Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος:  Ο Δ. Βερύκιος, η αξιοπιστία της συγνώμης του και τα … κενά της Ουδείς αναμάρτητος …και ουδείς ασυγχώρητος., ακόμη και ο Δ. Βερύκιος

«Εξοργιστική και συνάμα θλιβερή η ανάρτηση του Δήμου Βερύκιου και ιδιαίτερα η χρήση μίας εικόνας άκρως προσβλητικής για τα Πανίερα Πρόσωπα της Θεοτόκου και του Μονογενούς Υιού Της. Και απολύτως κατανοητή η εξέγερση των πολιτών κατά του δημοσιογράφου και αντιπροέδρου του ΔΣ του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA. Δηλαδή ενός προσώπου με δύναμη και παρέμβαση στον δημόσιο λόγο, το οποίο προσέβαλλε το θρησκευτικό φρόνημα των Ελλήνων».

Με αυτό τον τρόπο τοποθετήθηκε, σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, στον σάλο που ξέσπασε σχετικά με ανάρτηση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου στα social media για την οποία όμως ζήτησε μετέπειτα δημόσια συγγνώμη.

Η εν λόγω δημοσιογραφική συμπεριφορά προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και ο Δήμος Βερύκιος αναγκάσθηκε να αναδιπλωθεί μέχρι ταπείνωσης. Η δήλωση μετανοίας και συγνώμης στην οποία προέβη δεν ήταν μία απλή, τυπική δήλωση, προκειμένου να καταλαγιάσει την οργή του Χριστεπώνυμου πλήθους.

Αν μη τι άλλο αντιλαμβάνομαι, από το περιεχόμενο της, ότι ο Δήμος Βερύκιος περιήλθε σε λίαν δυσχερή θέση, μετά το κραυγαλέο ατόπημα του να παραποιήσει στο διαδίκτυο φωτογραφία της Θεοτόκου σε «Παναγία Αρουραία».

Επίσης από το περιεχόμενο της καταλαβαίνω, ότι είναι ολοφάνερο, πως ο γνωστός δημοσιογράφος προβληματίστηκε και «βασανίστηκε» πολύ από το κύμα των αντιδράσεων, για αυτό και ήταν ανάλογος ο τρόπος έκφρασης της συγνώμης του.

Ουδείς αναμάρτητος και δεν είμαστε εμείς εκείνοι που θα πάρουμε με τα… λιθάρια τον Δ. Βερύκιο. Αντιθέτως, κάθε καλοπροαίρετος πιστός δέχεται τέτοιου συγνώμες, που εμπεριέχουν την ομολογία της ψυχικής συντριβής. Εξάλλου το γεγονός ότι ο γνωστός δημοσιογράφος κατέφυγε στον πνευματικό του και ταυτόχρονα ανέτρεξε σε συγκεκριμένους στίχους των ψαλμών του Δαυίδ, είναι και παρήγορο και δηλωτικό ότι απέκτησε επίγνωση της προσβλητικής βλασφημίας προς το πρόσωπο της Παναγίας, πράξης του.

Κάθε δε, παρόμοια προσφυγή με συχνότητα στον πνευματικό του και τους ψαλμούς του Δαυίδ , είναι βέβαιο ότι θα τον καταστήσει καλύτερο άνθρωπο και θα τον θωρακίσει για να μπορεί να εξουδετερώνει τον οποιονδήποτε σκανδαλώδη δημοσιογραφικό πειρασμό.

Ωστόσο, η Ορθοδοξία, αντίθετα με τους διώκτες της, δεν είναι ούτε φανατική, ούτε εκδικητική. Αντίθετα, είναι πάντα μετριοπαθής και συγχωρητική, έτοιμη να ανοίξει την αγκαλιά της σε όλους και ιδιαίτερα σε εκείνους που μετανοούν.

Γι’ αυτό και ενώ ουδείς - ιδιαίτερα από τους έχοντες δημόσιο λόγο και άποψη - έχει το δικαίωμα να προσβάλλει το θρησκευτικό φρόνημα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, εντούτοις και ουδείς είναι αναμάρτητος, αλλά και ουδείς μένει ασυγχώρητος, ιδιαίτερα εφόσον έχει ζητήσει συγγνώμη.

Κοντολογίς, σε ό,τι τουλάχιστον μου αναλογεί, επαναλαμβάνω ότι η συγνώμη του με καλύπτει, δεν μπορώ όμως να πω το ίδιο για το σημείο της απάντησης του, όπου υποστηρίζει ότι ο ALPHA και ο ιδιοκτήτης του Δ. Κοντομηνάς «κρατάνε ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας και επιδεικνύουν μία ιδιαίτερη ευαισθησία στα Εκκλησιαστικά ζητήματα». Το «σκάνδαλο» – φιάσκο του Βατοπαιδίου είναι αψευδής, διαχρονικός μάρτυρας ενός ασυγχώρητου αμαρτήματος του ALPHA για το οποίο ουδέποτε ο Δ. Κοντομηνάς ζήτησε συγνώμη. Αλλά, επειδή είναι νωπή η ευκαιρία , καλό θα ήταν να οδηγήσει ο Δ. Βερύκιος τον ιδιοκτήτη του ALPHA και φίλο του στον πνευματικό του και είναι βέβαιο ότι θα λάβει τις κατάλληλες νουθεσίες, που θα οδηγήσουν σίγουρα τον Δ. Κοντομηνά σε ανάνηψη και αναθεώρηση, πολλών αντιλήψεων του για την ζωή και τα κεκτημένα του.

Εκείνα δε, τα 77 εκατομμύρια της φοροδιαφυγής, που δεν του ανήκουν και έχουν καταλογισθεί σε βάρος του από την εφορία και επαναλαμβάνω ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, μόνο τότε είναι βέβαιο ότι θα περιέλθουν στον νόμιμο δικαιούχο τους, που είναι το Κράτος.

Αρκεί, εντέλει, μια τέτοια «θεάρεστη» πράξη από τον Δήμο, για να είναι πιο έμπρακτη και πειστική η δική του συγνώμη.

Ανεξαρτήτως των παραπάνω, περιμένω και εγώ όπως και εκατομμύρια Ελλήνων νομοταγών πολιτών, με ενδιαφέρον να πληροφορηθώ την αντίδραση της Πολιτείας, αλλά και της Δικαιοσύνης, καθώς το άρθρο 188 του Ποινικού Κώδικα είναι σαφές… Ελπίζω η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να έχει ανοικτά αυτιά και μάτια… και να έδρασε αμελλητί και αυτεπαγγέλτως όπως το καθήκον επιτάσσει»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος