Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Είπαν ψέματα για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων – Το Αμερικανικό fund ζητάει ολοσχερή εξόφληση! Στο… βάθος, εκβιασμός;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

 

Νίκος Νικολόπουλος: Είπαν ψέματα για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων – Το Αμερικανικό fund ζητάει ολοσχερή εξόφληση! Στο… βάθος, εκβιασμός;

Ας ήταν μοναχικός ο αγώνας μου, δικαιώθηκε!

«ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ¨ΚΟΚΚΙΝΕΣ¨ ΚΑΡΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ATTICA BANK»!

 

Το φιάσκο της Attica Bank με τα θαλασσοδάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ έφερε πάλι στην επικαιρότητα ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με ερώτησή του προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη.

Το ασύστολο ψέμα της Attica Bank συνταράσσει το πολιτικό και τραπεζικό σκηνικό καθώς αποδείχθηκε ότι δεν ισχύει η διαβεβαίωση της Διοίκησης της Τράπεζας (Ρουμελιώτης, Πανταλάκης) περί μη πώλησης των δανείων σε Αμερικανικό fund!

Τα δάνεια ύψους 25 εκατ. ευρώ (20 της Ν.Δ. και 5 του ΠΑΣΟΚ) περιήλθαν στο fund, το οποίο μάλιστα απαιτεί την άμεση και ολοσχερή εξόφλησή τους!

«ΜΑΣ ΕΛΕΓΕ ΨΕΜΑΤΑ Ο ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ»

Αναφερόμενος στην αποκαλυπτική εξέλιξη, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής δήλωσε:

«Δεν ξέρω αν πρόκειται περί αμέλειας ή αβλεψίας της Τράπεζας, που συνοδεύτηκε από τη διαβεβαίωση του Πρόεδρου της, Παναγιώτη Ρουμελιώτη ότι έδωσε εντολή για άμεση επιστροφή των δανείων στην διαχείριση της Attica.

Τα γεγονότα διαψεύδουν παταγωδώς τον κ. Ρουμελιώτη και διόλου απίθανο πίσω από την εκχώρηση των δανείων να βρίσκεται κάποιο σατανικό κόλπο, με το οποίο να επιχειρείται το «ξέπλυμα» των ποινικών ευθυνών για το σκάνδαλο των παράνομων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων των δύο κομμάτων.

Σε κάθε περίπτωση αν υπήρξε δόλος είναι κάτι που ελπίζω πως θα διερευνηθεί και θ’ αποκαλυφθεί η αλήθεια. Αντικειμενικά, πάντως, το Αμερικανικό fund έχει δυνατό εκχωρημένο «χαρτί» στα χέρια του με ό,τι τούτο μπορεί να σημαίνει σε εκβιαστικό επίπεδο- και ο νοών νοείτο».

«ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΥ…»

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρθηκε στο πολιτικό και δικαστικό σκέλος της πολύκροτης υπόθεσης, λέγοντας:

«Νοιώθω ικανοποίηση και δικαίωση. Ωρυόμουν στην Εξεταστική Επιτροπή και στη Βουλή, ότι βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα σκάνδαλο με πρωταγωνιστές υψηλόβαθμους κομματικούς και τραπεζικούς παράγοντες και ένα ολόκληρο σύστημα προσπαθούσε να με «βαπτίσει» γραφικό και αιθεροβάμονα.

Έκανα αλλεπάλληλες ερωτήσεις για τα θαλασσοδάνεια και το πόρισμα Καλούδη, προκειμένου να μην αρχειοθετηθεί το καραμπινάτο σκάνδαλο. Κομματικά και τραπεζικά κυκλώματα, σε αγαστή συνεργασία, προχώρησαν σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις για να «κουκουλώσουν» τα δανεικά κι αγύριστα των κομμάτων.

Θυμίζω ότι ο Εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης είχε ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 50 τραπεζικών στελεχών και επτά πολιτικών προσώπων (από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ) για κακουργηματική απιστία και ηθική αυτουργία στην εγκληματική πράξη.

Η πολυσέλιδη αναφορά Καλούδη, ήταν πραγματικά κόλαφος. Μάλιστα στο διά ταύτα, αφού εισηγούνταν την άσκηση δίωξης για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας σε βάρος 37 στελεχών της ΑΤΕ και 13 στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, καθώς για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για τους υπευθύνους των κομμάτων και δη σε βάρος των Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, Αννας Πολυχρόνη, Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, Μενέλαου Δασκαλάκη, Αθανασίου Σκορδά και Νικολάου Σοφιανού, έκανε λόγο για συνέχιση της προκαταρκτικής εξέτασης «προς αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών και άλλων προσώπων σχετικά με δάνεια που χορηγήθηκαν και από τις τράπεζες (Attica Bank, EFG Eurobank, Marfin Egnatia Bank, Τράπεζα Πειραιώς) σε πολιτικά κόμματα».

Κι ενώ όλα είχαν πάρει έναν δρόμο ήλθε η αρχειοθέτηση της επίμαχης δικογραφίας εξαιτίας της φωτογραφικής τροπολογίας η οποία είχε εισαχθεί λάθρα το 2013 σε άσχετο νομοσχέδιο από το επιδέξιο χέρι τριών βουλευτών της ΝΔ και υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αλλά και τότε, δεν παρέδωσα τα όπλα, με παραστάσεις στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τους οικονομικούς Εισαγγελείς και με μηνυτήριες αναφορές που επιτέλους έπιασαν τόπο»!

«Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ»!

Ακολούθως, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επισήμανε:

«Μας λέει η Ν.Δ. ότι έχει ρυθμίσει τα δάνειά της και την ίδια στιγμή δημοσιοποιείται ότι μόνο σε μια χρονιά έχει αυξηθεί ο δανεισμός της κατά 25 εκατ. ευρώ! Μας κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα.

Η Φώφη, από την άλλη πλευρά, «κυκλοφορεί» με δύο-τρία ΑΦΜ στην τραπεζική πιάτσα κι ουδείς μπαίνει στον κόπο να ελέγξει και ν΄ αποδώσει ευθύνες, γι’ αυτή την δόλια και σκανδαλώδη πρακτική, που επιτρέπει στο ΚΙΝΑΛ να συναλλάσσεται με το Κράτος και τις Τράπεζες, σαν ένας φερέγγυος και αξιόπιστος πελάτης.

Τι να πει κανείς… Ενώ ψεύδονται και δεν έχουν καμιά διάθεση να νοικοκυρέψουν τα κόμματά τους, θέλουν να νοικοκυρέψουν τον τόπο»!

«ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ»!

Ολοκληρώνοντας, ο Νίκος Νικολόπουλος είπε:

«Η Διοίκηση της Attica Bank δεν μου προξενεί εντύπωση που, παρά τις ψευδείς διαβεβαιώσεις της, δεν φιλοτιμείται να παραιτηθεί, αν και η αφερεγγυότητά της δεν έχει προηγούμενο.

Είναι, συνεπώς, υποχρέωση της Κυβέρνησης να ζητήσει παραιτήσεις. Οι αρμόδιοι Υπουργοί να σταματήσουν να νίπτουν χείρας. Γιατί κρατάνε Προέδρους, Διευθύνοντες Συμβούλους και μεγαλοστελέχη Τραπεζών στις θέσεις τους, όταν αποδεδειγμένα και επίτηδες κάνουν τα «στραβά μάτια» στις δανειακές υποχρεώσεις των κομμάτων;

Ας έχουν κατά νου τούτο: Στην καπιταλιστική Αμερική εκλήθη από το Κογκρέσο για κατάθεση μεγαλοστέλεχος της General Motors και μετέβη με ένα από τα επτά λίαρς τζετ της πτωχευμένης εταιρείας! Και μόνον ο προκλητικός τρόπος της μετάβασής του ήταν αρκετός για να απολυθεί πάραυτα!

Εν τέλει, τι άλλη… προσφορά μπορούμε, για παράδειγμα, να αναμένουμε από τον κ. Πανταλάκη; Είτε στην Αγροτική Τράπεζα, είτε στην Attica Bank, την ίδια βεβαρυμμένη πορεία έχει ακολουθήσει. Ήδη έχει δεχθεί δύο «κόκκινες» κάρτες από τις Εισαγγελικές Αρχές και δεν ξέρω ποιο είναι αυτό το «αόρατο χέρι» που του δίνει συγχωροχάρτι για να παραμένει στην Attica… Αυτός και πολλοί ακόμη «λερωμένοι» χαρτογιακάδες του «σάπιου» τραπεζικού μας συστήματος… ήλθε η ώρα να μας αδειάσουν τη γωνιά…».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος