Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Κρατούμε μικρό καλάθι για τις πολλές υποσχέσεις  και στο άλλο χέρι ένα μεγάλο καλάθι ενεργειών»

Δήλωση με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στην 83 ΔΕΘ

«Τα «εγκαίνια» της σύνθετης προεκλογικής περιόδου, που θα κορυφωθεί σε λίγους μήνες, από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισκίασαν τον ουσιαστικό σκοπό της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Για άλλη μία φορά «αναβαίνουν» στη ΔΕΘ οι ίδιοι κομματικοί θίασοι για να παρουσιάσουν τα ίδια χιλιοπαιγμένα «έργα». Οι κυβερνητικοί διαλαλούν τις υποσχέσεις τους και οι αντιπολιτευόμενοι τις λοιδορούν, ζητώντας παράλληλα να προτιμηθεί το δικό τους πολλά περισσότερα υποσχόμενο πακέτο. Στο όλο σκηνικό το γραφικό φόντο συμπληρώνεται από τους καρεκλοκένταυρους και θεσιθήρες της εξουσίας. Κάτι τέτοιο ζούμε αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη και θα ξαναζήσουμε το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ «επηρέασε» κατά πολύ το πρωτογενές πλεόνασμα, υποσχόμενος διευρυμένο πλεόνασμα παροχών. Μη έχοντας πολλούς δρόμους διαφυγής από την τραγωδία στο Μάτι και τον αντιδημοφιλή τρόπο αντιμετώπισης του Σκοπιανού προβλήματος, κατέφυγε στην «σιγουριά» της κλασσικής παροχολογίας. Μακάρι να γίνουν πραγματικότητα οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, εμείς θα τις χειροκροτήσουμε Όποιο ανακουφιστικό μέτρο εφαρμοσθεί είναι καλοδεχούμενο από τον πολύπαθο λαό, αν και αυτά που ανακοινώθηκαν υπολείπονται κατά πολύ από τις δικαιολογημένες απαιτήσεις της κοινωνίας. Δεν είναι, κατ’ ανάγκη και καθ’ υποβολή λαϊκισμός τα φιλολαϊκά μέτρα.

Τίθεται, ωστόσο, μείζον ζήτημα όταν αυτά τα μέτρα έχουν αποσπασματικό χαρακτήρα και τελούν υπό την αίρεση της μη εφαρμογής τους στο διηνεκές, αν δεν υλοποιηθούν παράλληλοι οικονομικοί στόχοι της κυβέρνησης ή θέσουν «βέτο» οι δανειστές- δυναστές μας.

Ο ασφαλέστερος δρόμος διεξόδου από την πολύχρονη κρίση είναι η χώρα ν’ αποκτήσει ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο με έμφαση στην μείωση των φορολογικών συντελεστών και στη δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου. Απαιτείται η υιοθέτηση μέτρων για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, που τόσο αρνητικά λειτουργεί όσον αφορά την προσέλκυση ξένων επιχειρήσεων, και η λειτουργία ενός ευέλικτου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Επίσης, πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση ενός εθνικού χωροταξικού πλαισίου και ενός σαφούς πλαισίου χρήσεων γης, να χαραχθούν πολιτικές υποστήριξης επενδύσεων και προσέλκυσης κεφαλαίων, καθώς επίσης να στηριχθεί η τουριστική επιχειρηματικότητα με συγκεκριμένα κίνητρα.

Στο εθνικό σχέδιο πρέπει να καταγράφεται και να απεικονίζεται ο οδικός χάρτης μιας συνολικής μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση με τη δημιουργία σύγχρονων δομών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, που θα περιορίζουν τη γραφειοκρατία.

Η κοινωνία ζητάει ένα «καλάθι ενεργειών» με τα απολύτως απαραίτητα για την καθημερινότητα της, αλλά και κρατά μικρό καλάθι για τα πακέτα των υποσχέσεων.

Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς πιστωτική επέκταση. Είναι καίριας σημασίας ζητούμενο η ταχύτατη αποκατάσταση της παροχής πιστωτικής γραμμής στις μικρομεσσαίες επιχειρήσεις, με ανταγωνιστικά επιτόκια.

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες ζητούμε επιτέλους να κηρυχθεί μία πανστρατιά ανάπτυξης, επενδύσεων, παραγωγής και θέσεων εργασίας σε όλα τα μέτωπα και να αποτάξουμε ό,τι ακυρώνει τις αναπτυξιακές προσπάθειες!

Μόνο έτσι θ’ αποκτήσουν εγκυρότητα και φερεγγυότητα οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα και θα έχουν την όποια αξία οι υποσχέσεις της επόμενης Κυριακής του κ. Μητσοτάκη».

 

Σχετική δήλωση on camera: Κρατούμε μικρό καλάθι για τις πολλές υποσχέσεις & στο άλλο χέρι ένα μεγάλο καλάθι ενεργειών https://youtu.be/XvxA6SgQaRs

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος