Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Η Συμφωνία των Πρεσπών οδηγεί σε υποκριτική χρήση  του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία»

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος δεν πανηγυρίζει για τα χαμηλά ποσοστά συμμετοχής στο δημοψήφισμα των Σκοπίων, ούτε και συνταυτίζεται φυσικά με την τοποθέτηση του VMRO-DPMNE που απηχεί τις εθνικιστικές απόψεις των Σκοπιανών, κόντρα στα ιστορικά δίκαια των Ελλήνων. Η χαμηλή ανταπόκριση των πολιτών στα Σκόπια σε ένα παραπλανητικό δίλημμα και σε μία συμφωνία, πολύ κακή για την Ελλάδα, δεν πρέπει να μας φέρνει σε θέση ταύτισης με εκείνους που επιμένουν να πλαστογραφούν το όνομα της «Μακεδονίας» και δεν δέχονται να άρουν τις αλυτρωτικές τάσεις τους.

Γι’ αυτό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί του και όσοι πανηγυρίζουν, θα έπρεπε να μην βιάζονται και να μην εκτίθενται. Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE δήλωσε: "Οι πολίτες που δεν πήγαν να ψηφίσουν στις κάλπες έστειλαν το πιο ηχηρό μήνυμα. Εδώ ζουν Μακεδόνες, η ταυτότητά μας είναι μακεδονική, η γλώσσα μας είναι μακεδονική".

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος με σημερινή κοινοβουλευτική παρέμβαση του Προέδρου του, Νίκου Νικολόπουλου, ζητά από την Ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών να απαιτήσουν άμεσα να πάψει η καπηλεία του Ελληνικού Ονόματος και του Ελληνικού Πολιτισμού της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς. Η Ιστορική Αλήθεια δεν μπορεί να αγνοηθεί επειδή κάποιοι έκαναν προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου σε αυτό το λαό ότι τάχα είναι Μακεδόνες. Δυστυχώς αποδεικνύεται κάθε μέρα και περισσότερο ότι άλλα εννοούμε εμείς και άλλα, καταπώς τους συμφέρει, διαβάζουν εκείνοι. Ακόμα και ο «φίλος» της κυβέρνησης, κ. Ζάεφ, τόσο καιρό κάνει… «μακεδονική παρέλαση».

Στο Ευρωκοινοβούλιο, για παράδειγμα, χρησιμοποίησε τον όρο «μακεδονική εθνικότητα». Σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΑ ισχυρίστηκε (σε ελεύθερη απόδοση) ότι «η Μακεδονία είναι μία και σκοπιανή», «δεν υπάρχει γεωγραφικώς άλλη Μακεδονία, ούτε στην Ελλάδα ούτε στη Βουλγαρία».

Είναι βέβαιο λοιπόν ότι ακόμα και το 35% των Σκοπιανών που αποδέχονται την συμφωνία των Πρεσπών παρερμηνεύουν συστηματικά με βάση τα δικά τους συμφέροντα τη συμφωνία και προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα, στηρίζονται από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Και το ερώτημα είναι: Θα μείνουμε εμείς με τα χέρια σταυρωμένα και θα υπογράψουμε να πάρουν τα Σκόπια ΝΑΤΟϊκή και Ευρωπαϊκή ταυτότητα ως «Μακεδονία» με «Μακεδονική γλώσσα» και «Μακεδονική εθνότητα»;

Η άποψη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, που έχει διατυπωθεί σε ανύποπτο χρόνο με επίσημες ανακοινώσεις, είναι πως η Ελλάδα, μετά και το αποτυχημένο δημοψήφισμα στα Σκόπια, πρέπει να καταστήσει σαφές σε όλους πως δεν θα συναινέσει στο αίτημα ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., παγώνοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς επί της ουσίας δεν παύουν οι αλυτρωτισμοί.

Επίσης, θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι η πρόοδος στην συγκεκριμένη υπόθεση προϋποθέτει πλέον τα εξής: Ρητή ερμηνευτική δήλωση στο κείμενο (corpus) ή στο αναπόσπαστο παράρτημα της συμφωνίας, που να καθιστά απολύτως σαφές ότι αυτή η συνθήκη δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη έθνους και ακόμα, ρητή ερμηνευτική δήλωση στο σώμα της συνθήκης ότι η γλώσσα των Σκοπίων έχει σλαβική προέλευση. Διότι μέχρι στιγμής ο Ζάεφ διακηρύσσει υπερηφάνως ότι όλος ο πλανήτης αναγνωρίζει τη «μακεδονική γλώσσα».

Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες επισημαίνουμε πως η Συμφωνία των Πρεσπών οδηγεί σε υποκριτική χρήση του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία», παγιώνοντας ουσιαστικά στο μυαλό όλων το «μακεδονικό δικαίωμα» στην πλευρά των Σκοπιανών. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τους Έλληνες. Με καθαρά και απλά λόγια, λοιπόν: Επιβάλλεται επαναδιαπραγμάτευση στις λεπτομέρειες! Κάτι, που ειδικά μετά το δημοψήφισμα είναι απολύτως εφικτό και ακόμα πιο απαραίτητο.

Μακάρι και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε η ΝΔ να μην δίνει την εικόνα πως κάνει πολιτική «με ξένα κόλλυβα» και κυρίως, υποστηρίζοντας μία εξέλιξη που υποστηρίζεται και από τους εθνικιστές των Σκοπίων! Πώς είναι δυνατόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι «λοιποί συγγενείς» να μην δεν αντιλαμβάνονται τον μόνο τρόπο που έχουν ώστε η πολιτική δυναμική να στραφεί προς το μέρος της χώρας μας και η διεθνής κοινότητα να συναινέσει με την ελληνική θέση, αντί να παρακινηθεί να αναγνωρίσει αιωνίως και δια παντός ως «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς;»

 

 

Σχετική δήλωση on camera: Είναι επικίνδυνο να ταυτίζονται κάποιοι με το εθνικιστικό κόμμα VMRO των Σκοπίων https://youtu.be/1_IEZxXQOmI

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος