Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Μην χτυπάτε άλλο το Ελληνικό φάρμακο 		Τα γενόσημα πρέπει να εξαιρεθούν από το claw back άμεσα».

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑΞΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

 

Στα πλαίσια της Διακομματικής Επιτροπής για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για το φάρμακο, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, επεσήμανε ότι η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία αντιπροσωπεύει τις ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές φαρμακοβιομηχανίες της χώρας, ενός μεγάλου και δυναμικού τομέα της Εθνικής Οικονομίας με στρατηγική σημασία.

Ως γνωστόν, οι Ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες υλοποιούν σημαντικές επενδύσεις στους τομείς του ποιοτικού ελέγχου και της διασφάλισης της παραγωγικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα την ανταγωνιστική παρουσία της Ελληνική Φαρμακοβιομηχανίας στη διεθνή αγορά, με εξαγωγές σε πάνω από 85 χώρες του κόσμου.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ως μέλος της Επιτροπής τόνισε τη σημασία στήριξης της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας, θέση που ασπάζεται σταθερά το κόμμα του.

Ο Αχαιός βουλευτής δήλωσε ότι «η ποιότητα των Ελληνικών Φαρμάκων είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς τα Ελληνικά Φάρμακα παράγονται στη χώρα μας από μεγάλες αναγνωρισμένες ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες και έχουν εμπορικό όνομα, ώστε να ξέρει ο ασθενής τι αγοράζει και σε ποιον εμπιστεύεται την υγεία του. Τα Ελληνικά Φάρμακα κυκλοφορούν στην ελληνική και διεθνή αγορά με απόλυτη επιτυχία εδώ και δεκαετίες. Τα Ελληνικά Φάρμακα είναι αποτέλεσμα εντατικής έρευνας και καινοτομίας και εξελίσσονται συνεχώς από ελληνικά ερευνητικά εργαστήρια σε συνεργασία με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Το Ελληνικό Φάρμακο μειώνει το κόστος θεραπείας των ασθενών. Σε μια εποχή που η συμμετοχή των ασφαλισμένων στο κόστος θεραπείας αυξάνεται, το Ελληνικό Φάρμακο κοστίζει λιγότερο στον Έλληνα ασθενή, χωρίς την παραμικρή έκπτωση στην ποιότητα της θεραπείας του. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να επιτύχει σημαντικές εξοικονομήσεις μέσω του Ελληνικού Φαρμάκου, το οποίο αποτελεί ισχυρό θεραπευτικό όπλο που παράλληλα συγκρατεί το κόστος θεραπείας σε χαμηλά, ελεγχόμενα επίπεδα.

ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΤΕ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ CLAW BACK ΑΜΕΣΑ

 

Ο κ. Νικολόπουλος επέμεινε ότι βραχυπρόθεσμα, πρέπει να σταματήσει η καταστροφική πολιτική των τεράστιων μειώσεων στις τιμές των φαρμάκων και των δυσβάσταχτων clawback, και να υλοποιηθούν άμεσα οι αναγκαίες διαρθρωτικές παρεμβάσεις που θα στοχεύουν στην εξοικονόμηση δημόσιων πόρων μέσω του εξορθολογισμού της συνταγογράφησης και της φαρμακευτικής κατανάλωσης.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Κύριε Υπουργέ αναφερθήκατε σε στρεβλώσεις του συστήματος υγείας και σε οριζόντια εισπρακτικά μέτρα για τη συγκράτηση της φαρμακευτικής δαπάνης. Όμως μην χτυπάτε άλλο το Ελληνικό Φάρμακο! Τα γενόσημα πρέπει να εξαιρεθούν άμεσα από το δυσβάσταχτο clawback».

 

Παρουσία και του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε ότι πρέπει μεσοπρόθεσμα να υιοθετηθούν δράσεις όπως η βελτίωση των διαδικασιών αδειοδότησης, η διαμόρφωση ενός πλαισίου διασύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή, η βελτίωση του φορολογικού περιβάλλοντος, η ενθάρρυνσης της χρήσης νέων τεχνολογιών. Οι δράσεις αυτές προσδίδουν ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και βαίνουν προς όφελος της εθνικής οικονομίας.

«Θεωρούμε ότι οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες σε συνεργασία και με τις φαρμακοβιομηχανίες του εξωτερικού μπορούν να συμβάλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια με σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα στους τομείς της παραγωγής και των κλινικών δοκιμών.

Το Ελληνικό Φάρμακο προσφέρει επενδύσεις, συμβάλλει στα κρατικά έσοδα, κατοχυρώνει τεχνογνωσία, δημιουργεί θέσεις εργασίας και αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης που, ωστόσο, κινδυνεύει άμεσα, γιατί δεν έχει άλλες αντοχές» δήλωσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας. Η συνολική επίδραση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας στο ΑΕΠ της Ελλάδας ξεπερνά σήμερα τα €2,8 δις. Συγκεκριμένα, για κάθε €1.000 που δαπανώνται για την αγορά φαρμάκων που παράγονται στην Ελλάδα, το ΑΕΠ της χώρας ενισχύεται κατά €3.420. Η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία δίνει απευθείας δουλειά σε περισσότερους από 10.000 Έλληνες, ενώ η συνολική της επίδρασή της στην απασχόληση ξεπερνάει τις 53.100 θέσεις εργασίας. Ταυτόχρονα, με επενδύσεις που ξεπερνούν τα €355 εκατ. τα τελευταία πέντε χρόνια, η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία μπορεί να δημιουργήσει ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον.

ΑΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟ

Πάγια θέση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος είναι ότι η στήριξη του Ελληνικού Φαρμάκου είναι εθνική προτεραιότητα, καθώς με μια Εθνική Πολιτική Φαρμάκου και κατάλληλα κίνητρα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς, το κράτος μπορεί να μειώσει τις άσκοπες εισαγωγές ακριβών φαρμάκων, να περιορίσει το έλλειμμα στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών στα φάρμακα και έτσι να εξοικονομήσει πόρους για τα καινοτόμα φάρμακα που πραγματικά χρειαζόμαστε.

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε: «Σε μια περίοδο που η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα μας έχει μειωθεί δραματικά, καλούμαστε όλοι, ο καθένας από τη θέση του, να καταθέσουμε υπεύθυνα προτάσεις για τις αναγκαίες συνθήκες που θα κινήσουν την αναπτυξιακή διαδικασία της ελληνικής οικονομίας την επόμενη δεκαετία. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία αποτελεί κλάδο με σημαντική αναπτυξιακή διάσταση και προοπτικές, επενδύοντας σε σύγχρονη τεχνολογία, στην έρευνα, στην παραγωγική υποδομή και στο ανθρώπινο δυναμικό με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος