Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Μίνι έργο, μάξι λαμογιές, φουλ ποινικές ευθύνες. Νέες ταλαιπωρίες».

Με αφορμή την παράδοση της μίνι περιμετρικής στην κυκλοφορία ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην εξής δήλωση :

Φιέστες και… ταρατατζουμ, έστω και αν εξυπηρετούν προεκλογική σκοπιμότητα, έχουν την συγκατάβαση των πολιτών, μόνο όταν ένα έργο παραδίδεται στην ώρα του και έχει ολοκληρωθεί με λελογισμένο οικονομικό κόστος.

«Σάρωσε» τη δόξα ο Κατσιφάρας για ένα έργο που ξεκίνησε προ… αμνημονεύτων χρόνων κι έχουν μερίδιο πρωτοβουλιών, αλλά και ευθυνών για τα”πανωπροίκια” στο κόστος του, τόσο ο ίδιος, όσο κι άλλοι πρώην Περιφερειάρχες, αλλά και Υπουργοί, Δήμαρχοι, Νομάρχες και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην περίπτωση της μίνι περιμετρικής μόνο ένα ανακουφιστικό «ουφ» ταιριάζει στην παράδοση του έργου μετά από… δεκαετίες προσμονής, που συνοδεύονται από απαράδεκτες υπερβάσεις προϋπολογισμών, «μυστήριες» εκπτώσεις εργολάβων, κατασκευαστικών προβλημάτων και πολύχρονης ταλαιπωρίας των κατοίκων.

Η αμετροέπεια, όμως, του νυν Περιφερειάρχη ξεπέρασε κατά πολύ τα 3,2 χιλιόμετρα της μίνι Περιμετρικής και απογειώθηκε πέρα από την… ιονόσφαιρα! Τέτοια φιέστα ούτε ο… Τράμπ όταν κέρδισε της Αμερικάνικες εκλογές. Φιέστα δαπανηρή για 3,2 χιλιόμετρα, που αντικειμενικά φαντάζουν… εργάκι μπροστά σε αυτοκινητόδρομους εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Επαναλαμβάνω για ένα έργο που χρειάστηκαν 13 χρόνια και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ασφαλώς, είναι θετικό το γεγονός ότι επιτέλους ολοκληρώθηκε ένα κομβικής σημασίας έργο για την Πάτρα, αλλά ας μην επιζητούν κιόλας… ηρωοποίηση όσοι ενεπλάκησαν στην ολοκλήρωσή του.

Αντιθέτως, αν θέλουν να δείξουν ότι έχουν επίγνωση της κατασπατάλησης πόρων και της περιττής ταλαιπωρίας, που προκλήθηκε από την σκανδαλωδώς καθυστερημένη παράδοση της μίνι περιμετρικής, θα ήταν σώφρον να ζητήσουν συγγνώμη από το λαό της Πάτρας. Την ίδια συγγνώμη οφείλουν και για το «μπούκωμα» των οχημάτων στα Ταμπάχανα, αλλά και τις άστοχες σημάνσεις που δεν επιτρέπουν την κίνηση τους προς Αρόη ή Σύνορα!

Αναλογίζομαι, τι μπορεί να κάνει ο άνθρωπος για να συνεχίσει να “βγάζει το ψωμάκι του” (ή μήπως το “παντεσπάνι” του;). Ακόμη και σε “άθεο μασκαρεύτηκε” για να δείξει… προοδευτικός, αρνούμενος την τέλεση αγιασμού κατά το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων! Υπερκέρασε κι αυτόν ακόμη τον Πρωθυπουργό, που με αγιασμό προ μηνών εγκαινίασε στην Ολυμπία Οδό, τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών. Ο Τσίπρας σεβάστηκε την Ορθόδοξη πίστη και τις παραδόσεις του λαού.

Τέτοια ανασφάλεια, οσφυοκαμψία και γενιτσαρισμός, Θεέ μου συγχώρα με. Και γιατί; Για να μην χαλάσει ο ετερόφυλος πολιτικός “αρραβώνας” με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνον ο Αποστόλης μπορούσε να επιδείξει..

Ο ανιψιός αυτού που δεν ήξερε ο θυρωρός της πολυκατοικίας του!

Τέλος πάντων, όλοι γνωρίζουν και οι πολίτες και οι εισαγγελείς πως η μίνι περιμετρική της Πάτρας είναι μία “πονεμένη” ιστορία, της οποίας η παράδοση στην κυκλοφορία δεν αίρει τις “αμαρτίες” και τις ποινικές ευθύνες όσων ενεπλάκησαν στην κατασκευή του έργου. Πρέπει οι οικονομικοί Εισαγγελείς να περπατήσουν κάθε μέτρο του.

Κάτω από την άσφαλτο είναι κρυμμένες κακοτεχνίες, αναθεωρήσεις τιμών και πολλές λαμογιές.

Εκπτώσεις και έκπτωτοι εργολάβοι, υπερκοστολογήσεις, μίζες και κάθε ανομία που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πληρώθηκε ο “κούκος για αηδόνι”.

Δεν ξέρω, αν συνέβη το ίδιο και στην περίπτωση του τραγουδοποιού Γιάννη Μαρκόπουλου, που στο πρόσωπο του Κατσιφάρα ανακάλυψε τον μέγα… αναμορφωτή της Δυτικής Ελλάδας, και προέβλεψε ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά … Φυσικά όταν απογαλακτιστεί και πατήσει στα δικά του πόδια…

Ανταποδοτικά τα “τέλη”, θα μου πείτε. Εδώ, πάντως, γελάμε με συγκατάβαση, διότι έχουμε αποδεχθεί ότι το γήρας δεν έρχεται μόνο του. Διευκρινίζω, φυσικά, πως το εν λόγω και κάθε παρόμοιο σχόλιο, δεν έχει σχέση με την καλλιτεχνική επάρκεια του Γιάννη Μαρκόπουλου. Δεν χρειαζόταν, όμως, να συμπεριλάβει στην ορχήστρα του το… “ξεκούρδιστο μπουζούκι” του Αποστόλη. Και αλήθεια, “πόσο πήγε το μαλλί” της προχθεσινοβραδινής σύγχρονης εκδοχής των “ζαβαρακατρανεμίων”;

Όσο για την αντιπολίτευση ας μην γίνεται λόγος. Ατάραχη μέσα στην ανυπαρξία και τη σιωπή της. Φαντάζομαι ότι δεν είναι αγενείς Κυβέρνηση και Κατσιφάρας. Θα έχουν στείλει… λουλούδια!

Για τις ανάγκες πύκνωσης της παρέμβασής μου ένα ανέκδοτο και μια συμβουλή. Το ανέκδοτο: «Και η δική μας Αποστόλη, “πόρνη είναι, αλλά δεν το γλεντάμε”». Και η συμβουλή: Το γελοίο, φίλτατε, “φονεύει”!

 

Ζαβαρακατρανέμια. Κατσιφαρέικα. Μίνι έργο. Μάξι λαμογιές, φουλ ποινικές ευθύνες https://www.youtube.com/watch?v=_BfN6BEaIzQ

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος