Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Αφού κώφευσε το ΕΣΡ, πήρε τη σκυτάλη και θα δώσει απαντήσεις  η Δικαιοσύνη για τον ALPHA και τον Κοντομηνά!

«Είναι σφοδρές οι αμφιβολίες μου αναφορικά με το σύννομον της συμμετοχής στον διαγωνισμό για την χορήγηση τηλεοπτικής άδειας στον Alpha, από το ΕΣΡ και γι’ αυτό προ 4μήνου κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Νοιώθω δε, ικανοποιημένος διότι δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης και μάλιστα εκλήθην και έχω ήδη καταθέσει στον 30ο Πταισματοδίκη».

Η ανωτέρω δήλωση διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος έχει παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς την διαγωνιστική διαδικασία κι έχει παρέμβει αρκετές φορές μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με μόνο γνώμονά του τη διασφάλιση της νομιμότητας και της τήρησης ίσων όρων.

Ειδικότερα, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επισήμανε:

«Ας μου επιτραπεί να έχω αμφιβολίες, τις οποίες βεβαίως θα εξετάσουν ο αρμόδιος εισαγγελέας και οι λοιπές δικαστικές αρχές, ώστε να απαντηθεί το πλήθος των ερωτημάτων που αναφέρονται στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσα.

Γιατί, ως γνωστόν, το ΕΣΡ αρκέστηκε μόνο στην ανακοίνωση-ενημέρωση ότι χορηγήθηκε η αιτούμενη άδεια στον Alpha χωρίς βεβαίως να απαντήσει στα κατά καιρούς ερωτήματά μου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Εξειδικεύοντας τους λόγους της δικαστικής παρέμβασής του, ο ανεξάρτητος βουλευτής υποστήριξε:

«Δεν πήρε την άδεια ο Alpha από τον δρόμο της νομιμότητας»

«Για να υπάρχει αποφυγή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, είχε ζητηθεί από τους υποψηφίους να καταθέσουν αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις, τόσο για την υποψήφια εταιρεία, όσο και για τους μετόχους. Συγκεκριμένα, το ΕΣΡ ζητούσε αντίγραφα των δημοσιευμένων οικονομικών καταστάσεων των δύο τελευταίων ετών, καθώς και τις οικονομικές καταστάσεις όλων των ετών συμμετοχής στην υποψήφια εταιρεία.

Ως γνωστόν, η offshore κυπριακή εταιρεία Alpha Media Group ιδρύθηκε και αγόρασε το 2008 τις μετοχές της Alpha TV από τον κ. Δημ. Κοντομηνά και εταιρείες συμφερόντων του. Άρα, ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων το 2008 αφορά και την κρίσιμη εξαγορά των μετοχών της Alpha TV. Δεδομένου μάλιστα ότι, όπως είναι γνωστόν, οι παλαιοί πραγματικοί μέτοχοι Δημήτρης Κοντομηνάς και Μαρία Κοντομηνά βαρύνονται με βαρύτατα εγκλήματα φοροδιαφυγής και τους έχουν επιβληθεί φόροι προστίμων ύψους 77 εκατ. ευρώ από τη Δ΄ ΔΟΥ το 2017.

Μάλιστα δε, πρόσφατα η Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών απέρριψε την αίτηση των εν λόγω εταιρειών των εικονικών μετόχων για την υπόθεση αυτή.

Στις 18/9 εκδικάστηκαν οι υποθέσεις προσφυγής κατά του Δημοσίου των εταιρειών «Mantelord Investments Limited» (ιδιοκτησίας Μαρίας Κοντομηνά) στο 19ο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο, Intertime (ιδιοκτησίας Μαρίας Κοντομηνά) στο 7ο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο, και Interfinance (ιδιοκτησίας Δημήτρη Κοντομηνά) επίσης στο 7ο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο.

Η υπόθεση αυτή αφορά επίσης και κυρίως τον Γ.Γ. της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή, αν έχει εισπράξει το 50% του προστίμου των 77 εκατ. ευρώ, δηλαδή αν έχει εισπράξει 36,5 εκατ. ευρώ για να υπάρχει δικαίωμα προσφυγής.

Τα μέλη του ΕΣΡ παρέβησαν τα καθήκοντά τους χορηγώντας άδεια στην Alpha Δορυφορική, όταν για τον ίδιο λόγο ορθώς απέκλεισαν την εταιρεία Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε., της οποίας οι μέτοχοι δεν παρείχαν επαρκή δικαιολογητικά για την προέλευση των χρημάτων αγοράς.

Με περισσό θράσος το ΕΣΡ ισχυρίστηκε ότι το θέμα έχει λυθεί από το 2008, όταν είχε γίνει ο έλεγχος μεταβίβασης των μετοχών της Alpha Δορυφορικής στην offshore Wakerock (μετέπειτα Alpha Media Group) και ότι δεν ήταν δυνατόν ο έλεγχος «πόθεν έσχες» τρίτου φυσικού ή νομικού προσώπου που ελέγχει έμμεσα τη μετοχική σύνθεση της ελεγχόμενης εταιρείας.

Αν ήταν όμως αυτός ο σκοπός του Νομοθέτη δεν θα υποχρέωνε τους συμμετέχοντες να δηλώνουν τους μετόχους των μετόχων διαδοχικώς μέχρι φυσικού προσώπου, και τις αλλοδαπές εταιρίες‐μέτοχοι της αιτούσας και ή των μετόχων αυτής που έχουν τη μορφή της «nominee company», έως τον πραγματικό τους μέτοχο (beneficial owner)».

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος εξαπολύει βέλη εναντίον του Δ.Σ. του ΕΣΡ:

Το ΕΣΡ έκανε τα «στραβά μάτια»

« Το ΕΣΡ με απίστευτη ευκολία ξεπέρασε το γεγονός ότι από το 2012 έως το 2016 διενεργήθηκαν αφενός τεράστιες αυξήσεις μτχ κεφαλαίου και από 177.000.000 ευρώ ανήλθε το μτχ κεφάλαιο στα 289.543.000 ευρώ αφετέρου δε διενεργήθηκαν μεταβιβάσεις και αλλαγές στους beneficial owners (πραγματικούς μετόχους) και αυτή η τεράστια περιουσία των 150.000.000 ευρώ –σύμφωνα με την εκτίμηση του γερμανικού κολοσσού RTL– πέρασε εν μία νυκτί από τον Δ. Κοντομηνά στην Μαρία Κοντομηνά, άγνωστο εάν διέθετε το αναγκαίο νόμιμο «πόθεν έσχες» και αν πληρώθηκε ο αναλογούν φόρος και παρότι Εισαγγελικές και Ανακριτικές Διατάξεις που ερευνούν τον Δημήτριο Κοντομηνά για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα είχαν απαγορεύσει ρητώς την μεταβίβαση των περιουσιακών του στοιχείων (Διάταξη 269/5-11-2015 του Οικονομικού Εισαγγελέα & Διάταξη 60/24-10-2016 του Ανακριτή)».

Όλοι οι κρίνοντες ήρθε η ώρα να κριθούν

Ολοκληρώνοντας την εμπεριστατωμένη δήλωσή του ο μαχητικός ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρει:

«Κατά την κρίση μου θα πρέπει να διερευνηθεί εάν ενδεχομένως τα αναφερόμενα μέλη του ΕΣΡ παρέβησαν το καθήκον τους ανακηρύσσοντας την ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΑΕ υποψήφια προς απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας και στη συνέχεια της χορήγησαν την αιτηθείσα άδεια) όταν την ίδια στιγμή με το ίδιο σκεπτικό απέκλεισαν ορθώς την εταιρεία Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε. και ενώ, ενδεχομένως, οι μέτοχοι της δεν παρείχαν επαρκή δικαιολογητικά με την προέλευση των χρημάτων.

Η δικαστική έρευνα θα ρίξει άπλετο φως στην όλη υπόθεση και βεβαίως θα εξετάσει αν έκαναν σωστά τη δουλειά τους οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι.

Αν δηλαδή η ΑΑΔΕ και ο κ. Πιτσιλής έπραξαν τα δέοντα και προέβησαν στις ενδεδειγμένες ενέργειες, ώστε να εισπράξει το Δημόσιο τους κατά νόμον φόρους.

Αν η επικεφαλής της αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος κα Άννα Ζαΐρη ερεύνησε και διαπίστωσε ότι τα καταβληθέντα χρηματικά ποσά ήταν όντως καθαρά και όχι βρώμικα.

Και τέλος, αν το ΕΣΡ και το προεδρείο του (κ.κ. Κουτρομάνος και Μορώνης) χορήγησαν την αιτηθείσα άδεια έχοντας εξετάσει λεπτομερώς όλες τις προϋποθέσεις για τη χορήγησή της.

Αν τα παραπάνω εκτεθέντα δεν ερευνηθούν με πλήρη διαφάνεια, τότε δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα προσφύγω εκ νέου στη Δικαιοσύνη με αίτημα διερεύνησης όλων των εμπλεκομένων ατόμων και φορέων».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος