Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Ε, όχι και να πληρώνουμε «ενοίκιο» για να στεγάζει  ο Κ. Πελετίδης τις ιδεοληψίες του Κ.Κ.Ε. στο Δήμο της Πάτρας!

Με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 74η επέτειο της απελευθέρωσης της Πάτρας, που «καπελώθηκαν» από το ΚΚΚΕ, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Της Φώτως ξύλα κόβει ο Πελετίδης… Η ιστορία, όταν είμαστε 74 χρόνια μακριά από ένα σπουδαίο γεγονός, δεν αντέχει την υπερβολή και την μονομερή οικειοποίηση της. Ούτε έχει το ηθικό δικαίωμα ο Δήμαρχος της Πάτρας, που εξελέγη από το 64% δεξιών, κεντρώων, αριστερών και κομμουνιστών συμπολιτών, να δίνει όλο τον εαυτό του στην υπόμνηση των κατορθωμάτων του «τιμημένου ΚΚΕ», καθ’ υπόδειξη του Περισσού και ν’ αγνοεί επιδεικτικά και περιφρονητικά εξίσου σημαντικά ιστορικά γεγονότα που έχουν επισυμβεί στην Αχαϊκή πρωτεύουσα και που θα ήθελαν οι συμπολίτες μας να τύχουν ανάλογης αντιμετώπισης.

Είναι αδιανόητο, με άλλα λόγια, να πληρώνουν οι συμπολίτες μας «ενοίκιο» για να στεγάζεται το ΚΚΕ στο Δήμο της Πάτρας!

Δεν μας εκπλήσσει, βέβαια, ο Δήμαρχος. Ετερόφωτος είναι και «γραμμή» παίρνει από την οποία δεν παρεκκλίνει ούτε εκατοστό. Κάθε τι άλλο πέρα από το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, το ΠΑΜΕ και τη νοσταλγία της πάλαι ποτέ υπαρκτής Σοβιετικής Ένωσης, είναι έξω από τη σφαίρα των ενδιαφερόντων του.

Το δυστύχημα για την πόλη είναι ότι ο Δήμος έχει μετατραπεί σε «παραμάγαζο» του ΚΚΕ. Όλα εκπορεύονται από τον Περισσό. Και πρώτιστη προσταγή του είναι η στρέβλωση της ιστορίας. Εμείς που είμαστε στην απέναντι όχθη δεν έχουμε καμία αναστολή να παραδεχθούμε τη συμβολή του ΕΛΑΣ στην απελευθέρωση της Πάτρας. Ο Πελετίδης έχει την… άδεια να ψελλίσει έστω ότι η μαρτυρική Πάτρα απελευθερώθηκε και με την καθοριστική σύμπραξη των συμμάχων, του μπροστάρη Παναγιώτη Κανελλόπουλου και την ολόπλευρη ενίσχυση του λαού της Αχαϊκής πρωτεύουσας; Και έχει τη γενναιότητα να αναδείξει και να τιμήσει ο,τι καλό έχει να επιδείξει τούτη η πόλη (προσωπικότητες, εθνικές αντιστασιακές οργανώσεις, όπως ο ΕΔΕΣ), έξω και πέρα από την όποια σφαίρα επιρροής, συμβολής και καθοδήγησης του ΚΚΕ;

Το χειρότερο δε, που κάνει ο Πελετίδης είναι ότι επιχειρεί να «βατσινώσει» με την μονομέρεια της ιστορικής αλήθειας, τα μικρά παιδιά. Προγραμματίσθηκαν επισκέψεις στα δημοτικά σχολεία της πόλης, όχι από αντικειμενικούς ιστορικούς αφηγητές, αλλά από στελέχη της Δημοτικής Αρχής, προπαγανδιστές του ΚΚΕ.

Ο λαός της Πάτρας ανέχεται επί 4ετία την «κατήχηση» του κομμουνιστή Δημάρχου και των ομοϊδεατών του. Έρχεται, όμως, η κρίσιμη ώρα της απόρριψης της «ξύλινης» και παρωχημένης προπαγάνδας, που δεν εισφέρει στην ενότητα και ομοψυχία του λαού και συσκοτίζει το βλέμμα της πόλης, που επιβάλλεται να είναι ορθάνοικτο και να κοιτάζει την πρόοδο, την ανάπτυξη και τη κοινωνική συνοχή».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος