Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος : «Δεν απάντησε ο Υπουργός ποιοι “λουφάρουν”  και ποιοι “κονομάνε” στην ΕΛ.ΑΣ.

Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος εκδόθηκε ανακοίνωση με σχόλια του Νίκου Νικολόπουλου στην απάντηση του Υπουργού Νίκου Τόσκα, για το κύκλωμα που υπάρχει στην ΕΛΑΣ και το Υπουργείο Εσωτερικών που “αρμέγει” γονείς και αθλητές, προκειμένου να τους δοθεί Ελληνική υπηκοότητα..

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι αφενός μεν στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικές Αστυνομίας δεν έχουν υποβληθεί καταγγελίες, σχετικά με παράνομες Ελληνοποιήσεις και πολιτογραφήσεις αθλητών, αφετέρου δε οι τελευταίες δεν έχουν επιληφθεί υποθέσεων οικονομικών εγκλημάτων που βλάπτουν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Γιατί εάν είναι έτσι πρέπει να ανησυχούμε…. για το κατά πόσον το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ικανό να “βλέπει” όσα εγκλήματα γίνονται κάτω από την μύτη του». δήλωσε ο μαχητικός και ασυμβίβαστος Νίκος Νικολόπουλος, κληθείς να σχολιάσει σχετική, αόριστη και καθόλου διαφωτιστική απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Νίκος Τόσκας, στην Βουλή των Ελλήνων, στο προαναφερόμενο θέμα. .

Αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος με την κοινοβουλευτική παρέμβαση (αρ. πρωτ. 1455) είχε καταγγείλει ότι :

Εκατοντάδες είναι οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας, που ασχολούνται με τoν αθλητισμό, πολλοί από αυτούς επαγγελματικά. Είναι γνωστό, επίσης, ότι οι τελευταίοι τυγχάνουν πολλών υπηρεσιακών προνομίων και διευκολύνσεων (αποσπάσεις στης έδρες των ομάδων τους, παρατεταμένες άδειες, ελάχιστο ή και μηδενικό ωράριο εργασίας στις υπηρεσίες τους κ.ο.κ.). Όλα τούτα στο όνομα του αθλητισμού, ως κοινωνικού φαινομένου.

Επειδή», συνέχισε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής «δεν είμαστε μεμψίμοιροι και κοντόφθαλμοι κάποιες από αυτές τις διευκολύνσεις τις θεωρούμε επιβεβλημένες − ιδίως όταν συμμετέχουν οι ένστολοι προπονητές και αθλητές σε εθνικές ομάδες – και κάποιες άλλες ανεκτές.

Από την αποδοχή ή την ανοχή, όμως μέχρι την πρόκληση, η απόσταση είναι τεράστια και σκανδαλώδη».

ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΙ ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ “ΜΑΥΡΟ” ΧΡΗΜΑ

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος έθιξε ένα θέμα που το κρατούν καλά κρυμμένο και στην ΕΛΑΣ και στα Υπουργεία και είπε: .

«Μία πρόκληση, για παράδειγμα, είναι επαγγελματίες της αθλητικής κοινότητας να αμείβονται με “μαύρο” χρήμα, το οποίο φυσικά δεν δηλώνουν στην Εφορία ή να αμείβονται ενταγμένοι σε μισθολόγια, αλλά και τότε να μην δηλώνουν τα έσοδα από την αθλητική τους δραστηριότητα.

 

ΚΥΚΛΩΜΑ “ΑΡΜΕΓΕΙ” ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ

ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ

 

Μια άλλη κατηγορία, έχει συγκροτήσει ένα άτυπο κύκλωμα, που “αρμέγει” γονείς και αθλητές. Ειδικότερα, πίσω από τη “βιτρίνα” επαγγελματικών ποδοσφαιρικών ομάδων, παρατηρείται ένα όργιο συναλλαγών, για να προωθούνται ταλέντα ή να διευκολύνονται νέοι ποδοσφαιριστές προκειμένου να αποκτήσουν την Ελληνική υπηκοότητα. Και πιο πολύ αυτό συμβαίνει με παιδιά Αλβανών γονέων!

Το νοσηρό φαινόμενο παρατηρείται κάτω από τη μύτη ή την ανοχή των αρμόδιων αρχών και είναι εκτεταμένο σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Φυσικά, τέτοιες ομογενοποιήσεις διευκολύνονται εκ των “έσω”. Με άλλα λόγια, συμπράττουν, όπως λέγεται, ένστολοι που βρίσκονται εντός και εκτός υπηρεσίας, λόγω απαλλαγής (οι τελευταίοι είναι εκείνοι που έχουν τα προνόμια που προαναφέραμε ως προπονητές, αθλητές κ.λ.π.)».

Και ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής κατέληξε:

«Βασίμως, εικάζεται ότι πίσω από αυτή τη “φάμπρικα” διακινούνται ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Χρήματα, που είναι όλα “μαύρα” και τα παίρνουν οι επιτήδειοι της απάτης – ανάμεσά τους και ένστολοι, όπως έχει καταγγελθεί στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα».

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος ρωτήθηκε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του, προκειμένου να αποκαλυφθεί η ομάδα των επίορκων ένστολων λαμογιών και είπε:

«Λυπάμαι που “κάνουν το παπί” …. Εμείς όμως ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος αμέσως όταν ανοίξει η Βουλή θα επανέλθουμε με αίτηση κατάθεσης εγγράφων και θα ζητάμε, από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, να παραδοθεί στο Κοινοβούλιο κατάλογος, στον οποίο να εμφανίζονται τα ονοματεπώνυμα όλων των επαγγελματιών προπονητών και αθλητών, που τυγχάνουν προνομίων από υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, καθώς επίσης και των ένστολων που εργάζονται ανά την χώρα σε υπηρεσίες Ελληνοποίησης αθλητών και άλλων ομογενών ή αλλοδαπών και ταυτόχρονα θα καλέσουμε τον Υπουργό Οικονομικών να ζητήσει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε συνεργασία με την επιτροπή πόθεν έσχες και την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων να συνεργασθούν, ώστε να ανακαλυφθούν οι δρόμοι διακίνησης του “μαύρου” χρήματος.

Ο κατάλογος είναι μεγάλος και μπορεί να αποτελέσει την βάση της έρευνας που θα επιμένουμε να διενεργηθεί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και από την Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μ. Παπασπύρου».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος