Loading...
 Start Page
Οι Σλάβοι και οι Αλβανοί Μακεδόνες και οι Μακεδόνες  «μόνο» Βορειοελλαδίτες;

Νίκος Νικολόπουλος: Οι Σλάβοι και οι Αλβανοί Μακεδόνες και οι Μακεδόνες

«μόνο» Βορειοελλαδίτες;

ΜΠΑΡΑΖ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΙΤΗ ΣΤΑΣΗ

ΣΤΟ ΚΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

 

Αλλεπάλληλες ραδιοφωνικές συνεντεύξεις παραχώρησε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος για το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων.

Κατ’ αρχάς, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επισήμανε ότι «οι νεφελώδεις συμπεριφορές, οδηγούν σε εθνικό ολίσθημα, που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς και την κατακραυγή της μεγάλης πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Όντως, είναι ανήσυχος όλος ο Ελληνικός λαός παρακολουθώντας την ακατανόητη σπουδή της Κυβέρνησης να δώσει άρον-άρον νομιμοποίηση στους Σκοπιανούς, ώστε να βαφτισθούν Μακεδόνες και το μόρφωμα, κράτος-μωσαϊκό να ονομασθεί Μακεδονία.

Η Κυβέρνηση μοιάζει εγκλωβισμένη μεταξύ των… συνιστωσών της.  

Την ίδια όμως  στάση δείχνει και η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη που κρύβεται σαν ντροπαλή αμαρτήσασα κορασίδα πίσω από τη κουρτίνα και σιγοψιθυρίζει «ναι στην σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό». Δηλαδή, καμία σχέση με το περήφανο «όχι» του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι το 2008, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις των συμμάχων που έφεραν την πτώση του.

Και όλα τούτα παρατηρούνται χάριν ενός κρατιδίου, που στερείται ομοιογενούς εθνικής συνείδησης και κόπτεται να μπει στην Ε.Ε. και να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Άλλωστε, στα Σκόπια, όπως βοούν οι απογραφές, σε λίγα χρόνια η πλειονότητα θα είναι Αλβανοί».

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος αναρωτήθηκε:

«Με ποιου εντολή μετατοπίζουν την εθνική γραμμή για το Σκοπιανό;

Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων είναι πολύ σοβαρό, απαιτεί σοβαρούς και λεπτούς χειρισμούς, χρειάζεται αποφασισμένες ηγεσίες. Και σε κάθε περίπτωση δεν προσφέρεται για επιπόλαιες κουβέντες και συζητήσεις μικροκομματικής εκμετάλλευσης. Εδώ δεν χωράνε… περισσότερο ή λιγότερο πατριώτες. Και κυρίως, δεν χωράνε εκείνοι που σταθερά και διαχρονικά λένε: «Έλα μωρέ, ποια… Μακεδονία τώρα; Για ένα όνομα κάνουμε έτσι;». Αυτά, ας πάνε να τα πούνε στους Μακεδόνες! Ας ανέβουν μια βόλτα στη Βόρεια Ελλάδα και αν τολμάνε, ας τα πούν. Όχι βέβαια πως τολμάνε να τα πούνε και στη Νότια Ελλάδα. Για όλους τους Έλληνες, από το Ορμένιο μέχρι τη Γαύδο, η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική»!

Ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρθηκε στη συνέχεια στα διαπραγματευτικά πλεονεκτήματα της Ελληνικής πλευράς, τονίζοντας:

«Το αδιέξοδο διαρκεί 25 ολόκληρα χρόνια και το βέβαιο είναι ότι η αδιαλλαξία των γειτόνων τους έχει βλάψει. Όσο κοντινό, άλλο τόσο μακρινό και άπιαστο είναι το όνειρο της εισδοχής τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Συν τοις άλλοις, έχουν αποκάμει. Οικονομικά ζουν σε καθεστώς καταστροφικής στασιμότητας. Με την πάροδο δε, των χρόνων αναδείχθηκε σε όλη της την έκταση η ανομοιογενής πανσπερμία των εθνοτήτων, που συναποτελούν το μόρφωμα των Σκοπίων. Αναδείχθηκε, ταυτόχρονα η ποσοστιαία υπεροχή του Αλβανικού στοιχείου, που ουδεμία σχέση και… συγγένεια έχει με τον Μέγα Αλέξανδρο, το Φίλιππο, τη Βεργίνα και τη Μακεδονία.

Εδώ, λοιπόν, βρισκόμαστε και η περίσταση είναι, πράγματι, ευνοϊκή για την Ελλάδα. Ο φανατισμός εντός των Σκοπίων έχει υποχωρήσει. Εθνότητες που αποτελούν την πλειοψηφία του γειτονικού κρατιδίου, δεν κόπτονται ούτε συγκινούνται από μια ονομασία, που θα εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» ή τα όποια παράγωγά της, είτε έχουν γεωγραφικό, είτε άλλο πρόσημο».

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος προέτρεψε τους συνέλληνες να βρίσκονται την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας:

«Αν ζούμε σε συνθήκες υποτέλειας, αν έχει ακρωτηριασθεί η εθνική μας αξιοπρέπεια, αν βιώνουμε συνθήκες «υβριδικής κατοχής», επειδή μεγάλη μερίδα του πολιτικού κόσμου τα τελευταία χρόνια εκχώρησε κομμάτια της κυριαρχίας μας, δεν απομένει τίποτε άλλο, ειμή μόνο η αντίδραση και η φωνή του λαού.

Η παρουσία μας, λοιπόν, στην συμπρωτεύουσα έχει τεράστια ιστορική αξία. Οφείλουμε να είμαστε εκεί για να μην επιτρέψουμε οι Σλάβοι και οι Αλβανοί να λογίζονται Μακεδόνες και οι Μακεδόνες «μόνο» Βορειοελλαδίτες. Οφείλουμε να πούμε στην διεθνή κοινότητα, ότι δεν είναι δυνατό η μεγαθυμία μας, να εκλαμβάνεται ως αδυναμία. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο,  να υπάρχουν γείτονες μας με επεκτατικές βλέψεις και η Ελλάδα να τις «παραβλέπει» και να στέκεται στο πλευρό τους σε βάρος των συμφερόντων της!

Έχουμε και άλλο χρέος. Οφείλουμε να πάμε στην Θεσσαλονίκη για να αναβαπτιστούμε στο παρελθόν μας και αυτή η αναβάπτιση να αποτελέσει την πυξίδα μας για το μέλλον. Ας θυμηθούμε ποιοι είμαστε, από πού  ερχόμαστε, που βρισκόμαστε, που πάμε και που θέλουμε να πάμε. Έχουμε χρέος και ιστορική ευθύνη να επικαιροποιήσουμε, το δάκρυ του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ίδιο είναι το χρέος και ο σεβασμός στην θυσία του Μακαριστού Χριστόδουλου. Κάπου διάβασα ότι αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Ασπάζομαι την ρήση και μου αρκεί να νιώθω εθελοντής στο «πόλεμο», στρατιώτης της Μακεδονίας μας. Της μιας και μοναδικής. Της Ελληνικής!»

 

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος