Loading...
 Start Page
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Ν. ΤΟΣΚΑ ΣΤΟΝ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΙΤΕΙΑ “Ξύλινες” απαντήσεις για την παιδική εκμετάλλευση

«Δεν υπάρχει εμπορικό σημείο σε οποιαδήποτε πόλη, διασταύρωση ή και… έξοδος σούπερ μάρκετ, όπου να μην μπορεί κάποιος να εντοπίσει ανήλικους επαίτες, πολλές φορές παιδιά ακόμα και σε νηπιακή ηλικία, γεγονός που πέρα από απαράδεκτο ως τριτοκοσμική εικόνα, προσβάλλει βάναυσα την ανθρωπιά μας, αλλά και τη νομιμότητα, καθώς χιλιάδες μικρά και αθώα παιδιά σε αυτή τη χώρα χρησιμοποιούνται ως… οχήματα πλουτισμού από ενήλικες. Όμως, μία ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να προστατεύσει και να φροντίσει τους ανήλικους, αλλά και να αποδώσει ποινικές ευθύνες στους ενήλικους εκμεταλλευτές».

Με αυτό το σκεπτικό, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος απηύθυνε ερώτηση στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας στοιχεία για την παιδική επαιτεία στην Ελλάδα, αλλά και μέτρα για να μπει ένα φρένο στο φαινόμενο της παιδικής επαιτείας που οξύνεται ακόμα περισσότερο κατά τις εορταστικές ημέρες.

Αντί όμως ουσιαστικών απαντήσεων, ο αρμόδιος υπουργός, κ. Τόσκας, προτίμησε να κάνει απλά τον… τροχονόμο και να διαβιβάσει προς την εθνική αντιπροσωπεία ένα άκρως γραφειοκρατικό και τυπολατρικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. που δεν αναφέρει ούτε στοιχεία, ούτε κάτι ιδιαίτερο για το θέμα, πέρα από όσα… προβλέπει ο νόμος για τις περιπτώσεις επαιτείας και εκμετάλλευσης ανηλίκων.

«Δεν περίμενα κάτι περισσότερο ή κάτι καλύτερο από ένα υπηρεσιακό έγγραφο, έστω και αν θεωρώ πως είναι απολύτως αναγκαίο ακόμα και τα υπηρεσιακά έγγραφα να ξεφύγουν πλέον από την γνωστή ξύλινη γλώσσα τους. Περίμενα πολλά περισσότερα όμως από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, για ένα θέμα που είναι πολύ – πολύ σοβαρό, κυρίως γιατί αφορά αθώες παιδικές ψυχές τις οποίες εκμεταλλεύονται μεγάλοι, ακόμα και αν αυτοί είναι οι φυσικοί γονείς τους» τονίζει ο κ. Νικολόπουλος, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για ακόμα μία φορά ως προς την σπουδαιότητα που αποδίδει ο κ. Τόσκας, τόσο στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όσο και κυρίως, στο θέμα της παιδικής επαιτείας.

Και ο κ. Νικολόπουλος καταλήγει: «Αφιερώνω στον κ. Τόσκα ένα απόσπασμα του εγγράφου που μου κοινοποιήθηκε. Αν είναι αυτός ευχαριστημένος με αυτού του είδους τις απαντήσεις, τότε του επισημαίνω πως… κανένας άλλος δεν είναι: «Ειδικότερα όσον αφορά στα διαλαμβανόμενα, πέραν της δραστηριότητας που επιδεικνύουν οι, εξειδικευμένες με το εν λόγω αντικείμενο, Υπηρεσίες Ανηλίκων, αλλά και Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων, από τις λοιπές περιφερειακές υπηρεσίες αυτής διενεργούνται, στο πλαίσιο του υφιστάμενου σχεδιασμού και σε καθημερινή βάση, στοχευόμενοι και συστηματικοί έλεγχοι ειδικότερα σε σημεία όπου πραγματώνεται το αδίκημα της επαιτείας, με σκοπό την εξάρθρωση των όποιων κυκλωμάτων εκμετάλλευσης, την απελευθέρωση των τυχόν θεμάτων αυτών, καθώς κα τη σύλληψη, σε συντρέχουσα περίπτωση, των υπαίτιων διακινητών…»

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος