Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Θα ψηφίσω την απλή αναλογική, όμως είμαι καχύποπτος με τις «λευκές επιταγές»…

Με αφορμή την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και πλειάδας Υπουργών στην Πάτρα, στα πλαίσια του 9ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, ο Αχαιός Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων και είπε μεταξύ άλλων:

«Θεωρητικά, η πολυπληθής κυβερνητική εκπροσώπηση υποδηλώνει ενδιαφέρον, όταν μάλιστα επικεφαλής βρίσκεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Αλλά, «λευκές επιταγές» στους καιρούς μας δεν δίδονται από κανέναν, ούτε ασφαλώς και από μένα που έχω γνώση και πικρή εμπειρία πολλών τέτοιων συνεδρίων στη περιφέρειά μας, τα οποία όμως δεν την έβγαλαν από το τέλμα. Ας περιμένουμε, λοιπόν, το πέρας των εργασιών και ένα πρώτο «ταμείο» θα το κάνουμε αύριο το βράδυ…».

Στη συνέχεια, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος σχολίασε τη δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη για ψήφιση από τη Βουλή της απλής αναλογικής, με φόντο τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του 2019, τονίζοντας:

Άκουσα σήμερα τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη να εξαγγέλλει ότι θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την απλή αναλογική για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Θεωρώ ότι πρόκειται για μια αναγκαιότητα, γιατί θα δώσει κίνητρα να ασχοληθούν ικανοί που δεν έχουν κομματικό καπέλο. Επίσης θα βελτιωθεί η έκφραση και η ποιότητα της δημοκρατίας στις τοπικές και περιφερειακές κοινωνίες αφού αναμφισβήτητα η απλή αναλογική υπηρετεί αυθεντικότερα σε πλάτος και βάθος τις τοπικές ανάγκες και υπ’ αυτή την έννοια δεσμεύομαι ότι θα ψηφίσω στη Βουλή το σχετικό νομοθέτημα.

Εδώ και πολλά χρόνια όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι πολίτες έχουν αποτινάξει τα κομματικά «δεσμά» και εκφράζονται στη βάση παραμέτρων, που έχουν σχέση με προγράμματα και πρόσωπα, τα οποία θέλουν να υπηρετήσουν τον Δήμο ή την Περιφέρειά τους.

Οι συνθήκες, λοιπόν, είναι ώριμες για την μετάβαση στην απλή αναλογική, που θα δώσει την ευκαιρία της απελευθέρωσης και της ενεργοποίησης ικανών δυνάμεων. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος ψήφισε ναι στην καθιέρωση της απλής αναλογικής και στις Βουλευτικές εκλογές.

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρθηκε ειδικότερα στις νέες συνθήκες του τοπικοαυτοδιοικητικού τοπίου:

 

ΕΧΑΣΑΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ… Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ… ΚΑΤΩ!

«Καλό είναι, όσοι είχαν στοιχηματίσει με ορίζοντα το 2019 για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές ν’ αποσύρουν τα στοιχήματά τους, αλλιώς θα χάσουν τα λεφτά τους! Υπάρχοντα συστήματα εξουσίας και κατεστημένες καταστάσεις κομματικής ή οικογενειακής ανακύκλωσης τινάζονται στον αέρα.

Θα έλθουν τα πάνω, κάτω.

Οι συνυπολογισμοί που έκαναν μέχρι τώρα οι «βολεμένοι» πάνε περίπατο.

Η απόσταση, πια, από την σιγουριά τους έως την ανασφάλεια, είναι ανεπαίσθητη…

ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ… ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Ερωτηθείς, τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης ή Δήμαρχος στις επερχόμενες τοπικοαυτοδιοικητικές εκλογές, υποστήριξε λακωνικά: «Κάθε πράγμα στον καιρό του…»».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος