Loading...
 Start Page
Ο Στ. Κοντονής απαντά σήμερα σε ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου  για τα θαλασσοδάνεια ύψους 272.5 εκ. ευρώ των κομμάτων !

Υπάρχει εισαγγελική πρόταση παραπομπής πρώην Υπουργών για κακουργηματικές πράξεις

Τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων αποκτούν σήμερα δεσπόζουσα θέση στην επικαιρότητα, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητου Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, που θα συζητηθεί αύριοστην Βουλή στις 5.00 το απόγευμα.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, έχει κληθεί να δώσει απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα, που απηχούν την βούληση της κοινής γνώμης, η οποία απαιτεί να μην μείνουν τα θαλασσοδάνεια, ύψους 272.5 εκ. ευρώ, στο «βυθό» της ατιμωρησίας.

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί, κατά πρώτον, εάν έχει ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα για τα «φαγοπότι» μιας ολόκληρης 12ετίας (2000-2011) και επίσης εάν υπάρχει εισαγγελική πρόταση παραπομπής στην Δικαιοσύνη πρώην Υπουργών και στελεχών των κομμάτων, που ούτε τα δανεικά επιστρέφουν, ούτε παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις για την αποπληρωμή των δανείων.

Υπενθυμίζουμε ότι πενήντα υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη, δέκα πολιτικά πρόσωπα, ταμίες και διευθυντές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, υπουργοί και πρώην βουλευτές, είναι εκείνοι που με βάση το εισαγγελικό πόρισμα ΚΑΛΟΥΔΗ, ευθύνονται για το μεγάλο πάρτι των κομματικών θαλασσοδανείων ύψους 272,5 εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2000-2011.

Οι απαντήσεις του Υπουργού Σταύρου Κοντονή αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, γιατί από το περιεχόμενο τους θα εξαρτηθεί αν η Κυβέρνηση έχει την τόλμη να προχωρήσει η διαδικασία τιμωρίας για όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες όπως για απιστία, ενδεχομένως και για απάτη, και όποια ακόμη άλλη κατηγορία, που η Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κρίνει.

«Αύριο λοιπόν θα ακούσουμε» είπε ο Νίκος Νικολόπουλος α η Κυβέρνηση έχει την βούληση να εφαρμοσθεί η ΙΣΟΝΟΜΙΑ για ΟΛΟΥΣ όσο ψηλά και αν βρίσκονται ή και αυτή με διάφορα τερτίπια να αφήσει το θέμα, όπως έκαναν οι προηγούμενοι, στην «κατάψυξη» και να στείλει τον λογαριασμό της αποπληρωμής των 272.5 εκ. ευρώ, όχι στον Κυρ. Μητσοτάκη και την Φ. Γεννηαμτά αλλά στον Ελληνικό λαό».

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης είναι το ακόλουθο:

ΘΕΜΑ: Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τα δάνεια σε κόμματα;

Έχουν πλημμυρίσει τα δημοσιογραφικά site από πληροφορίες που βασίζονται σε δικαστικές πηγές, ότι τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι προτάσεις των εισαγγελέων, που εξετάζουν το εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εναντίον προσώπων, που είχαν εμπλακεί με τη χορήγηση δανείων στα κόμματα.

Το υλικό που προέκυψε από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, είχε διαβιβαστεί στους αρμοδίους εισαγγελείς, οι οποίοι με τη σειρά τους, προχώρησαν σε περαιτέρω έρευνες, συλλέγοντας πρόσθετα στοιχεία.

Σύμφωνα με τις ίδιες δικαστικές πηγές, οι εισαγγελείς αναμένεται να στείλουν στη Βουλή την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων των κομμάτων από τις τράπεζες, μέσα στον Μάρτιο, καθώς όλα δείχνουν ότι η υπόθεση βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διατύπωση, των εισαγγελικών προτάσεων, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν.

Καλείσθε να ενημερώσετε υπεύθυνα τη Βουλή των Ελλήνων:

1. Ολοκληρώθηκε η έρευνα;

2. Υπάρχει εισαγγελική πρόταση παραπομπής πρώην Υπουργών και στελεχών των κομμάτων που δεν επιστρέφουν τα δανεικά και δεν προσφέρουν ούτε εγγυήσεις, όπως κάνουν όλοι οι δανειολήπτες;

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος