Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Χρειάζεται Εισαγγελέας για να σταματήσει το «εμπόριο ψυχών» στο λιμάνι της Πάτρας!

Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την ενδιαφέρουσα συζήτηση για το μεταναστευτικό θέμα, για το οποίο και εγώ τόσες φορές είχα παρέμβει στη Βουλή και να ακούσω τις καταγγελίες του συναδέλφου μου βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Θ. Παπαθεοδώρου.

Πίστευα ότι θα επαναλάμβανε ενώπιον του Υπουργού όσα είπε στην σύσκεψη που προ ημερών που έγινε στα γραφεία του Συλλόγου Ιτεών Πατρών, περί του «κυκλώματος που διακινεί 2000 μετανάστες το μήνα και εισπράττει 2-5 χιλιάδες ευρώ το κεφάλι. Κατήγγειλε μάλιστα ότι και είναι γνωστό στην αστυνομία το εμπόριο ψυχών και πως το έχει ομολογήσει και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ!

Αντί, όμως, αυτών των συγκλονιστικών καταγγελιών, που όταν πρωτοακούστηκαν από τον συνάδελφο βουλευτή, τον προέτρεψα να τα καταθέσει και στην Εισαγγελία, ώστε αυτεπαγγέλτως και αμέσως να διαταχθεί δικαστική έρευνα, άκουσα από τα μέλη του βουλευτή όσα από τα πρακτικά της Βουλής αυτολεξεί τώρα εγώ σας μεταφέρω:

«…Υπάρχει κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, διακίνησης ανθρώπων, που είναι γνωστό στην περιοχή. Και συνέχισε ο κ. Παπαθεοδώρου όταν δέχτηκα την ερώτηση: «Γιατί δεν πας, για παράδειγμα, να το καταγγείλεις στον εισαγγελέα;», είπα ότι αυτό το πράγμα θα το φέρω στη Βουλή. Νομίζω ότι τους γνωρίζει και η αστυνομία και θα πρέπει να δώσετε εντολή, έτσι ώστε να υπάρξει επέμβαση της αστυνομίας, να υπάρξει καταστολή, γιατί το οργανωμένο έγκλημα είναι βαριά εγκληματικότητα και η εγκληματικότητα αυτή είναι η λίαν προσοδοφόρα για ορισμένες εγκληματικές φυσιογνωμίες της ευρύτερης περιοχής».

Θα επαναλάβω σαν Νίκος Νικολόπουλος, αντικρούοντας τον συνάδερφό μου, ότι υπάρχει μεν ο δρόμος της Βουλής και είναι ασφαλώς ο θεσμικός και ο αναγκαίος, αλλά όταν βρισκόμαστε μπροστά στην ύπαρξη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και εμπορίας ψυχών, είναι εξίσου αναγκαίος και ο δρόμος της Δικαιοσύνης. Θα καταθέσω, λοιπόν, εγώ μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα της Πάτρας αυτό δηλαδή που απέφυγε ο κ. Παπαθεοδώρου αλλά και που ο Υπουργός Τόσκας δεν είναι διατεθειμένος να ζητήσει. Δηλαδή, αυτεπαγγέλτως να δράσουν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές με βάση τα πρακτικά της Βουλής και με έναν κατάλογο προτεινόμενων μαρτύρων, με πρώτο τον νομομαθή συνάδελφο βουλευτή και ακολούθως όλους εκείνους που κατά την σύσκεψη δήλωσαν ότι γνωρίζουν την ύπαρξη «κυκλώματος διακινητών μεταναστών».

Επαναλαμβάνω, λοιπόν, θα το κάνω εγώ τις επόμενες μέρες.

ΑΛΛΗ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗ Η ΑΜΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ!

Πιστεύω ότι κανέναν δεν καλύπτει η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι «οι διακινητές είναι ένα δύσκολο θέμα και ότι κάνουν ότι μπορούν.

Ο κ. συνάδελφος, δεχόμενος ίσως την τοποθέτηση του Υπουργού, μπορεί να αισθάνεται σίγουρος και να θεωρεί περιττή τη Δικαιοσύνη. Εγώ, όμως, δεν είμαι σίγουρος ότι μετά την συζύτηση στη Βουλή οι δουλέμποροι και οι διακινητές θα εξαφανισθούν. Πιστεύω ότι δεν αρκεί μόνο να καταγγέλλουμε ή να εξαντλούμε το ενδιαφέρον μας για ένα ευαίσθητο θέμα με την παρουσία μας σε συσκέψεις. Ούτε ολοκληρώνεται ο ρόλος μας όταν «συνυπογράφουμε» κάποιες ερωτήσεις ή κάποιες διαπιστώσεις τις μεταφέρουμε στη Βουλή και πέραν τούτου ουδέν. Το αποτέλεσμα έχει σημασία, γι’ αυτό και καταφεύγω στη Δικαιοσύνη ζητώ να τσακίσει το κύκλωμα.

Κλείνοντας, λοιπόν τονίζω ότι δεν κυκλοφορούν μόνο αθώοι ή δυστυχείς στη λιμενική ζώνη της Πάτρας.

Κυκλοφορούν και εγκληματικές φυσιογνωμίες που εκμεταλλεύονται ανθρώπινες ψυχές. Ως εκ τούτου η όποια αδιαφορία μας ισοδυναμεί με συνενοχή κι εγώ δεν εννοώ να είμαι, έστω και παθητικά «συμμέτοχος» σ’ ένα διαρκές έγκλημα»!

Δυστυχώς

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος