Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: "Με σεβασμό και θάρρος, εκπροσωπώντας τους Έλληνες  που πιστεύουν στον Θεό, την πατρίδα και τη Δημοκρατία"

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, πληροφορούμενος όσα διημείφθησαν στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής (κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 17 Απριλίου), όπου και συζητήθηκε το θέμα άρσης ή μη της βουλευτικής του ασυλίας, μετά από δίωξη που του ασκήθηκε από ομοφυλοφιλικές ενώσεις, ανέφερε τα εξής:

«Εν πρώτοις οφείλω να τονίσω ότι εκτιμώ το γεγονός πως το προεδρείο και τα μέλη της Επιτροπής, πληροφορούμενα, ότι συνέτρεχαν σοβαροί προσωπικοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορούσα να παραστώ στη συνεδρίαση, αποφάσισαν την αναβολή της απόφασης, που πάντως εξ όσων φάνηκε, συντείνει προς την άρση της βουλευτικής μου ασυλίας.

Για τον λόγο αυτό, δηλώνω ευθέως και εντίμως ότι με μεγάλη χαρά θα προσέλθω στην επόμενη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, προκειμένου να διατυπώσω για μία ακόμα φορά την χριστιανική πίστη μου και να υπερασπιστώ όσα η Αγία και Ορθόδοξη Εκκλησία μας διδάσκει και διακηρύττει.

Εννοείται πως τις ίδιες αξίες και αρχές θα υπερασπιστώ και ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης μαζί με το δικαίωμά μου και το δικαίωμα κάθε πολίτη να διατυπώνει ελεύθερα, δημοκρατικά και με ευπρέπεια τις απόψεις του, ανεξάρτητα με το ποιοι και πόσοι συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτές.

Ως Ορθόδοξος Χριστιανός, όπως εξέθεσα και στο σχετικό υπόμνημα προς την Επιτροπή, όσα εγώ ασπάζομαι και διακηρύττω για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας και της οικογένειας, είναι όσα η Αγία Γραφή και η Πατερική παράδοση της Εκκλησίας μας υποστηρίζει, χωρίς επουδεν όλα αυτά να λειτουργούν ως ρατσιστικός μηχανισμός και πολύ περισσότερο ως μηχανισμός υποκίνησης βίας σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου ή οποιασδήποτε ομάδας προσώπων.

Αντίθετα, για την Ορθόδοξη Εκκλησία, το πρόσωπο κάθε ανθρώπου είναι σεβαστό, όπως και οι προσωπικές επιλογές και το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην αυτοδιάθεση. Εξίσου ξεκάθαρη είναι όμως και η άποψη της Εκκλησίας του Χριστού ότι φύλλο των ανθρώπων είναι εκ γενετής δεδομένο και όχι προϊόν «κοινωνικο-πολιτισμικών διαδικασιών ταυτότητας». Η Γένεση είναι απόλυτη και ως προς την αξία του ανθρώπου, ασχέτως φύλλου, ως εικόνας Θεού, και ως προς την «έμφυλη» ταυτότητα του κάθε προσώπου: «και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον, άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς». Υπάρχουν ασφαλώς άλλες απόψεις που απορρίπτουν ως «ανελαστική» αυτή την θέση της Αγίας Γραφής και θεωρούν τα «έμφυλα στερεότυπα», τα οποία ευνοεί ως γενεσιουργά «σεξιστικών» προκαταλήψεων. Οι αιτιάσεις αυτές, κατά την διδασκαλία της Ορθόδοξου Εκκλησίας είναι αίολες. Η πατερική παράδοση είναι πλούσια σε σχετικές αναφορές.

Αυτές είναι οι αρχές που προσωπικά εγώ, όσο και το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα διακηρύσσουν και θα συνεχίσουν να διακηρύττουν, επαναλαμβάνω πάντα στα πλαίσια της δημοκρατίας και της ελευθερίας των απόψεων.

Γι’ αυτό και προσωπική μου πεποίθηση είναι πως με την εις βάρος μου επιζητούμενη δίωξη, τόσο τώρα όσο και παλαιότερα, ουσιαστικά επιχειρείται εις βάρος μου και εις βάρος των Χριστιανών, «φίμωση» και προσπάθεια τρομοκράτησης των χριστιανικών απόψεων δια της νομικής οδού. Ωστόσο, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στους Έλληνες Δικαστές, οι οποίοι σαφώς και μπορούν να θέσουν τα όρια μεταξύ ρατσισμού και ελευθερίας όλων των απόψεων, πόσο μάλλον απόψεων που πιστεύω ακράδαντα ότι βρίσκουν σύμφωνη την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Εάν οι εποχές τα έφεραν έτσι ώστε οι Χριστιανοί να τελούμε πάλι υπό διωγμό ώστε να φοβόμαστε να εκφράζουμε την πίστη μας, θα τις αντιμετωπίσουμε και θα αντιμετωπίσουμε και τους διώκτες μας με τον ίδιο πάντα, ειρηνικό, δημοκρατικό και χριστιανικό τρόπο που συνέβη στο διάβα της ιστορίας. Πιστεύω όμως πως οι εποχές μας είναι πολύ διαφορετικές και κανένας δεν μπορεί να βάλει πάλι τους Χριστιανούς στον «τροχό», όσο και να το προσπαθήσει.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους εκπροσώπους των κομμάτων στην Επιτροπή της Βουλής και τις θέσεις τους, ας μου επιτραπούν μόνο κάποιες απορίες, μία εκ των οποίων μάλιστα αποτέλεσε διαπίστωση και του εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Παπαθεοδώρου: Πέρυσι, η ίδια Επιτροπή με τα ίδια πρόσωπα και για τον ίδιο λόγο, δεν αποφάσισαν τελείως διαφορετικά, δηλαδή την μη άρση της ασυλίας μου; Τι άλλαξε από πέρυσι μέχρι φέτος; Μήπως ακριβώς αυτή η αλλαγή στάσης δείχνει ότι πράγματι, η προσπάθεια αποχριστιανισμού και εκφοβισμού των χριστιανών, κερδίζει έδαφος και μέσα στο Κοινοβούλιο;

Σε ό,τι αφορά δε, την άποψη του ιδίου του κ. Παπαθεοδώρου και πέρυσι και φέτος, απλά και μόνο να θυμίσω στον ίδιο αλλά και στην πρόεδρο του, Φώφη Γεννηματά ότι ο πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θ. Πάγκαλος, έχει χαρακτηρίσει «κουνιστό» τον Μακρόν ενώ παλαιότερα είχε μιλήσει για «σύκα» μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Προφανώς όμως, ο αντιρατσιστικός εφαρμόζεται μόνο σε βάρος δεξιών και όχι δήθεν προοδευτικών.

Τέλος, νομίζω πως όλοι ακόμα θυμούνται την απόφαση Μητσοτάκη για αντικατάσταση του κ. Κ. Τασούλα από την Επιτροπή, αφότου είχε ψηφίσει υπέρ της μη άρσης της ασυλίας μου πέρυσι, οπότε είναι ξεκάθαρο, ο Πρόεδρος της ΝΔ ποια πλευρά έχει διαλέξει να στηρίξει και με ποιους να είναι σύμμαχος. Ωστόσο, αναρωτιέμαι εάν μέσα στη ΝΔ υπάρχουν ακόμα Χριστιανοί Βουλευτές και ποια είναι η άποψή τους…

Σε κάθε περίπτωση, είμαι έτοιμος να μιλήσω τη γλώσσα της ειλικρίνειας και της αλήθειας με την οποία πάντα μιλάω και να υπερασπιστώ τον εαυτό και τις αρχές μου σε κάθε βήμα, σε κάθε εποχή και απέναντι σε οποιονδήποτε, με τον σεβασμό και το θάρρος που ταιριάζει σε έναν πολιτικό που τιμάται τόσα πολλά χρόνια από τους Έλληνες πολίτες που ακόμα πιστεύουν στον Θεό, στην πατρίδα και την Δημοκρατία».

==================================================================

Νίκος Νικολόπουλος: «Σύμπλευση» ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. για τον αποχριστιανισμό της πατρίδας!

ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΣΗ

ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ

 

Με αφορμή την συζήτηση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τι τραγική σύμπτωση και κατάπτωση… Ενώ είναι δεκάδες οι κίνδυνοι που έχουν περικυκλώσει τη δόλια πατρίδα και θα περίμενε κανείς εθνική συνεννόηση, στο μόνο σχεδόν θέμα που συμπλέουν Κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι η άρση της βουλευτικής ασυλίας μου!

Με στέλνουν στη Δικαιοσύνη για τις χριστιανικές πεποιθήσεις μου περί του γάμου και της ομοφυλοφιλίας, δήθεν για την παράβαση ενός νόμου που ποτέ δεν ετέλεσα!

Ποιος εχέφρων δεν θα εδικαιούτο να υποθέσει ότι πρόκειται περί ενός «προμελετημένου εγκλήματος» κατά του θεσμού της οικογένειας, του ιερού μυστηρίου του γάμου και της τεκνοποιίας-υιοθεσίας;

Η συζήτηση για την άρση της ασυλίας ήλθε την ίδια μέρα και την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση κατέθεσε στην Βουλή Νομοσχέδιο για την δυνατότητα υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

Την ίδια ώρα, λοιπόν, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκεί στείρα και επικίνδυνη αντιπολίτευση στα μεγάλα εθνικά θέματα, συμφώνησε (δια του αντιπροσώπου του) για πρώτη φορά με το ΣΥΡΙΖΑ να αρθεί η ασυλία μου και να καθίσω στο «σκαμνί» μαζί με τον Μητροπολίτη Πειραιώς, κατά τα όσα προκύπτουν από τα πρακτικά.

Να είναι σίγουροι οι υπερμάχοι του αποχριστιανισμού της πατρίδας μας ότι το δικό μου εδώλιο θ’ αποτελέσει την δική τους πολιτική ταφόπλακα.

Αντλώντας δύναμη από το Θεό και τα όσα πρεσβεύει η Ελληνορθόδοξη εκκλησία μας, θ’ αντιμετωπίσω με χαμόγελο και πίστη τη δίωξη, όντας βέβαιος ότι θα καταδικασθεί η ποινικοποίηση των ελεύθερων απόψεων μου και η εξαμβλωματική πολιτική συνέργεια ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ».

 

==================================================================

Νίκος Νικολόπουλος : «Με ή χωρίς την βουλευτική ασυλία δεν θα πάψω ποτέ

να διακηρύττω την Ορθόδοξη πίστη μου και να υπερασπίζομαι τα Χριστιανικά ιδεώδη

 

«Εννοείται πως δεν πρόκειται να ψηφίσω ένα νομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο για την αναδοχή και υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια» δήλωσε κατηγορηματικά ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, ερωτώμενος σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει έναντι του νομοσχεδίου που φέρνει το υπουργείο Εργασίας, προσθέτοντας πως «ένα νομοσχέδιο με πολλές θετικές προβλέψεις, υπό την έννοια ότι επιχειρεί να καταγράψει όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα και να απλοποιήσει τις διαδικασίες υιοθεσίας, αποκτά άλλη διάσταση στον βαθμό που επιτρέπει την αναδοχή και σε ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, γεγονός που ανοίγει «παράθυρο» και στην αναδοχή και υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια».

«Εφόσον του προσωπείου του ανθρωπισμού και μίας ευλογημένης πράξης όπως είναι η υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια, επιχειρείται μία ακόμα αντικοινωνική και αντιχριστιανική παρέμβαση, εγώ δεν θα τη ψηφίσω, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους, είτε δεν αρέσει» υπογράμμισε ο Νίκος Νικολόπουλος, καταλήγοντας:

«Όπως και πολύ πρόσφατα δήλωσα, με την αφορμή της συζήτησης για την άρση της ασυλίας μου, εγώ και χωρίς ασυλία, δεν θα πάψω ποτέ να διακηρύττω την Ορθόδοξη πίστη μου και να υπερασπίζομαι τα Χριστιανικά ιδεώδη»

 

==================================================================

Δήλωση on camera: Και χωρίς ασυλία θα υπερασπίζομαι τις χριστιανικές αρχές μου. Όχι υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια - https://youtu.be/t_13T73Afnk

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος