Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος : «Ούτε είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε όλοι μαζί τα φάγαμε»

ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

 «Ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος, πολύχρονος και πολυεπίπεδος, με μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και ψυχολογικό κόστος σε προσωπικό επίπεδο. Αλλά είναι αγώνας δίκαιος και δημοκρατικός. Γι’ αυτό και τα εμπόδια δεν με πτοούν. Αντίθετα με χαλυβδώνουν και με πεισμώνουν, να συνεχίσω με την ίδια ένταση μέχρι τέλους. Μέχρι να ξεχωρίσει πραγματικά η ήρα από το στάρι και να φανεί πως ούτε είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε όλοι μαζί τα φάγαμε» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, προσερχόμενος σήμερα το πρωί στο δικαστήριο για την εκδίκαση της μήνυσης που είχε καταθέσει πριν 1,5 χρόνο περίπου κατά του επιχειρηματία κ. Γιάννη Αλαφούζου για συκοφαντική δυσφήμιση εντός της Βουλής των Ελλήνων, κατά την εξέταση του επιχειρηματία στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των Μέσων Ενημέρωσης.

Ο Νίκος Νικολόπουλος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, επαναλαμβάνοντας πως «στα πολύ δύσκολα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη ότι αποτελεί τον ισχυρότερο θώρακα της δημοκρατίας στην Ελλάδα, ενώ στη δήλωσή του ανέφερε επίσης τα εξής:

«Όλα αυτά τα χρόνια, που κατά την άποψή μου αλλά και την πεποίθηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, η χώρα μας υπέστη τα πάνδεινα εξαιτίας του αμαρτωλού τριγώνου της διαπλοκής, το καθήκον μου ως πολιτικού και βουλευτή που θεωρεί χρέος του να αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη όλοι όσοι έβαλαν το χέρι στο μέλι του ελληνικού λαού, με έχει φέρει απέναντι σε πολλούς μεγαλοσχήμονες παράγοντες, εκπροσώπους του μηντιακού και μεγαλο-επιχειρηματικού κατεστημένου. Και σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, με μόνα καταφύγια, το ναό της δημοκρατίας, δηλαδή τη Βουλή, αλλά και το ναό της Θέμιδας, δηλαδή τη δικαιοσύνη, αντιμετώπισα όλες τις μεγάλες προκλήσεις. Γιατί την αλήθεια, όσο βαθιά και να επιχειρήσει να τη θάψει κάποιος, στο τέλος θα βγει στην επιφάνεια.

Ποτέ δεν λειτούργησα με κίνητρο το προσωπικό όφελος και συμφέρον. Αντίθετα, έχω πληρώσει υψηλότατο αντίτιμο σε πολιτικό και ψυχολογικό επίπεδο, καθώς όπως είναι γνωστό έχω υποστεί ισχυρή πολιτική απομόνωση και φίμωση από σημαντική μερίδα των θεωρούμενων μεγάλων μέσων ενημέρωσης. Κάθε φορά αποδεικνύεται όμως ότι όσο και σου στερούν τον λόγο τα μικρόφωνα των μεγαλο-καναλαρχών, τόσο σου απελευθερώνει το στόμα και σου δίνει δύναμη ο μεγάλος στρατός των απλών και αδικημένων πολιτών αυτού του τόπου. Και για την εκπροσώπηση αυτού του «στρατού», καθώς και για την προάσπιση της προσωπικής μου τιμής και υπόληψης βρίσκομαι σήμερα εδώ. Για να αποκαλύψει ο κ. Αλαφούζος ποιος ήταν… ο ρόλος μου στην Επιτροπή της Βουλής, όπως υπαινικτικά είπε τότε, αλλά και γιατί, επίσης κατά δήλωσή του, «δεν είχε την πρόθεση να θίξει κανέναν πλην του κυρίου Νικολόπουλου». Όπως είχα δηλώσει και τότε που κατέθεσα την μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του, η εποχή που τα 45άρια της μεθοδευμένης ενημέρωσης σκότωναν, έχει περάσει. Όπως και η εποχή, που ο κάθε πλουτοκράτης μπορούσε να λέει και να κάνει ο,τιδήποτε, χωρίς να δίνει και να παίρνει λογαριασμό. Σήμερα, αποδεικνύεται πως έχει φτάσει η ώρα του λογαριασμού για πολλούς πρώην ισχυρούς. Αλλά και η ώρα, η δημοκρατία και οι πολιτικοί που παραμένουν στις επάλξεις, να δικαιωθούν. Γιατί, επαναλαμβάνω: Ούτε είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε όλοι μαζί τα φάγαμε!»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος