Loading...
 Start Page
Συνέντευξη Νίκου Νικολόπουλου για το ζήτημα Χωρισμού Κράτους- Εκκλησίας  και για την κατάθεση του με αφορμή λεγόμενα του π. Υπουργού του ΠΑΣΟΚ  Θ. Πάγκαλου για «μαύρα χρήματα στα κομματικά ταμεία»

Σήμερα Δευτέρα (19/11/2018) στις 12.30 μμ, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, θα προχωρήσει συνέντευξη τύπου προς τα ΜΜΕ.  Η συνέντευξη θα δοθεί στο πολιτικό του γραφείο Μιαούλη 48 (Πάτρα - 1ος όροφος)

Ο Νίκος Νικολόπουλος  θα τοποθετηθεί στο διακεκαυμένο ζήτημα «χωρισμός Κράτους  - Εκκλησίας και ουδετερόθρησκο Κράτος», καθώς και τον διωγμό των Ιερέων από το Δημόσιο» (Δημόσια Ανεξάρτητη Αρχή Πληρωμών).

Επίσης θα αναφερθεί στην σημερινή πρόσκληση του από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να καταθέσει ως μάρτυρας σε ποινική υπόθεση κατά του π. Υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Πάγκαλου, ο οποίος  δοκιμάζοντας στην κυριολεξία την υπομονή του κόσμου και περιπαίζοντας κυριολεκτικά το περί δικαίου αίσθημα, ισχυρίστηκε προκλητικά ότι ο να «παίρνει χρήματα και να τα δίνει στο κόμμα δεν είναι αδίκημα».

Προχώρησε όμως και σε μία δημόσια παραδοχή αξιόποινης κακουργηματικής πράξης λέγοντας : «ότι και ο ίδιος  -αλλά και άλλοι πολιτικοί που γνωρίζει- έχουν πάρει χρήματα από «χορηγούς» που πήγαν στα κομματικά ταμεία..».

Θεωρώ ότι είναι αυτονόητη η απαίτηση των φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών, να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των προσώπων που παραδέχονται - ομολογούν δημόσια ότι διακίνησαν μαύρο χρήμα. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε πολιτικά πρόσωπα, αλλά και σε πολιτικά κόμματα που αποδέχτηκαν τα προϊόντα του εγκλήματος.

Ως εκ τούτου ενδείκνυται - επιβάλλεται το άνοιγμα και ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών των κομμάτων και των προσώπων που διαχειρίσθηκαν τα «κομματικά λάφυρα», μαύρα χρήματα.

Είναι γνωστό στους πάντες ότι με τις έρευνες για το σκάνδαλο της Siemens αποκαλύφθηκε και ομολογήθηκε από τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρο Τσουκάτο, η είσπραξη εκ μέρους του, ως μίζα, από την παραπάνω εταιρεία του ποσού του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) μάρκων, τα οποία παρέδωσε στο κόμμα του το ΠΑΣΟΚ για ενίσχυση του.

Το ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι αυτά τα χρήματα δεν μπήκαν στα ταμεία του κόμματος του και δεν έχουμε λόγους να αμφισβητήσουμε αυτή τη δήλωση, από ένα κόμμα που είναι γνωστό για τη διαφάνεια στα οικονομικά του.

Με δεδομένο λοιπόν ότι αυτά τα χρήματα δεν τα πήρε το ΠΑΣΟΚ και έμειναν στα χέρια του Θεόδωρου Τσουκάτου, για τούτο προφανώς δεν ασκήθηκαν διώξεις εις βάρος της ηγεσίας και των υπεύθυνων διαχειριστών του ΠΑΣΟΚ εκείνης της χρονικής περιόδου.

Τέλος, πρέπει οι Οικονομικοί Εισαγγελείς να ελέγξουν εάν ο Θ. Τσουκάτος έχει υποβάλλει συμπληρωματική δήλωση φόρου εισοδήματος για το παραπάνω ποσό του ενός εκατομμυρίου μάρκων και εάν φορολογήθηκε αυτός και με ποιο ποσό;

Εάν δεν δόθηκε τέτοια εντολή για ποιο λόγο δεν δόθηκε και ποιος έχει την ευθύνη γι αυτό, αφού έτσι το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε τουλάχιστον κατά το ποσό των 600.000 μάρκων από τη μη φορολόγηση του παραπάνω ποσού;

Θα επιληφθεί η νέα Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες;

Για τον έλεγχο της εν γένει προκλητικής και σκανδαλώδους αποδοχής μαύρου χρήματος και την παράνομη διαχείριση των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων του ΠΑΣΟΚ ασφαλώς, απαιτείται η συνεργασία όλων των εντεταλμένων οργάνων της πολιτείας καθώς και οι ένορκες μαρτυρίες των πρωταγωνιστών αυτής της βορβορώδους υποθέσεως, του χρηματισμού κομμάτων και πολιτικών από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS.

 

Εξάλλου θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων στην κατάθεση του αναφέρει και τα εξής:

«Αν λοιπόν ήθελε υποτεθεί ότι πράγματι τα ποσά που διακίνησε ο Θεόδωρος Τσουκάτος ως τρίτο πρόσωπο στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ τα αποδέχτηκαν οι διαχειριστές των οικονομικών του κόμματος αποδεχόμενοι αυτά ως απλή υλική εύνοια, χωρίς να είναι προσδιορισμένη ειδικότερα κάποια πράξη χάριν ωφελείας των δωρητών, ώστε να πληρείται η αντικειμενική υπόσταση του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας από τους υπαλλήλους του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ελεγχθεί τουλάχιστον η όποια φοροδιαφυγή τελέστηκε από τους τελευταίους. Τι άλλο μπορεί να εννοεί ο Θ. Πάγκαλος όταν ομιλεί για "μαύρα χρήματα" που λάμβαναν και άλλοι στο ΠΑΣΟΚ;

Διότι εάν εννοεί ότι είναι «μαύρα» με την έννοια ότι δεν έχουν φορολογηθεί στην Γερμανία από την υπόχρεη προς τούτο εταιρεία με την επωνυμία Siemens, όπως και από άλλες ενδεχομένως εταιρίες, τούτα είναι αντικείμενο σοβαρού εγκλήματος από πλευράς της εταιρίας, τα οποία μέσω της διακίνησής τους από το ΠΑΣΟΚ σε ανάγκες του κόμματος, απέκτησαν νομιμοφάνεια, τότε πιθανολογείται με βασιμότητα ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και πρέπει εξίσου να διεξαχθεί έρευνα, να ανοίξουν οι λογαριασμοί του κόμματος και να ελεγχθεί εάν υπάρχουν παραστατικά για τις ανωτέρω λήψεις αυτών των δώρων. Τίποτα δεν εμποδίζει την διερεύνηση τυχόν ευθυνών ακόμα και πρώην Υπουργών ενόψει του ότι η νομιμοποίηση εσόδων υπουργού δεν υπάγεται στον περί ευθύνης υπουργών νόμο, ούτε ισχύει γι' αυτήν, η πενταετής παραγραφή, που ισχύει για τη δωροδοκία υπουργού.

Η υπόθεση Siemens έπρεπε να φέρει τον ελληνικό πολιτικό κόσμο και την ελληνική δικαιοσύνη προ των ευθυνών τους. Ίσως η υπόθεση αυτή να αποτελεί ακόμα και σήμερα την ευκαιρία να συνέλθουμε από την αδράνεια.

Η βασική ιδέα είναι απλή, και υπάρχει ήδη στο Σύνταγμά μας. Όλοι είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. Όλα ερευνώνται. Και όποιος κλέβει, δωροδοκεί ή/και δωροδοκείται πηγαίνει φυλακή και μετά σπίτι του. Θα πρέπει λοιπόν από εσάς να διερευνηθούν τα ανωτέρω και εάν είναι όντως γεγονότα, αλλά και εάν περαιτέρω συνιστούν και στοιχειοθετούν σε κάποια πρόσωπα τα ανωτέρω αναλυτικώς αναφερόμενα αδικήματα κατά την αντικειμενική και υποκειμενική τους υπόσταση».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος