Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Η Ιερά Σύνοδος θέλει τον Ιερώνυμο… υποτακτικό του Τσίπρα;

Νέες δηλώσεις με αιχμές και προτροπές για «καθαρές λύσεις» στου κόλπους της Εκκλησίας.

«Θα πρέπει να εξηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο η υπέρβαση της εξουσιοδότησης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου από τον ίδιο. Παράκουσε την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας και απεργάζεται σχέδια σε βάρος της. Διότι, τι άλλο μπορεί να σημαίνουν ο χαιρετισμός της δήλωσης και τα συγχαρητήρια που έδωσε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όταν ο τελευταίος ανήγγειλε ότι θα προχωρήσει, χωρίς την συναίνεση της Εκκλησίας, στην αποβολή των κληρικών από τη δημόσια μισθοδοσία;»

Μιλώντας σε Πατρινούς δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος έδωσε τις εύλογες προεκτάσεις στην ομόφωνη αντίδραση της Ι. Συνόδου, απέναντι στη βούληση της Κυβέρνησης.

Και πιο εμφαντικά είπε: «Είναι δυνατόν να εκφράζει την Ορθόδοξη Εκκλησία αυτός που παράκουσε την Συνοδικότητα και ταυτίζεται απροκάλυπτα με τις μονομερείς αποφάσεις της Κυβέρνησης;».

Ακολούθως, ο ανεξάρτητος βουλευτής απευθυνόμενος με νόημα στους Ιεράρχες, υπογράμμισε:

«Επιδεικτικά και περιφρονητικά ο κ. Ιερώνυμος αγνόησε την ψήφο 82 Μητροπολιτών. Θα ναι οξύμωρο να σιωπήσουν και να αδράνησαν και δικαίως τότε θα υποστούν τις συνέπειες μιας σκληρής κριτικής από το κλήρο και το λαό.

Δεν πιστεύω, όμως, ότι θα παραμείνουν απαθείς. Φρονώ ότι θ’ αντιδράσουν και εκτιμώ ότι θα επιδιώξουν έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου, για να εξηγήσει ο Ιερώνυμος τους μέχρι τώρα ανομολόγητους και σκοτεινούς λόγους που τον υποχρέωσαν(;) να παρακούσει την Συνοδικότητα και να υπερβεί την εξουσιοδότησή του».

Στο σημείο αυτό, ο Νίκος Νικολόπουλος αναρωτήθηκε, αλλά και πρόβλεψε:

«Ποιος είναι, εν τέλει, αυτός ο απόκρυφος λόγος της πλήρους ταύτισης του Αρχιεπισκόπου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα; Όποιος κι αν είναι, ο Μακαριότατος κινδυνεύει να χάσει τη θέση του! Θα «πέσει» πρώτος και μαζί του θα πάρει και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στη συνέχεια, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής ήταν ξεκάθαρος ως προς την δική του θέση, αλλά και το τι περιμένει από τον Αρχιεπίσκοπο:

«Δεν θα συμβάλω σε μία ακόμη εθνική υποχώρηση. Και το λέω αυτό, έχοντας κατά νου όλους τους συναδέλφους μου και τα κόμματα. Οφείλουν τώρα να δηλώσουν ποιοι θέλουν να χρησιμοποιούν Ελληνορθόδοξη και ποιοι ουδετερόθρησκη ταυτότητα… Εγώ θέλω την πρώτη.

Ο δε, Αρχιεπίσκοπος ας αρχίσει να συμβιβάζεται με την ιδέα της παραίτησης! Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα. Μόνο με μια τέτοια προσφορά στο τόπο, ίσως εξιλεωθεί. Ειδάλλως, ας γνωρίζει ότι βάπτεται κάλαμος γραμματέως οξυγράφου».

Εξ’ άλλου, ο Νίκος Νικολόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για την στάση που έχει τηρήσει μέχρι τώρα ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε:

«Δείχνει ότι θέλει να είναι και με τον παπά και με τον ζευγά. Λαθεύει, αλλά είναι δικό του θέμα.

Το συνετό και το πρέπον είναι να ξεκαθαρίσει τη θέση του. Θέλει ή όχι να παραμείνουν οι κληρικοί στην απευθείας δημόσια μισθοδοσία;».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει:

«Απευθύνομαι στους υπέρμαχους του Ταμείου που προτείνουν να συσταθεί για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Τι το πετυχημένο έχουν να επιδείξουν ξεχωριστά Εκκλησία και Κράτος επί δεκαετίες, ώστε να προεξοφλούν σήμερα Τσίπρας και Ιερώνυμος ότι αυτό το ταμείο θα… σώσει το Κράτος και θα μπορεί να συντηρείται η Εκκλησία; Οι επισπεύδοντες θα ήταν φρόνιμο να σπεύδουν βραδέως…».

 

 

Σχετική δήλωση On camera: Να παραιτηθεί ο Παπαδοφάγος Ιερώνυμος.

Εγώ δε ψηφίζω τον Παπαδοκτόνο νόμο

 

https://www.youtube.com/watch?v=z9t-72Q7s0o&t=25s

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος