Loading...
 Start Page
Δώρο 120 εκ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς στην «αμαρτωλή» ΠΑΝΓΑΙΑ! Φοβερές αποκαλύψεις στην εκπομπή «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;»  του Νίκου Νικολόπουλου

Ένα πανάκριβο Χριστουγεννιάτικο δώρο επιφύλασσε η Τράπεζα Πειραιώς στη «νέα Πανγαία», όπως αποκαλύφθηκε στην εκπομπή «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;», με παρουσιαστή τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο το βράδυ της Κυριακής από την τηλεοπτική συχνότητα του KONTA TV.

Ο δημοσιογράφο της ηλεκτρονικής εφημερίδας Κώστας Γκούγκακης κυριολεκτικά έριξε βόμβα, όταν ανέφερε ότι η Τράπεζα Πειραιώς ενέκρινε δάνειο ύψους 120 εκ. ευρώ, τη στιγμή που τέτοιου και μικρότερο ύψους δανεισμοί αποτελούν «απαγορευμένο καρπό» για μικρομεσαίους Έλληνες επιχειρηματίες. Κινείται, αναντίρρητα στα όρια του σκανδάλου η εν λόγω χρηματοδότηση και μάλιστα σε μια ξένη κτηματομεσιτική Εταιρία αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

Ειδικότερα, ο Κώστας Γκουγκάκης είπε στην εκπομπή:

Αξίζει παρακάτω να υπενθυμίσουμε το ιστορικό της πτωτικής πορείας της «Εθνικής Πανγαία» :

«Σε δύσκολη θέση βρισκόταν η εταιρία. Χρειαζόταν ρευστό από τις αρχές του 2018 και η δραστηριότητά της, κάπου, είχε κολλήσει. Η έκδοση ομολογιακού δεν περπάτησε. Από την άνοιξη σχεδίαζε να βγει στις αγορές. Ούτε τότε, ούτε τον Νοέμβριο η αγορά ανταποκρινόταν. Τα 400 εκατομμύρια, που ζητούσε η Εθνική Πανγαία- δεν ανήκει, σημειωτέον, στην Εθνική Τράπεζα- ήταν πάρα πολλά. Οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της, δεν δικαιολογούσαν στις αγορές μία τέτοια έκδοση. Οπότε και ανέλαβε να την βγάλει από τη δύσκολη θέση και την οικονομική ασφυξία η Τράπεζα Πειραιώς με την απόφαση της να καλύψει εξ’ ολοκλήρου το ομολογιακό δάνειο των 120 εκατ. ευρώ καθώς η διοίκηση της εταιρείας είχε εγκαταλείψει οριστικά, τουλάχιστον για το 2018, το σχέδιο για την άντληση ρευστότητας μέσω της έκδοσης ομολογιακού δανείου από ξένους επενδυτές. Η Τράπεζα Πειραιώς που δεν εγκρίνει δάνεια σε Έλληνες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, “έξυσε τον πάτο του βαρελιού“ και έδωσε 120 εκ. ευρώ σε μία κτηματομεσιτική ξένη εταιρεία που της πούλησαν τα ακίνητα του δημοσίου και τώρα της πληρώνουμε τα ενοίκια.  Επαναλαμβάνουμε γιατί είναι προς έλεγχο ότι: Η διοίκηση της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ είχε προσπαθήσει και τον Μάιο να εκδώσει ομόλογο ύψους 400 εκατ. ευρώ χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς δεν βρήκε ανταπόκριση αφού και τα χρήματα που ζητούσε ήταν πάρα πολλά και οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της δεν το δικαιολογούσαν. Οπότε πολύ καλά βολεύτηκε με τα 120 εκατ ευρώ της Πειραιώς».

 

Αξίζει παρακάτω να υπενθυμίσουμε το ιστορικό της πτωτικής πορείας της «Εθνικής Πανγαία» : «Η πώληση της Πανγαία, που ξεκίνησε το 2013 και ολοκληρώθηκε στις 2 Ιανουαρίου 2014, και προκάλεσε σάλο και πολλές ερωτήσεις που κατατέθηκαν ακόμη και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς όμως  στις δηλώσεις υπουργών φαίνεται ότι θα μείνει η διακηρυχθείσα πρόθεση της κυβέρνησης να διερευνήσει την υπόθεση της Εθνικής Πανγαία, εταιρείας ακινήτων της Εθνικής Τράπεζας, η οποία πουλήθηκε από την προηγούμενη διοίκηση του κ. Τουρκολιά σε γκρουπ ισραηλινών-πολυεθνικών συμφερόντων.

Μετά γεννήθηκε μια «νέα» Εθνική Πανγαία με ελληνική διοίκηση και με πρόεδρο τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Χρήστο Πρωτόπαπα. Βρίσκεται, όμως πάντα υπό τον έλεγχο της εδρεύουσας στην Ολλανδία και διοικούμενης από το Λονδίνο Invel Real Estate, η οποία ανήκει στο γκρουπ του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Beny Steinmetz. Κατά φοβερή σύμπτωση(;) σχεδόν όλα τα στελέχη της προέρχονται από θυγατρικές της Deutsche Bank… Η σκανδαλώδης πτυχή της υπόθεσης αφορά τον τρόπο και τους όρους  με τους οποίους η εταιρεία της Εθνικής- και μαζί 240(!) ακίνητα της τράπεζας – δόθηκαν στην Invel Real Estate, η οποία συστάθηκε γι αυτόν τον σκοπό, για να αποκτήσει δηλαδή τα ακίνητα της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας.

Επίσης, το σκανδαλώδες στην υπόθεση είναι ότι η Invel  πλήρωσε το τίμημα παίρνοντας χαμηλότοκο δάνειο 421 εκατ. ευρώ από την ίδια την Εθνική(!).  Η τράπεζα  έβγαλε τα χρήματα από τη μία τσέπη ως δάνεια και τα έβαλε στην άλλη ως τίμημα, παραχωρώντας το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας της. Στη δανειακή σύμβαση ορίζεται μάλιστα ότι εγγύηση για αυτό το δάνειο θα είναι τα… ενοίκια που θα πληρώνει η τράπεζα για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα παραχωρούμενα ακίνητα.

Η Εθνική πήρε 580 εκατ. ευρώ – τα δικά της 421 εκατ. που έδωσε ως δάνειο και άλλα 160 εκατ. που δανείστηκε η  Invel από ξένες τράπεζες. Παράλληλα υπέγραψε σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης των πωληθέντων ακινήτων της, για να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί πληρώνοντας πλέον ετήσια ενοίκια 70 εκατ. ευρώ στην Invel… Ουσιαστικά η εταιρεία του Ισραηλινού δισεκατομμυριούχου δεν πλήρωσε ούτε ευρώ από δικά της κεφάλαια, ενώ η Εθνική πήρε ελάχιστα, χωρίς να ενισχύσει τη ρευστότητα της, που ήταν (και) τότε ο πρωταρχικός της στόχος».

 

Το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή : "Σωσίβιο" της Τράπεζας Πειραιώς στην Εθνική Πανγγαία -  https://youtu.be/fVbzrY2l6HM

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος