Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Η αλβανική κυβέρνηση προχωράει την εθνοκάθαρση  και η ελληνική κυβέρνηση κωφεύει…»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ

 

 Πογκρόμ κατά της ελληνικής μειονότητας από το καθεστώς Ράμα στην Αλβανία, καταγγέλλει ο ανεξάρτητος βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, φέρνοντας στη Βουλή την υφαρπαγή περιουσιών από την περιοχή της Χειμάρρας.

Πρόκειται για την «τελευταία πράξη της επιχείρησης εξαφάνισης της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο» όπως αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών και η οποία αποτελεί μία ακόμα προσπάθεια παρέμβασης και αφύπνισης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, που από την πρώτη στιγμή - εδώ και τρία χρόνια – εμφάνισης του νέου αλβανικού σχεδίου εθνοκάθαρσης, ήχησε ηχηρά τη «καμπάνα» του κινδύνου για την Ελλάδα.

«Από τις αρχές του 2016 με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη της Αλβανίας, οι κατ’ όνομα σοσιαλιστές και κατ’ επάγγελμα ληστές που βρίσκονται στην εξουσία της γείτονος χώρας με αρχηγό τον σεσημασμένο Έντι Ράμα επιχειρούν συστηματικά να συρρικνώσουν τον Ελληνισμό της περιοχής μέχρι και να εξαφανίσουν παντελώς την ελληνική μειονότητα» σχολιάζει ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας, ωστόσο πως «δυστυχώς, φαίνεται ότι μιλάμε σε ώτα μη ακουόντων αφού οι απαντήσεις στη Βουλή είναι «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…» και το ελληνικό κράτος εξακολουθεί να κωφεύει και να μην υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εθνικής ομογένειας, που είναι και συμφέροντα της χώρας».

Σημειώνεται ότι στην νέα ερώτηση, ο Νίκος  Νικολόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μετά το κλίμα εκφοβισμού της μειονότητας, ύστερα από το θανατηφόρο επεισόδιο που είχε θύμα  τον Κωσταντίνο Κατσίφα, τα Τίρανα προχωρούν στην δεύτερη και πιο αποφασιστική φάση του σχεδίου για τον οριστικό διωγμό της ελληνικής εθνικής μειονότητας, επιχειρώντας να την αποκόψουν από τη γη της και τις περιουσίες της. Μαζί με την απόφαση της 21ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με την οποία μεγάλες ελληνικές περιουσίες κρατικοποιούνται για ... τουριστική αξιοποίηση, οδηγείται προς κατάργηση ο νόμος γης (7501) του 1991, βάσει του οποίου διανεμήθηκε η γη ισότιμα σε όλους τους πολίτες μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος και βάσει του οποίου τα μέλη της ελληνικής μειονότητας πήραν μέρος των περιουσιών τους, ενώ διεκδικούν τίτλους για περιουσίες που επιχειρούν να υφαρπάξουν καταπατητές και το αλβανικό Δημόσιο».

Ο Νίκος Νικολόπουλος ρωτάει τον Πρωθυπουργό της χώρας εάν μετά από αυτά, η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να μπλοκάρει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ε.Ε., αλλά και ποιες άλλες πρωτοβουλίες θα λάβει προς τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς. Επίσης, σχολιάζει αρνητικά την «πολιτική κατευνασμού» της ελληνικής πλευράς και σημειώνει ότι πρέπει να ληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες που θα ωθήσουν την αλβανική πλευρά σε «όπισθεν ολοταχώς»

«Θα περιμένω τον Πρωθυπουργό να δώσει στη Βουλή ξεκάθαρες απαντήσεις και να μας πει εάν είναι αποφασισμένος να σταθεί απέναντι στον κατσαπλιά Έντι Ράμα, εάν επιτέλους η Ελλάδα θα σηκώσει κεφάλι και θα δείξει πως δεν υπάρχει άλλη ανοχή και αντοχή σε όσους επιβουλεύονται τους Έλληνες και τον Ελληνισμό. Οι απαντήσεις επείγουν. Και η ώρα για άμεση δράση έφτασε…» καταλήγει ο Νίκος Νικολόπουλος στον σχολιασμό του

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος