Loading...
 Start Page
Θέμα: «Πεδίο μάχης» θυμίζει η εικόνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.  Και τα δέκα κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας είναι γεμάτα και ταυτόχρονα 7 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Ανάνηψης και δυστυχώς την ίδια στιγμή, η ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) παραμένει κλειστή επί σειρά ετών, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Θέμα: «Πεδίο μάχης» θυμίζει η εικόνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.  Και τα δέκα κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας είναι γεμάτα και ταυτόχρονα 7 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Ανάνηψης και δυστυχώς την ίδια στιγμή, η ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) παραμένει κλειστή επί σειρά ετών, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

«Πεδίο μάχης» θυμίζει η εικόνα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας. Τα δέκα κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας είναι γεμάτα και 7 διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Ανάνηψης. Το ιατρικό προσωπικό καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να αντιμετωπίσει την κατάσταση καθώς δεν μπορεί να διώξει τους ασθενείς.

Πλείστες είναι οι διαμαρτυρίες συγγενών και ασθενών, που καταφθάνουν στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος. Ας σημειωθεί ότι λόγω της κατάστασης δεν μπορούν οι συγγενείς να επισκεφτούν τους νοσηλευόμενους. Χαρακτηριστική, περίπτωση οικογένειας από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας η οποία επί δύο ημέρες έρχεται στην Πάτρα για να δει τον ασθενή της και κατάφερε τελικά να τον δει ελάχιστα μετά από αναμονή 7 ωρών. Και τούτο οφείλεται στο γεγονός ότι στην αίθουσα ανάνηψης νοσηλεύονται και άλλα περιστατικά, όπως μετεγχειρητικοί ασθενείς, οι οποίοι πρέπει να είναι προφυλαγμένοι από μικρόβια που είναι πολύ πιθανόν να μεταφέρουν επισκέπτες.

Όπως μας ανέφεραν επίσης οι ίδιοι, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δίνει μάχη, πηγαίνοντας από τη μία μονάδα στην άλλη, για να παράσχει τις προβλεπόμενες υπηρεσίες.

Επειδή, η ροή όμως είναι μεγάλη και ειδικότητες κρίσιμες όπως νευροχειρουργών, αγγειοχειρουργών κ.ά. δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο νοσοκομείο της περιοχής, έχει ως αποτέλεσμα η παραμονή των περιστατικών να καθίσταται αναγκαία στο ΠΓΝΠ.

Επειδή, όπως είναι επόμενο η κατάσταση αυτή καθ’ αυτή δημιουργεί πολλές παρενέργειες.

Επειδή, η πληρότητα που εμφανίζει η αίθουσα ανάνηψης δεν αφήνει περιθώρια για τη διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων, καθώς μετά δεν θα υπάρχει διαθεσιμότητα στην αίθουσα ανάνηψης αλλά και στη ΜΕΘ.

Επειδή, είναι αδιανόητο και όμως πραγματικό, την ίδια στιγμή, η ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) του νοσοκομείου, όπου θα μπορούσαν να νοσηλευτούν κάποιοι ασθενείς, να παραμένει κλειστή επί σειρά ετών, λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού.

Και επειδή, είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο να επικρατεί η συγκεκριμένη κατάσταση σ’ ένα τριτοβάθμιο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που καλύπτει ολόκληρη την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, άμεσα το υπουργείο Υγείας οφείλει να ενισχύσει το ΠΓΝΠ, το οποίο έχει εγκαταλείψει χωρίς υποστήριξη. Και μετά ταύτα ερωτάσθε κ. Υπουργέ Υγείας:

  1. Πότε θα πράξετε τα δέοντα, που είναι τόσο αναγκαία και τόσο άμεσης προτεραιότητας;

 

Ο ερωτών βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος