Loading...
 Start Page

                                                                                                                   Αρ. Πρωτ: 3640/23.11.2018

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Στις φυλακές Θηβών οδηγήθηκε μια 53χρονη καθαρίστρια, η οποία εργαζόταν σε παιδικό σταθμό του δήμου Βόλου γιατί είχε πλαστογραφήσει απολυτήριο του Δημοτικού.

Η 53χρονη είχε παρουσιάσει πλαστό τίτλο σπουδών της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης Δημοτικού, προκειμένου να εργαστεί στον δήμο.

Η καθαρίστρια λοιπόν δεν πλαστογράφησε πινακίδες αυτοκινήτου με σκοπό να φοροδιαφύγει όπως κάποιος πρώην Υπουργός που όμως δεν πήγε φυλακή. Πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού και όταν θα βγει  από τη φυλακή, θα δώσει ένα γερό ράπισμα στην πλαστογραφημένη πολιτική δικαστική εξουσία που επιτρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερος αν και πλαστογράφησε τα λογιστικά στοιχεία του προϋπολογισμού του δημοσιονομικού ελλείμματος για να ξεκινήσει η μνημονιακή εποχή.

Στη γυναίκα επεβλήθη δεκαετής ποινή κάθειρξης από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, απόφαση που έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις από φορείς του Βόλου, όπως αναφέρει ο taxydromos.gr.

«Ημουν σε απελπιστική κατάσταση», είχε πει κατά τη διάρκεια της απολογίας της.

«Δεν γνώριζα πως αυτό που έκανα ήταν τόσο επιβαρυντικό. Εγώ το έκανα, το παραδέχομαι, όμως δεν μπορώ να το πάρω πίσω».

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε εκείνη την περίοδο και είπε πως ο διορισμός της πίστευε πως θα της έδινε μια λύση, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο «μια δεύτερη ευκαιρία».

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας αναφέρει ότι «η 53χρονη καθαρίστρια έχει παιδιά και σύζυγο με αναπηρία σε ποσοστό 67%» και υπογραμμίζει «αυτή η πραγματική πρωταγωνίστρια της ζωής, δόθηκε βορά στους σφουγγοκωλάριους ενός συστήματος».

Από την πλευρά του το Σωματείο Καθαριστριών Νομού Μαγνησίας αναφέρει:

«Δεν είναι έγκλημα να εργάζεται κάποιος για να ζήσει» και τάσσεται υπέρ της αποφυλάκισης της καθαρίστριας.

Επίσης και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», δηλώνει «την αμέριστη συμπαράστασή του στην καθαρίστρια από τον Βόλο που αντιμετωπίζει έναν απάνθρωπο εγκλεισμό».

Επειδή, και εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, συμφωνούμε πως η καταδίκη της, ως «καταχράστριας» του Ελληνικού Δημοσίου για ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΕΣ αποδοχές, που έλαβε έναντι σκληρής και ανθυγιεινής εργασίας, προκαλεί προβληματισμό για την ποιότητα της κάθε φορά αποδιδόμενης δικαιοσύνης, η οποία οφείλει ναι μεν να είναι «τυφλή», αλλά όχι και αποσυνδεδεμένη κοινωνικά.

Επειδή, κανείς ασφαλώς, δεν επικροτεί σφάλματα και αθέμιτες πρακτικές διεκδίκησης θέσης εργασίας, αλλά είναι αδιανόητο να τιμωρείται με εγκλεισμό μια εργαζόμενη για την τέλεση αδικήματος που έλαβε χώρα πριν από 22 χρόνια.

Επειδή, έχει πάρει πανελλήνια διάσταση το θέμα της βιοπαλαιστή καθαρίστριας από το Βόλο που οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή εργαζόταν με πλαστό απολυτήριο δημοτικού.

Επειδή, το θέμα έχει αγγίξει όλη την ελληνική κοινωνία τον δικαστικό χώρο, όσο και τα συνδικάτα εργαζομένων που μάλιστα ζητούν την άμεση αποφυλάκισή της.

Επειδή, η υπόθεση, όπως πληροφορούμαστε πρόκειται να εξεταστεί και από το Ανώτατο δικαστήριο της χώρας, τον Άρειο Πάγο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας magnesianews.gr, κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο, αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας.

Επειδή, κανείς δεν δικαιούται να σιωπά μπροστά στην αδικία! Εκφράζουμε ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος την αλληλεγγύη μας και καλούμε την Κυβέρνηση να πράξει όλα όσα τους επιτρέπει ο νόμος και της επιβάλει το καθήκον της ώστε να αποφυλακισθεί άμεσα τη καθαρίστρια κάνοντας δεκτή την αναίρεση της ποινής.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάσθε:

  1. Συμφωνείτε ότι η απόφαση επιβάλλεται να αναιρεθεί και να βρεθεί νομική φόρμουλα αναστολής της εκτέλεσης της ποινής;
  2. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης θα εισηγηθεί να της δοθεί χάρη, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και σκεπτικό, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, όπως συνηθίζεται σε κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις την περίοδο των εορτών;
  3. Ποια είναι η πολιτική σας προσέγγιση, μπορεί να θεωρείται έγκλημα ο αγώνας για επιβίωση ενός φτωχού ανθρώπου σε ένα σύστημα που νόμιμα και παράνομα διασπαθίζονται δεκάδες δισεκατομμύρια, που νόμιμα και παράνομα φυσικά πρόσωπα και επιχειρηματικοί όμιλοι πλουτίζουν σε βάρος του λαού;
  4. Ποια είναι τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας της Εισαγγελέως Αρείου Πάγου σχετικά με την απόφαση και τον πειθαρχικό έλεγχο των εν λόγω δικαστών;

 

 

 Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος