Loading...
 Start Page

                                                                                                 Αρ. Πρωτ: 3642/315/23.11.2018

 

 

Σε μία άνευ προηγούμενου πρόκληση προχώρησαν οι δημιουργοί της ατζέντας της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2019.

Η ατζέντα, που διατίθεται προς πώληση σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, περιλαμβάνει χάρτη που αναγράφει τη FYROM ως Μακεδονία!

Ο ίδιος χάρτης αναφέρει το ψευδοκράτος της Κύπρου ως Βόρεια Κύπρο!

Την ίδια ώρα, πολλοί αστυνομικοί δηλώνουν πως δεν θα προμηθευτούν τις επίσημες ατζέντες της Ελληνικής Αστυνομίας έτους 2019 για το γεγονός αναγραφής των Σκοπίων ως κράτους με το όνομα «Μακεδονία».

Μάλιστα, λένε ότι η αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας φέρει ευθύνες για το γεγονός αυτό και δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας από επίσημο δημόσιο Οργανισμό της χώρας μας και ειδικά από το Σώμα Ασφαλείας της Αστυνομίας.

Οι ευθύνες ασφαλώς, βαραίνουν πρωτίστως τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ Αριστείδη Ανδρικόπουλο, που δεν έβαλε φρένο στη… διπλωματική αυθαιρεσία των υφισταμένων του.

Ακόμη χειρότερα, αν έγινε εν αγνοία του η εκτύπωση των ατζεντών.

Διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι δεν έχει τον έλεγχο ευαίσθητων πρωτοβουλιών της ΕΛΑΣ κι ο καθένας πράττει κατά το δοκούν, αγνοώντας την ύπαρξη κοτζάμ Αρχηγού!

Είναι η δεύτερη φορά, που ο νέος Αρχηγός της ΕΛΑΣ «συλλαμβάνεται» εκτεθειμένος. Προηγήθηκε η σπουδή του να σπιλώσει τη μνήμη του νεκρού Βορειοηπειρώτη ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα, σε βάρος του οποίου εκτόξευσε την ύβρη ότι ήταν «έμπορος ναρκωτικών», ενώ κάτι τέτοιο, σύμφωνα με αθωωτική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, δεν ισχύει.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Ανδρικόπουλος για να αποσείσει τις δικές του τεράστιες ευθύνες, μετέθεσε άρον- άρον 14 αστυνομικούς που εμπλέκονταν στην διαδικασία της εκτύπωσης και της διακίνησης του ημερολογίου. Παράλληλα, η υπηρεσία Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, έγινε επίσης γνωστό, ότι εξετάζει αν υπάρχει δόλος σε βάρος των εθνικών συμφερόντων.

Τέλος, ένα ακόμη στοιχείο που ήλθε στη δημοσιότητα είναι ότι η εκτύπωση δεκάδων χιλιάδων ημερολογίων έγινε με απευθείας ανάθεση!

 Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

 1. Η εκτύπωση των ατζεντών ήταν σε γνώση ή έγινε εν αγνοία του Αρχηγού της ΕΛΑΣ; Αν συνέβη το πρώτο, είναι δυνατόν ένας, έστω υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας του Υπουργείου σας, να ασκεί προσωπική εξωτερική πολιτική;

Αν δεν γνώριζε, τι θα πράξετε για την επικίνδυνη άγνοιά του, που εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς για δεύτερη φορά μέσω σε διάστημα λίγων ημερών και «τορπιλίζει» την εξωτερική πολιτική της;

 1. Ποιοι ευθύνονται για την εκτύπωση της απαράδεκτης ατζέντας;
 2. Γιατί, με τόση σπουδή και πριν καν αποφανθεί η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για τους υπεύθυνους του ατοπήματος, μετατέθηκαν δυσμενώς 14 αστυνομικοί που ήταν επιφορτισμένοι με την έκδοση του ημερολογίου; Να κατατεθεί η σχετική εντολή και το σκεπτικό αυτής.
 3. Καταβλήθηκε, με βάση την ανωτέρω υπόθεση, προσπάθεια συγκάλυψης ή μετατόπισης ευθυνών;
 4. Έχει ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος; Ποιο το πόρισμα;
 • Να κατατεθεί το πόρισμα.
 1. Ποια η τύχη των εκτυπωθεισών ατζεντών; Αποσύρθηκαν τουλάχιστον ή έχουν ήδη διατεθεί και μοιράζονται (πωλούνται) από τα αστυνομικά τμήματα;
 2. Ποιους βαραίνει το κόστος της εκτύπωσης των αντεθνικών ατζεντών;
 • Να κατατεθεί η σχετική σύμβαση με την εκτυπωτική εταιρεία και τα τιμολόγια που εξεδόθησαν.
 1. Πράγματι, η εκτύπωση δεκάδων χιλιάδων ημερολογίων έγινε με απευθείας ανάθεση;

Αν ναι, γιατί δεν προκηρύχθηκε διαγωνισμός;

Με ποια εταιρεία συνεβλήθη και συνεργάσθηκε η ΕΛΑΣ;

 1. Ποιο το κόστος της παραγωγής;
 2. Κατά τον ίδιο τρόπο και τα προηγούμενα χρόνια κυκλοφορούσε το ημερολόγιο; Να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα (εντελές παραγωγής και εκτυπώσεις, συμβάσεις έργου κ.λπ.).
 • Να κατατεθούν οι σχετικές συμβάσεις των τελευταίων πέντε χρόνων.
 1. Θα στείλετε την εν λόγω υπόθεση στην Ελληνική Δικαιοσύνη;
 2. Μήπως ήδη έχει σχηματισθεί δικογραφία;

 

 

 Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος