Loading...
 Start Page

Αρ.  Πρωτ.  4482  /  20-12-2018

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η καταγγελία είναι σοβαρότατη και δημοσιεύθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2012 στο olympiada από αξιόπιστη πηγή. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος την καταθέτει ακριβώς  γιατί εφόσον επιβεβαιωθεί πρόκειται για ένα (ακόμα) σκάνδαλο της «συμμορίας» ΠΑΣΟΚ- Παπανδρέου, που όμως θα βαρύνει και την παρούσα κυβέρνηση εάν το γνωρίζει και το καλύπτει.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ επικαιροποιημένο – ενεργό ένταλμα σύλληψης κατά του απατεώνα Μιχάλη Χριστοφοράκου, ο οποίος κάνει ανενόχλητος βόλτες στην Γερμανία. Οι ίδιες πληροφορίες μας λένε ότι αυτό είναι «επίτευγμα» της κυβέρνησης Παπανδρέου, που έστειλε στον κάλαθο των αχρήστων το τελευταίο ένταλμα Ζαγοριανού, το μοναδικο που υποστηρίχτηκε και από τον γερμανό εισαγγελέα του Μονάχου!

Το ζήτημα που τίθεται στηρίζεται στο εξής γεγονός: Ο εισαγγελέας του Μονάχου ζήτησε τη στήριξη του ευρωπαϊκού εντάλματος κατά Χριστοφοράκου που ήταν για απάτη. Ήταν το τρίτο ένταλμα κατά σειρά που εξέδωσε ο ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός. Αφορούσε το αδίκημα της απάτης σε βάρος του δημοσίου κατά τη χρονική περίοδο 2004 – 2007, για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας C4I. Και βέβαια τα δύο πρώτα είχαν καταπέσει λόγω της συμπαιγνίας Siemens – Χριστοφοράκου στα Γερμανικά δικαστήρια, ενώ το συγκεκριμένο που εξεδόθη λίγο πριν τις εκλογές του 2009 δεν θα μπορούσε να καταπέσει λόγω ακριβώς του περιεχομένου.

Την περίοδο εκείνη όμως, ο κύριος Ζαγοριανός αντιμετώπιζε βαρύ κατηγορητήριο (!!) από το οποίο αθωώθηκε με απόφαση του Αρείου Πάγου, παρά την «παρέμβαση» Καστανίδη που ζητούσε την καταδίκη του…

Τι συνέβει λοιπόν με εκείνο το ένταλμα που είχε την στήριξη ακόμα και του αρμοδίου Γερμανού εισαγγελέα;

Γιατί δεν εκτελέσθηκε;

Εδώ λοιπόν υπάρχει η καταγγελία του προέδρου της αρμόδιας εξεταστικής, κυρίου Σήφη Βαλυράκη ο οποίος αποκάλυψε κάτι πραγματικά «ανεξήγητο»:

Το απέσυρε η εφέτης ανακρίτρια κυρία Μαρία Νικολακέα!

Η κυρία Νικολακέα χειρίστηκε και την περίπτωση Μαντέλη, αλλά τον άφησε ελεύθερο!

Θέμα με το οποίο είχαμε αναδείξει κοινοβουλευτικά λόγω των διθύραμβων του «Έθνους» επί εποχής Μπόμπολα, που χαρακτήριζε «δημοκρατική» την κυρία Νικολακέα.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Βαλυράκης: «Την ιστορία των ενταλμάτων την ξέρετε.

Οι ελληνικές ανακριτικές αρχές -δηλαδή ο Ζαγοριανός- εξέδωσαν δύο εντάλματα έκδοσης, τα οποία κατέπεσαν ως ατελή από την γερμανική δικαιοσύνη.

Και υπήρχε σε εκκρεμότητα τρίτο ένταλμα για απάτη, με έγγραφό της η κ. Νικολακέα το απέσυρε.

Ο εισαγγελέας του Μονάχου ζήτησε τη στήριξη του ευρωπαϊκού εντάλματος κατά Χριστοφοράκου που ήταν για απάτη.

Η κ. Νικολακέα το απέσυρε»!

Αυτά είχε πει ο κύριος Βαλυράκης. Εμείς, όπως και όλοι οι πολίτες όμως έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι και έτσι να έχουν τα πράγματα, η δημοκρατική κυρία Νικολακέα κάτι άλλο θα είχε στο μυαλό της.

Ούτε θα μπορούσαμε ποτέ να διανοηθούμε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου με υπουργό τον κύριο Παμπούκη έκανε γαργάρα το εν λόγω ένταλμα επειδή αναφερόταν στο C4i.

Όπως επίσης ότι η κυβέρνηση Σαμαρά που είχε στις τάξεις της εναν πεφωτισμένο νομικό που γνωρίζει όσο λίγοι την υπόθεση της Siemens, τον κύριο Καρακωστα, κωλυσιεργούσε.

Τα ερωτήματα λοιπόν στον Υπουργό Δικαιοσύνης είναι απλά:

  1. Υπήρξε ενεργό ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον απατεώνα Χριστοφοράκο;
  2. Πως θα μπορούσε ακόμα και σήμερα μετά από τόσα χρόνια να αξιοποιηθεί;

 Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος