Loading...
 Start Page

Αρ.Πρωτ.2280/08-10-2018

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας

«Πολύ ωραία η νέα δομή και έρχεται πάρα πολύς κόσμος. Για να κάνουμε όμως σωστά την εργασία μας θέλουμε γιατρούς ειδικοτήτων, έναν καρδιογράφο, φάρμακα πρώτης ανάγκης και αναλώσιμα είδη, μελάνι, χαρτί κ.ά. Τον πρώτο καιρό τα αγοράσαμε από την τσέπη μας, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Η παραπάνω αναφορά της συντονίστριας της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) της Τριών Ναυάρχων Κατερίνα Ζαμπέτη στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό κατά την επίσκεψή του σε αυτή, αποτυπώνει τις συνθήκες λειτουργίας των ΤΟΜΥ. Ο Υπουργός κ. Ξανθός επισκέφτηκε πριν λίγες μέρες μονάδες του Πρωτοβάθμιου Δικτύου Υγείας της πόλης των Πατρών προκειμένου να διαπιστώσει τα όποια λειτουργικά προβλήματα, στα οποία πρέπει να δοθεί λύση σε υπουργικό επίπεδο.

Επειδή, μετά τη διάλυση των πολυϊατρείων του ΙΚΑ δεν έγινε το επόμενο βήμα. Φτάσαμε να έχουμε έναν δερματολόγο που λήγει η σύμβασή του στο τέλος του χρόνου, έναν ΩΡΛ, ψυχίατρο δύο φορές την εβδομάδα με τη λίστα αναμονής να ξεπερνάει τους 4 μήνες.

Επειδή, λοιπόν, καθίσταται απαραίτητη η πρόσληψη γιατρών ειδικότητας και μάλιστα μονίμων γιατί οι γιατροί που τοποθετούνται με συμβάσεις, μόλις βάλουν σ’ ένα πρόγραμμα παρακολούθησης τους ασθενείς τους, φεύγουν και μετά οι ασθενείς ψάχνουν το γιατρό τους.

Επειδή, δεν πάει άλλο και δεν επιτρέπεται ο κόσμος να υποφέρει χωρίς δόντια και να έχουμε εικόνες του ’50, πρέπει να προχωρήστε σε συμβάσεις με οδοντοτεχνίτες. Πρέπει επιτέλους να δώστε λύσεις και να οργανώστε μία μονάδα, που θα λειτουργεί πλήρως.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω καλείσθε να απαντήσετε στη Βουλή:

1. Τώρα πια που με την επιτόπια πρόσφατη επίσκεψή σας στη Πάτρα διαγνώσατε τα προβλήματα πως θα τα επιλύσετε;

2. Πότε θα ολοκληρωθεί το βήμα οργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας;

3. Αλήθεια είναι ή όχι αδιανόητο και ελεκτέο να μην έχουμε ακτινολογικό μηχάνημα ή μηχανήματα που να σαπίζουν από την αχρηστία;

4. Είναι ή δεν είναι αδιανόητο να έχουμε έναν ορθοπαιδικό με συνέπεια η λίστα αναμονής να φτάνει τους τέσσερις μήνες;

5. Θα λειτουργήσει και πότε το οδοντοπροσθετικό τμήμα;

6. Είναι ή όχι αδιανόητο να συνεχίζεται ο κατακερματισμός, επειδή κάποιοι έχουν βολευτεί;

7. Πότε θα γίνουν προσωποπαγείς οι θέσεις των ιατρών που εργάζονταν με το προηγούμενο καθεστώς του πρώην ΙΚΑ και οι όποιοι εξωθήθηκαν σε έξοδο ή βρίσκονται σε δικαστικούς αγώνες και που το Υπουργείο τους έχει δώσει καταληκτική ημερομηνία 31- 12- 2018 για επιλογή εργασιακού καθεστώτος;

8. Γιατί τέσσερα χρόνια τώρα δεν έχει υπάρξει οργανόγραμμα λειτουργίας;

9. Μέχρι πότε το νοσηλευτικό προσωπικό θα μετακινείται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ανάλογα με το που υπάρχουν ανάγκες για να καλύψουν τα κενά;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος