Loading...
 Start Page

Αρ.Πρωτ. 2588/17-10-2018

 

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Ταΐζοντας –πάλι– σανό ΠΑΕ και φιλάθλους, η Super League αποφάσισε(!!!) πως η προκήρυξή της είναι ανώτερη από νόμους, κανονισμούς, τις αποφάσεις ΕΠΟ και Διαιτητικού Δικαστηρίου. Με την Επιτροπή Παρακολούθησης, να… κοιτάει την Ακρόπολη.

Οι εξαίρετοι δήθεν νομικοί της γνωμοδοτούν –και κοντεύουν να σπάσουν το ρεκόρ της Αυλωνίτου με τις σαχλαμάρες που λένε– αλλά και δυστυχώς αποφασίζουν, για να δικαιολογήσουν τα λεφτά που παίρνουν ως έμμισθοι υπάλληλοι.

Το θέμα αφορά κυρίως τους νομικούς του Συνεταιρισμού. Τον πρόεδρο Γιώργο Μπαταγιάννη, που πληρώνεται από τον Ολυμπιακό ως δικηγόρος, τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Γκαγκάτση, που χρυσοπληρώνεται από τη Super League, αλλά και τον νομικό σύμβουλο Γιάννη Οικονομάκη, που έχει βρει μια ιδανική δουλειά στη λίγκα, αφού μπορεί να γνωμοδοτήσει φλυαρώντας και συγχρόνως να πληρώνεται! 

Κοντά σε αυτούς υπάρχουν και κάποιοι που κρυφογελάνε –βλέπε Αλέξης Κούγιας– οι οποίοι, αν και γνωρίζουν ότι οι γνωμοδοτήσεις που μπαίνουν στο τραπέζι προς ψήφιση είναι νομικές αστειότητες, είτε συμφωνούν έτσι για να περάσει η ώρα, είτε διαφωνούν όταν τους βολεύει.

Αλλά ας μπούμε στο ψητό. Τι αποφάσισε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Παρασκευής (28/9) η Super League; Να εμμείνει στην ψηφισθείσα προκήρυξη (δηλαδή, στον υποβιβασμό τριών ομάδων μόνο – χωρίς διεξαγωγή μπαράζ) και σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει δεκτό από την ΕΠΟ, τότε να επανεξετάσει τη θέση της συνολικά ως προς το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών. Δηλαδή, με δυο λόγια, να πιάσουν από τον λαιμό τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη.

Ως προς το πρώτο σκέλος θα βλέπει εφιάλτες η Αυλωνίτου, καθώς κάποιοι την ξεπερνούν σε ασυναρτησίες. Το πρωτάθλημα άρχισε, η προκήρυξη ισχύει και δεν μπορεί να την πάρει πίσω ούτε ο Χίτλερ, ούτε ο Τσαουσέσκου του Λουτσέσκου, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Με βάση τον νόμο αλλά και τους κανονισμούς απαγορεύεται η αλλαγή της προκήρυξης και των κανονισμών, μεσούντος του πρωταθλήματος. Τι κάνουν λοιπόν οι φωστήρες της Super League; Πουλάνε τρέλα και θέτουν σε κίνδυνο επί ποινή έκπτωσης το Δ.Σ., βάζοντας στο τραπέζι ένα επιχείρημα που δεν μπορεί να γίνει δεκτό ούτε κανονιστικά, ούτε θεσμικά. Άσε που δίνουν πάτημα στην ΕΠΟ να τους πάρει εντός 5λέπτου τη διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Όσον αφορά το ζήτημα της αναδιάρθρωσης, επειδή η Super League δημιουργήθηκε (έχοντας τη συναίνεση FIFA και UEFA) με νόμο το 2006, αν ο Γιώργος Βασιλειάδης τους γράψει στα μέζεα του στεατοπυγικού του υποσυστήματος –ρήση του γίγαντα Ζουράρι- θα του έχουν λύσει και τα χέρια. Για να κάνει αυτό που θέλει και δεν έκανε τον Αύγουστο. Δηλαδή, με νόμο να μειώσει τις ομάδες.

Όσοι πιστεύουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί ξανά ν’ ανθίσει όπως τις εποχές που γέμιζαν τα γήπεδα, θα πρέπει να ρίξουν λίγο νερό στο κεφάλι τους και ν’ αναλογιστούν αν με τα διάφορα δικηγοροποδοσφαιρικά «λαμόγια» που έχουν εμπλακεί στις ΠΑΕ μπορεί ποτέ να πάει το ποδόσφαιρο μπροστά. 

Βέβαια, τα ίδια ισχύουν και για τους γραφικούς Φούσεκ, Χούμπελ, Βέλα, Λάκοβιτς, και τον δικηγόρο Άντζελο που παρακολουθούν αδρανείς τα τεκταινόμενα. Αλλά ενεργοποιούνται κάθε πρώτη του μηνός για να εισπράξουν τον μηνιαίο μισθό τους…

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1ον Ποια η δική σας θέση και βούληση σε σχέση με τα προεκτεθέντα;

2ον Ποιες οι δικές σας παρεμβατικές δυνατότητες στο όποιο ενδεχόμενο «πραξικόπημα» της Super League, αν γίνει αυθαίρετη εφαρμογή της προκήρυξης του πρωταθλήματος;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος