Loading...
 Start Page

Αρ.Πρωτ.2494/15-10-2018

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο κ. Σαράκης δήλωσε: «Γνωρίζω άριστα τα στοιχεία που έχουν καταθέσει

οι εντολείς μου, οι μηνυτές, προκειμένου να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους.

Έχουν κατατεθεί χιλιάδες έγγραφα, μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται ηχητικά, οπτικά και άλλα ντοκουμέντα, που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους για συγκεκριμένα πρόσωπα κρατικών αξιωματούχων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται

και πολιτικά πρόσωπα».

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;

Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προ ημερών προχώρησε η εφημερίδα «δημοκρατία» για την υπόθεση Novartis.

Συγκεκριμένα έγραψε: Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας (που επιβεβαιώνονται και από τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε), η ομάδα δικηγόρων με επικεφαλής τον Παύλο Σαράκη, μαζί με προστατευόμενους μάρτυρες, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν οι αμερικανικές Αρχές για το σκάνδαλο.

Οι καταθέσεις ήταν πολύωρες και στην ουσία οι μάρτυρες κλήθηκαν εκ νέου για να επιβεβαιώσουν στοιχεία και πληροφορίες που είχαν δώσει.

Η ομάδα που βρέθηκε στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης (Department of Justice) αποτελούνταν από τους Παύλο Σαράκη, Χρήστο Ερδα, Κωνσταντίνο Κυπραίο και Πέτρο Σαράκη, και ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών που αγγίζουν και τη χώρα μας.

Μάλιστα, αυτή η επίσκεψη έγινε σε μια χρονικά ενδιαφέρουσα συγκυρία, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένονται εξελίξεις και στην Ελλάδα με βάση το υλικό που έχουν στα χέρια τους οι δικαστικές Αρχές.

Να θυμίσουμε ότι ο Παύλος Σαράκης, ο οποίος έχει παίξει κομβικό ρόλο στην υπόθεση, όταν αποκαλύφθηκε το ενημερωτικό έγγραφο του FBI, στο οποίο αναφέρονται επτά ονόματα Ελλήνων πολιτικών, είχε τονίσει:

«Το FBI δεν είναι υποχρεωμένο να απαντάει σε ερωτήσεις. Κάνει συγκεκριμένες ερωτήσεις και ό,τι είναι σε έγγραφο FBI εκφράζει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ...

Γνωρίζω άριστα τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι εντολείς μου, οι μηνυτές, προκειμένου να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους.

Έχουν κατατεθεί χιλιάδες έγγραφα, μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται ηχητικά, οπτικά και άλλα ντοκουμέντα, που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους για συγκεκριμένα πρόσωπα κρατικών αξιωματούχων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και πολιτικά πρόσωπα».

Αναφερόμενος δε, στην πορεία της υπόθεσης υποστήριζε:

«Η εκτίμησή μου είναι ότι θα έχουμε την άσκηση διώξεων εις βάρος της φαρμακοβιομηχανίας Novartis από τις αμερικανικές Αρχές για παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου των ΗΠΑ περί δωροδοκίας αξιωματούχων σε τρίτες χώρες... Η αμερικανική δικαιοσύνη έχει αρμοδιότητα να ασκήσει διώξεις εις βάρος της εταιρίας και των στελεχών της. Δεν έχει αρμοδιότητα να ασκήσει διώξεις σε πολίτες τρίτων χωρών».

Πέραν όμως αυτού του δημοσιεύματος και η Κυριακάτικη «KONTRA NEWS» καταγράφει «συνταρακτικές αποκαλύψεις».

«4.200 γιατροί φέρονται ότι εισέπρατταν χρήματα και δώρα από την εταιρεία για να συνταγογραφούν προνομιακά τα φάρμακά της.

Αυτά τα στοιχεία μαζί με πλήθος άλλων, αποκαλύφθηκαν μετά από εφόδους που πραγματοποίησε η Εισαγγελία στα γραφεία της Novartis και η αποκωδικοποίησή τους αποκάλυψε τους τρόπους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία, καθώς και τα ονόματα πολλών συνεργαζομένων.

Ενισχυτική όλων αυτών, υπήρξε και η αποκάλυψη από προστατευόμενο μάρτυρα μιας αποθήκης στην οποία βρέθηκαν φυλαγμένοι απόρρητοι φάκελοι και σκληροί δίσκοι υπολογιστών μέσα από τους οποίους ξεδιπλώθηκε όλη η δραστηριότητα της εταιρείας, στον τομέα... προώθησης των πωλήσεων.

 

Βρέθηκαν δηλαδή, λίστες γιατρών αλλά και άλλων επιστημόνων και γνωστών δημοσιογράφων που μετείχαν σε συνέδρια και συναντήσεις σε εξωτικά μέρη, σε πολυτελείς κρουαζιέρες κι άλλα events, με πρόσχημα την ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της εταιρείας ή κάποιο ιατρικό συνέδριο».

Τέλος, μόλις στις (08-10-2018) έρχεται το έγκυρο δημοσιογραφικό site «Newsbomb» και δημοσιεύει το παρακάτω αποκλειστικό:

«Πρόσωπο - «βόμβα» απ’ την Ελλάδα μίλησε στο FBI για το σκάνδαλο της Novartis

Σκάνδαλο Novartis| Ειδήσεις: Ραγδαίες αναμένονται το επόμενο διάστημα οι εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis, αφού οι έρευνες τόσο των ελληνικών όσο και των αμερικανικών αρχών που τη διερευνούν είναι πλέον πολύ προχωρημένες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, υπάρχει πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση που επικοινώνησε τηλεφωνικά με το FBI προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες.

Το ίδιο site συνεχίζει τις αποκαλύψεις υπογραμμίζοντας:

«Σύντομα αναμένεται να ασκηθούν οι πρώτες διώξεις, που –σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας- θα περιλαμβάνουν και ορισμένα πολιτικά πρόσωπα».

Όσο πάντως οι σχετικές έρευνες προχωρούν και πλησιάζουν στο τέλος τους, τόσο στο παρασκήνιο γίνονται κινήσεις και αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες, ορισμένες εκ των οποίων αποτελούν «βόμβες» στις περαιτέρω εξελίξεις, που απειλούν με σοβαρότατες ανατροπές!

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τις τελευταίες εβδομάδες συνέβη ένα γεγονός, το οποίο ίσως αποτελέσει θρυαλλίδα συνταρακτικών εξελίξεων!

Συγκεκριμένα ένα πρόσωπο απ’ την Ελλάδα ήρθε σε επικοινωνία με το FBI και πρότεινε να μιλήσει και να κάνει αποκαλύψεις για το σκάνδαλο, κάτι που αν συμβεί θα φέρει τα πάνω κάτω!

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, πολύ γνωστό, είναι σε θέση να γνωρίζει (άλλα) πρόσωπα και πράγματα, ευρισκόμενα στο πυρήνα του μεγάλου σκανδάλου.

Προσφέρθηκε μάλιστα να δώσει και πολύτιμα στοιχεία, που έχει στη διάθεσή του.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν αυτή του η «προθυμία» να μιλήσει στις αμερικανικές αρχές σχετίζεται με την επιθυμία του να αποκλειστεί απ’ το σκάνδαλο ή έχει να κάνει με διάθεση να βοηθήσει στην αποκάλυψη και διαλεύκανση ενός σκανδάλου που έχει συγκλονίσει την Ελλάδα…

Τέλος, οι αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, αναφέρουν ότι από το FBI έλαβε συγκεκριμένες οδηγίες οι οποίες πρέπει να ακολουθηθούν και είναι βέβαιο πώς αν λάβει το πράσινο φως να μιλήσει, το θέμα δεν θα μπορέσει να κρατηθεί κρυφό...

Και το Newsbomb.gr καταλήγει:

Πάντως στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να απαντήσει, αν αποδέχεται τους όρους που του έθεσαν οι αμερικάνικες αρχές, σε ό,τι αφορά στο ρόλο πολύ γνωστών Ελλήνων πολιτικών».

«Οι εξελίξεις αναμένονται εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, έως και ραγδαίες και σίγουρα θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό».

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτάσθε:

1ον Εσείς, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, θα αποστείλετε στους αρμόδιους εισαγγελείς όλα τα ανωτέρω δημοσιεύματα όπως έχετε καθήκον βάσει του άρθρου 30 του Κ.Π.Δ., προκειμένου να διερευνηθούν οι ανωτέρω αποκαλύψεις των ΜΜΕ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», «KONTRA NEWS» και «NEWSBOMB.GR» και να ζητηθεί να κληθούν να καταθέσουν οι δημοσιογράφοι-συντάκτες των ανωτέρω, καθώς και τα μέλη της εν λόγω αποστολής στις ΗΠΑ;

2ον Έχετε γνώση αν ισχύουν και αν αληθεύουν τα όσα συγκεκριμένα δηλώνει ο δικηγόρος κ. Παύλος Σαράκης: «Γνωρίζω άριστα τα στοιχεία που έχουν καταθέσει οι εντολείς μου, οι μηνυτές, προκειμένου να τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους.

Έχουν κατατεθεί χιλιάδες έγγραφα, μεταξύ τους συμπεριλαμβάνονται ηχητικά, οπτικά και άλλα ντοκουμέντα, που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους για συγκεκριμένα πρόσωπα κρατικών αξιωματούχων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και πολιτικά πρόσωπα»;

3ον Ερωτήσατε εάν ισχύουν όσα συνταρακτικά έγραψε η Κυριακάτικη «ΚΟΝΤRA NEWS», δηλαδή ότι μετά από εφόδους που πραγματοποίησε η Εισαγγελία στα γραφεία της Novartis και η αποκωδικοποίησή τους αποκάλυψε τους τρόπους που χρησιμοποιούσε η εταιρεία καθώς και τα ονόματα πολλών συνεργαζομένων.

Ενισχυτική όλων αυτών, υπήρξε και η αποκάλυψη από προστατευόμενο μάρτυρα μιας αποθήκης στην οποία βρέθηκαν φυλαγμένοι απόρρητοι φάκελοι και σκληροί δίσκοι υπολογιστών μέσα από τους οποίους ξεδιπλώθηκε όλη η δραστηριότητα της εταιρείας, στον τομέα... προώθησης των πωλήσεων;

4ον Αληθεύει ότι βρέθηκαν λίστες γιατρών και γνωστών δημοσιογράφων που μετείχαν σε συνέδρια και συναντήσεις σε εξωτικά μέρη, σε πολυτελείς κρουαζιέρες κι άλλα events, με πρόσχημα την ενημέρωση ;

5ον Αληθεύει ότι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, υπάρχει πρόσωπο - κλειδί στην υπόθεση που επικοινώνησε τηλεφωνικά με το FBI προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες;

6ον Δείξατε ενδιαφέρον και ζητήσατε, όπως έχετε υποχρέωση, να κινηθεί άμεσα η αρμόδια εισαγγελία, ώστε μέσω των αεροπορικών εταιριών να πληροφορηθεί ποια πρόσωπα ταξίδεψαν μαζί με τον κ. Παύλο Σαράκη και ποια άλλα πολιτικά πρόσωπα στο επίμαχο αναφερθέν δημοσίευμα και εκεί ένα εξ αυτών ήλθε σε επικοινωνία με το FBI και πρότεινε να μιλήσει και να κάνει αποκαλύψεις για το σκάνδαλο, κάτι που αν συμβεί θα φέρει τα πάνω κάτω;

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, πολύ γνωστό, είναι σε θέση να γνωρίζει (άλλα) πρόσωπα και πράγματα, ευρισκόμενα στο πυρήνα του μεγάλου σκανδάλου.

Προσφέρθηκε μάλιστα να δώσει και πολύτιμα στοιχεία, που έχει στη διάθεσή του;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος