Loading...
 Start Page

Αρ.Πρωτ.2495/240/15-10-2018

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Όλοι γνωρίζουν, όλοι κατέχουν τα ένοχα μυστικά, αλλά όλως περιέργως, όλοι το παίζουν ανυποψίαστοι. Δηλώνουν ανίδεοι και προπαντός άσχετοι με τη γέννηση και τους πρωταγωνιστές των παράνομων πράξεων, αν και είναι αρμόδιοι και έχουν ορισθεί υπεύθυνοι για την ευταξία και ευνομία του ΑΕΙ Πάτρας. Ακόμη κι αν το ένοχο μυστικό κυκλοφορεί εντός των τειχών της μικρής ακαδημαϊκής κοινότητας και των λοιπών κοινωνικών μικρόκοσμων όπως των ΑΕΙ και των ΑΤΕΙ.

Οι δύο πρόσφατες αφορμές διόλου σπάνιες.

Ένας καθηγητής των ΤΕΙ, εκμεταλλευόμενος, ως συνήθως, την εξουσία και τα προνόμια της θέσης του, κυριολεκτικά αλώνιζε για χρόνια, αγνοώντας τους πάντες. Διότι, όσο κι αν οι εμπλεκόμενοι υποδύονταν τους άσχετους, εντούτοις μέχρι και οι πέτρες γνώριζαν πως ο εν λόγω κύριος είχε στήσει αριστοτεχνικά το παραμάγαζό του, ξεζουμίζοντας ποικιλοτρόπως τους φοιτητές του. Και εφόσον, βεβαίως, ήξερε πως δύναται να δρα ανενόχλητος, αφενός κατάφερνε εύκολα να πλουτίζει και ενίοτε, μέχρι και τη Libido του να ικανοποιεί.

Το δεύτερο πρόσφατο αδιανόητο εγκληματικό γεγονός αφορά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Το σκηνικό πανομοιότυπο. Ένας θεσμός -εδώ το Πανεπιστήμιο- υποθάλπει νοσηρά άτομα και συμπεριφορές.

Αλλοδαπός χρησιμοποιεί την φοιτητική εστία Πατρών και στο φοιτητικό δώμα βρίσκονται ναρκωτικά!

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ο αλλοδαπός άνδρας, ηλικίας 35 ετών σε βάρος, του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ναρκωτικά.

Επαναλαμβάνω ότι ο αλλοδαπός άνδρας συνελήφθη εντός της Πανεπιστημιούπολης της Πάτρας και ότι ο χώρος διαμονής του ο οποίος και ερευνήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ήταν δωμάτιο της φοιτητικής εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Απέναντι λοιπόν σε όλη αυτή την παθογένεια, δεν έχουμε άλλη διαφυγή, για να διατυπώσουμε εύλογα ερωτήματα των συμπολιτών γονέων, παρά να καταφύγουμε και πάλι στον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

1ον Διετάχθη ΕΔΕ για να βρεθούν οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι και λοιποί λειτουργοί της Παιδείας που επέτρεπαν -πιστεύω με την ανοχή τους- να έχει κάνει κατάληψη δωματίου της φοιτητικής εστίας ναρκομανής αλλοδαπός;

2ον Η Δικαιοσύνη διερεύνησε εάν τυχόν δρα εντός της φοιτητικής εστίας και του ΑΕΙ της Πάτρας, σπείρα ή εγκληματική οργάνωση που πωλεί και διακινεί ναρκωτικά στα παιδιά μας; Έχει σχηματισθεί δικογραφία;

3ον Παραπέμψατε, ως οφείλετε, στο πειθαρχικό τους επιόρκους των ΑΤΕΙ Σερρών και ΑΕΙ Πατρών;

4ον Απέναντι στο διάτρητο σύστημα της διαμονής ασχέτων σε φοιτητικές εστίες, ενδεχομένως με το αζημίωτο, ποια μέτρα έχετε ή πρόκειται να λάβετε;

5ον Έχετε παρόμοιες καταγγελίες στη διάθεσή σας για τη δράση «παραμάγαζων» στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, που εκμεταλλεύονται φοιτητές κι αν ναι, ποια μέτρα έχετε λάβει;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος