Loading...
 Start Page

Αρ.Πρωτ. 3296/13-11-2018

Ερώτηση

προς τον Υπουργό Επικρατείας

Τον Οκτώβριο του 2017 επί ένα τριήμερο κατέθετε στη δίκη των “64άρων” για τα “μαύρα ταμεία” της πολυεθνικής – γερμανικής εταιρείας Siemens στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της Siemens Ελλάδος κ. Ευάγγελος Σέκερης, του επίμαχου Τομέα Τηλεπικοινωνιών, υφιστάμενος των κατηγορουμένων Ηλία Γεωργίου και Χρήστου Καραβέλα και στη συνέχεια των επίσης κατηγορουμένων στην παρούσα δίκη Πρόδρομου Μαυρίδη και Αλέξανδρου Αθανασιάδη, ανωτάτων πρώην στελεχών της γερμανικής εταιρείας. Ο κ. Σέκερης προέβη σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις ενώπιον της Έδρας.

Και όπως δημοσίευσε στις 19 Οκτωβρίου 2017 το “Πρώτο Θέμα”:

«Ο μάρτυρας Ευάγγελος Σέκερης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ίδρυση της εταιρείας TelepassPort, την ίδια περίοδο που είχαν συναφθεί οι προγραμματικές συμφωνίες με τον ΟΤΕ. Στη διοίκηση της συγκεκριμένης εταιρείας, που ήταν ανταγωνιστική του ΟΤΕ, ανέφερε πως μετείχαν στελέχη του ΟΤΕ, ενώ βασικός μέτοχος ήταν μια υπεράκτια εταιρεία με την επωνυμία Clap hand της οποίας οι μέτοχοι, όπως ανέφερε, παραμένουν μέχρι και σήμερα άγνωστοι.

Ο Ευάγγελος Σέκερης τόνισε ότι η Clap hand χρήζει ιδιαίτερης έρευνας, καθώς ήταν ο βασικός μέτοχος της νεοσύστατης, τότε, TelepassPort η οποία αργότερα εξαγοράστηκε από την Lannet, τηλεπικοινωνιακή εταιρεία του Θωμά Λαναρά».

Επίσης στην Ελεύθερη Ώρα στις 17 Οκτωβρίου 2018 αναφέρονται τα παρακάτω άκρως αποκαλυπτικά: 

«Στην απολογία του ο Ηλίας Γεωργίου υποστήριξε, ότι “τα μαύρα ταμεία” του δίνονταν από την μητρική Siemens της Γερμανίας και τα χρησιμοποιούσε ο ίδιος για αγορές σπιτιών (;;;) και για διάφορες άλλες επενδύσεις! Όπως, την επένδυση ίδρυσης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας TelepassPort Hellas AE, πάροχο του ΟΤΕ, που έκανε με τον Γιώργο Μπατατούδη! Ο οποίος ήταν, ιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρείας ΕΡΓΑΣ ΑΤΕ, ιδιοκτήτης της εταιρείας δορυφορικών επικοινωνιών Intersat, ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Seven X, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ιδιοκτήτης του ιστορικού ξενοδοχείου Ακροπόλ στην Αθήνα, το οποίο το 1999 πωλήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού επί υπουργίας Ευαγγέλου Βενιζέλου (;;;)! Είναι επίσης γνωστό, πως την εποχή εκείνη ο Γιώργος Μπατατούδης διατηρούσε “στενές φιλικές σχέσεις” με την “τσαρίνα” του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου… Και ο οποίος καταδικάστηκε στην πορεία για υπεξαίρεση…

Στην TelepassPort Hellas AE (Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών την 28/12/1998 με αριθμό Μητρώου 41844/01ΑΤ/Β/9827) που ιδρύθηκε το 1998, εκτός του Ηλία Γεωργίου συμμετείχαν η κόρη του Αρχοντία και ο γιος του Σωτήρης!

Στην εν λόγω εταιρεία σύμφωνα με τον μάρτυρα Ευάγγελο Σέκερη (σ.σ. εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της Siemens και υπεύθυνος της Συμφωνίας 8002 μεταξύ του ΟΤΕ και της Siemens, που αποτελεί σκέλος της παρούσας δίκης και ο οποίος ήταν υφιστάμενος του Χρήστου Καραβέλα όταν αυτή συνάφθηκε) κατά την κατάθεσή του στις 29 Οκτωβρίου 2017, ήταν αντιπρόεδρος στο ΔΣ της TelepassPort Hellas AE ο Γεώργιος Σκαρπέλης (κατηγορούμενος, πρώην γενικός διευθυντής του ΟΤΕ), Σύμβουλος του ΔΣ ήταν ο Γεώργιος Καραπλής (κατηγορούμενος, πρώην γενικός διευθυντής χρηματοοικονομικών του ΟΤΕ)! Επίσης, ανέφερε και το όνομα του Νικολάου Μαρνιέρου, ο οποίος ήταν και αυτός μέτοχος στην TelepassPort Hellas AE (πρώην ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του ΟΤΕ)!

Διευθυντής του λογιστηρίου της TelepassPort ανέλαβε ο Νεκτάριος Τζωρτζόγλου, αφού παραιτήθηκε από τη θέση του οικονομικού διευθυντή του Τομέα Ιατρικών Μηχανημάτων της Siemens AE!

Για την TelepassPort λοιπόν, μούγκα στη στρούγκα από τον Ηλία Γεωργίου!

Έτσι, εδώ διαπιστώνουμε ένα μυστήριο αλισβερίσι μεταξύ πρώην υπαλλήλων της Siemens και του ΟΤΕ καθώς και των παιδιών του Ηλία Γεωργίου, που ασφαλώς κάτι πολύ σοβαρό μπορεί να υποκρύπτει και σίγουρα θα έπρεπε να χρήσει περαιτέρω διερεύνησης από την Έδρα!

Ούτε, βέβαια, έγινε έρευνα στον βασικό της μέτοχο, την εξωχώρια εταιρεία Clap hand για την οποία πρώτοι εμείς κάναμε αναφορά και την γνωρίσαμε στο ευρύ κοινό δημοσιεύοντας το συγκεκριμένο κομμάτι της καταθέσεως του Ευαγγέλου Σέκερη, ο οποίος έκανε λόγο στην ύπαρξή της (μεταφορικά στα ελληνικά: παλαμάκια) που κατείχε ποσοστό μετοχών άνω του 50% στην TelepassPort Hellas AE!

Μια αποκάλυψη που πιστεύαμε, πως θα είχε συνέχεια, αφού θα μπορούσε να αποκαλύψει ενδεχόμενες διαδρομές “μαύρου” χρήματος σε πολιτικά πρόσωπα!

Δυστυχώς όμως διαψευστήκαμε»!

Μετά όλα τα παραπάνω ερωτάσθε:

1ον Ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε, μετά τις συγκλονιστικές καταγγελίες του ουσιώδη μάρτυρα της δίκης της Siemens και εν  ενεργεία διευθυντικού της στελέχους κ. Ευαγγέλου Σέκερη, εάν και εσείς όπως ο Ελληνικός λαός διαπιστώνετε μια ύποπτη και ανησυχητική σιωπή και απραξία – παρότι παρήλθε ένας χρόνος και πλέον από αυτές τις καταγγελίες - τόσο από πλευράς σας, όσο και από την πλευρά της ελληνικής δικαιοσύνης για τη διερεύνηση της υπεράκτιας εταιρείας φάντασμα με την επωνυμία Clap hand, που ενδεχομένως να υποκρύπτει τη διαδρομή “μαύρου χρήματος” σε υψηλά ιστάμενα πολιτικά πρόσωπα;

2ον Μετά από τις παραπάνω αναφορές κ. υπουργέ, συμφωνείτε πως τα στοιχεία είναι πάρα πολλά και άκρως αποκαλυπτικά, προκειμένου να ζητήσετε –όπως έχετε καθήκον και υποχρέωση- μια μεγάλη έρευνα για την TelepassPort Hellas AE και τον βασικό της μέτοχο, την υπεράκτια εταιρεία Clap hand;

3ον Είναι δυνατόν σε μια χώρα δικαίου – όπως πιστεύω ακράδαντα πως είναι η χώρα μας – να μην διερευνώνται σε βάθος τέτοιες απίστευτες καταγγελίες, που ειπώθηκαν μάλιστα ενώπιον του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας;

4ον Έχει σχηματισθεί δικογραφία για όλα τα ανωτέρω αξιόποινα γεγονότα που ζημίωσαν με δεκάδες ή εκατοντάδες εκατ. ευρώ τα δημόσια ταμεία;

 Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Κοινοποίηση:

Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου

Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη

Ανεξάρτητη Αρχή κατά του «Μαύρου Χρήματος»

Εισαγγελέα κ. Ζαΐρη

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος