Loading...
 Start Page

Αρ.Πρωτ. 3034/02-11-2018

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Και ενώ ο σάλος συνεχίζεται για τις καταπατήσεις και αυθαιρεσίες που έχουν αρμοδίως διαπιστωθεί σε αρκετές παράνομες βίλες μεταξύ των οποίων και του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη στ’ Αραχωβίτικα, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου δεν ενεργεί, όπως ακριβώς με υπερβάλοντα ζήλον υπηρεσιακό είχε πράξει στην παραλία του «Κόκκινου Μύλου».

Έγκλημα ήταν, με βάση τα έγγραφα των υπαλλήλων της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, η προσπάθεια από την τότε δημοτική αρχή διαμόρφωσης του χώρου της παραλίας του «Κόκκινου Μύλου».

Κρατικές υπηρεσίες, με προεξάρχουσα και τότε την Κτηματική Υπηρεσία και μάρτυρα κατηγορίας κατά του δήμου, τον σημερινό δήμαρχο Κώστα Πελετίδη μπαινόβγαιναν στα Δικαστήρια και περνούσαν το κατώφλι των εισαγγελέων.

Θύματα;

Η πόλη, η συνοικία του «Κόκκινου Μύλου», οι κάτοικοι Ιτεών-Παραλίας.

Αποτέλεσμα της πολυπραγμοσύνης ή αλλιώς της υπηρεσιακής ευθύνης των συγκεκριμένων υπαλλήλων, ήταν ο χώρος να παραμένει για χρόνια σκουπιδότοπος και χώρος «ενδιαφέροντος» κάθε λογής παρανομίας.

Σήμερα, δυστυχώς, η ιστορία επαναλαμβάνεται αντιστρόφως.

Η περίφημη Κτηματική Υπηρεσία δεν αντιδρά στη διάβρωση των ακτών, ούτε στις κάθε μορφής καταπατήσεις, ούτε στο χάλι των παραλιακών δρόμων, ούτε στη μετατροπή σε χωματερή δημόσιων εκτάσεων.

Οι επικεφαλής της Κτηματικής Υπηρεσίας Πατρών προκαλούν με την αδιαφορία τους ακόμα και στο πολύκροτο σκάνδαλο της «κόκκινης βίλας» των Αραχωβιτίκων εκεί όπου σ’ ένα ολόκληρο χιλιόμετρο οι καταπατητές χρόνια τώρα εμπαίζουν το κράτος, περιφρονούν τους νόμους, καταπατούν το αιγιαλό και την δημόσια έκταση, ενώ ενδέχεται να κρατούν στο χέρι κάποιους «λαδωμένους» και επίορκους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου κ. Κ. Χριστόπουλος μάλιστα σε πρόσφατες δηλώσεις του στα ΜΜΕ μεταξύ άλλων είπε:

«Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση: Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε μικροπολιτικά, επικοινωνιακά παιχνίδια, με τη συνεπικουρία κρατικών λειτουργών»!

Και κατέληξε:

«Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

1ον Γιατί η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, τώρα αδρανεί και συμπλέει με τον δήμαρχο της Πάτρας, ενώ στο παρελθόν για παρόμοιες αυθαιρεσίες και παρανομίες στον «Κόκκινο Μύλο» είχε ενεργήσει διαμετρικά αντίθετα;

2ον Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου μετά τις αποκαλύψεις ότι ενδέχεται η βίλα του δημάρχου στ’ Αραχωβίτικα να βρίθει αυθαιρεσιών και παρανομιών και όχι μόνον για του κ. Κ. Πελετίδη αλλά γι’ όλες εκείνες που έχουν καταλάβει την δημόσια έκταση και τον αιγιαλό και έχουν αποκλείσει την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία, με σοβαρή απειλή και κίνδυνο ακόμα και για την ζωή όσων μπορεί από μια καταστροφική πυρκαγιά –αλά Μάτι- να κινδυνεύσουν;

 

 Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος