Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Kοινοβουλευτική παρέμβαση για το "μαύρο χρήμα των κομμάτων"

Επιστολή με θέμα "Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στους νόμους του Κράτους;", έστειλε ο Βουλετής Νίκος Νικολόπουλος προς τν πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά η οποία αναφέρει:

Τον έλεγχο των διαδρομών του πολιτικού χρήματος και ειδικότερα, την διερεύνηση των ευθυνών που προκύπτουν για τους υπεύθυνους των πολιτικών κομμάτων, αλλά και των διοικήσεων των τραπεζών, για τα «ανεξερεύνητα» δάνεια που χορηγούνται προς τα πολιτικά κόμματα, ζήτησε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδας.Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, κατά παντός υπευθύνου για την τέλεση του αδικήματος της απιστίας εις βάρος του Δημοσίου κατά το άρθρο 390 του Ποινικού Κώδικα, σημειώνοντας πως στόχος της μηνυτήριας αναφοράς είναι η αναζήτηση των ευθυνών, όσων εν γνώσει τους ζημιώνουν την περιουσία του δημοσίου, γιατί μεθόδευσαν ή καρπώθηκαν παράνομα την χορήγηση δανείων προς τα υπάρχοντα εν Ελλάδι πολιτικά κόμματα, έχοντας ως αποκλειστικό κίνητρο ίδιον όφελος.

Με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά, δόθηκε στα Μ.Μ.Ε. ανακοίνωση που μεταξύ άλλων τόνιζε:

«Η ικανή και απρόσκοπτη χρηματοδότηση των κομμάτων, αποτελεί συστατικό στοιχείο της ίδιας της δημοκρατικής λειτουργίας».Όταν όμως, αυτή η χρηματοδότηση είναι διάφανη, τόσο ως προς τις πηγές της, όσο και ως προς την διαχείρισή της.Κάτι τέτοιο όμως δυστυχώς βοά ο τόπος, στην Ελλάδα δεν συμβαίνει.Το ΠΑΣΟΚ, αποδεδειγμένα και επίσημα πλέον, προσπαθεί να βγάλει άκρη με τα χρήματα που μπήκαν και βγήκαν από το ταμείο του, με αποτέλεσμα να είναι βαθιά χρεωμένο σήμερα, ενώ παρά την σιωπή που εξακολουθεί να υφίσταται, πολλά αντίστοιχα δημοσιεύματα υπάρχουν και για το ταμείο της ΝΔ.

Υπήρξε μία πολύχρονη επίμονη απαίτηση του ελληνικού λαού ώστε ο ίδιος ο πολιτικός κόσμος να τακτοποιήσει τα του οίκου του και το λεγόμενο πολιτικό χρήμα, να αποκτήσει "ταυτότητα" και "καθαρότητα". Δυστυχώς, παρά τα πολλά μεγάλα λόγια, δεν έγινε τίποτα.

Επειδή, σε προηγούμενες ερωτήσεις για τη χρηματοδότηση των χρεοκοπημένων ΜΜΕ και κομμάτων απάντηση δεν πήραμε από το αρμόδιο Πρωθυπουργικό γραφείο.Επειδή, είναι πρόσφατα τα δημοσιεύματα περί απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, την στιγμή που μικρά παιδιά πεθαίνουν από αναθυμιάσεις επειδή αξιοπρέπεια τους δεν άφηνε να μάθει ο κόσμος ότι δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα.

Επειδή, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, που είναι περισσότερο από το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αυτοσυντήρησης, μετακίνησης, επιβίωσης και κοινωνικής ένταξης.Επειδή μόνη ελπίδα που έχουν οι πεινασμένοι, είναι οι άνθρωποι που έχουν λίγα ακόμα, αυτούς ικετεύουν να τους δώσουν ένα πιάτο φαί, μια κουβέρτα, ένα παιχνίδια για τα παιδιά τους, ένα χαμόγελο.Εκείνοι οι λίγοι άνθρωποι, που θα νοιαστούν... για τον αδελφό και τον συνάνθρωπο.

Επειδή, παρ' όλη αυτή την τραγική ανθρωπιστική και οικονομική κρίση, δόθηκαν τραπεζικές χορηγήσεις στα ελληνικά κόμματα, χωρίς οιαδήποτε εμπράγματη ασφάλεια , ενώ μοναδική εξασφάλιση για την αποπληρωμή των δανείων, αποτελούν οι επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό των επόμενων 3 ετών τουλάχιστον, κάτι που στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά αμφίβολο έως απίθανο να πάρει στις επόμενες εκλογές το ποσό που του αναλογούσε από το εκλογικό ποσοστό που έλαβε.

Ερωτάσθε:

• Ποιο το παράδειγμα που δίνετε στον Έλληνα δανειολήπτη όταν δεν εξυπηρετείτε τις δανειακές σας υποχρεώσεις καθώς και όταν δεν προχωράτε ούτε κάν στην αποπληρωμή των παγίων εξόδων σας, επί μακρόν;

• Γιατί δεν ζητούνται έστω και τώρα προσωπικές εγγυήσεις για την εξασφάλιση των χρημάτων του δημοσίου;

• Μήπως η δικαιοσύνη έχει διατάξει προανάκριση για τα μέλη του ΤΧΣ που συμμετέχουν στα Δ.Σ. των Τραπεζών ως εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου;

• Σε ποια φάση βρίσκεται η μηνυτήρια αναφορά που υποβάλλαμε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για τη πιθανή τέλεση απιστίας όσων τραπεζιτών και άλλων στελεχών δεν προστατεύουν τα συμφέροντα του δημοσίου με πρόσθετες προσωπικές εγγυήσεις των κ.κ. Προέδρων Α. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου;

Ο ερωτών Βουλευτής Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος