Loading...
 Start Page
ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ

Αθήνα 21 Φεβρουαρίου 2013

Κύριον

Ευάγγελο Μειμαράκη

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

 

Κύριε Πρόεδρε,

Έλαβα γνώση για την Εξώδικη – Δήλωση – Πρόσκληση – Διαμαρτυρία του κ. Αρτ. Σώρρα κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών και όπως είχα καθήκον την έφερα στην Βουλή με την ΠΑΒ 1564/23.11.2012 ζητώντας απαντήσεις από τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών.

Δυστυχώς πήρα απάντηση μόνον από τον Υπουργό Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη, που όπως και εσείς θα διαβάσετε, μου γράφει ότι έστειλε την αναφορά μου στον κ. Γ. Στουρνάρα και τις απαντήσεις του οποίου θα μου κοινοποιήσει.

Έκτοτε πέρασαν τρεις ολόκληροι μήνες και καμία απάντηση δεν έλαβα.

Κύριε Πρόεδρε,

Σύμφωνα με τα άρθρα 126-128 Β του Κανονισμού της Βουλής, οι Βουλευτές μπορούν να απευθύνουν εγγράφως στους Υπουργούς ερωτήσεις για οποιαδήποτε δημόσια υπόθεση, οι οποίες αποσκοπούν στην ενημέρωση της Βουλής.

Οι Υπουργοί οφείλουν να απαντούν εγγράφως στους ερωτώντες Βουλευτές εντός είκοσι πέντε ημερών.

Παρότι ο Κανονισμός της Βουλής είναι σαφής οι Υπουργοί δεν απαντούν, όπως οφείλουν είτε οι απαντήσεις τους δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της ερώτησης και τα επί μέρους ερωτήματα των Βουλευτών.

 

 

Κύριε Πρόεδρε,

Η συνέχιση της ίδιας αντιμετώπισης από την κυβέρνησης στις ερωτήσεις των Βουλευτών και το ελάχιστο νομοθετικό έργο που έχει παραχθεί από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεστε πως υποβαθμίζουν και την Βουλή και το έργο των Βουλευτών.

Κύριε Πρόεδρε,

Μη έχοντας καμιά επίσημη ενημέρωση κατέθεσα νέα ερώτηση προς τον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. Υπουργό Οικονομικών με θέμα : «Πρόταση δανειοδότησης της χώρας από τον κ. Αρτέμη Σώρρα», όπου μεταξύ άλλων αναφέρω ότι:

«Όπως έχω πληροφορηθεί, στις 28-9-2012, 22-10-2012, 2-11-2012 και 7-11-2012 ενημερωθήκατε εγγράφως, σχετικά με πρότασή κ. Αρ. Σώρρα για δανειοδότηση της χώρας με το ποσό των 600 δις δολαρίων ΗΠΑ υπό τη μορφή treasury bill, με παράλληλο αίτημα για την εξέτασή της προς απόδειξη της φερεγγυότητάς της.

Επίσης πληροφορήθηκα ότι στις 3-11-2012 κοινοποιήθηκε στον κ. Σώρρα, το με αριθμό πρωτοκόλλου 9927/3-11-2012 έγγραφό σας, δια του οποίου τον ενημερώνατε ότι το αίτημά του έχει διαβιβαστεί αρμοδίως προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γεώργιο Προβόπουλο, τον Αν. Γεν. Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κ. Βασίλη Μαστρόκαλο και την 23η Διεύθυνση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) προκειμένου να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

Επειδή έχει ήδη παρέλθει χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών από τη διαβίβαση του σχετικού αιτήματος, σας παρακαλώ να ενημερώσετε το Ελληνικό Κοινοβούλιο, σχετικά με τα ακόλουθα:

 Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί μέχρι σήμερα τόσο εσείς όσο και οι αρμόδιοι φορείς, για τον έλεγχο της φερεγγυότητας της πρότασης αυτής;

 Ποια τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού, λαμβανομένης υπόψη της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης που διανύει η Χώρα;

 

Πρόσφατα όμως πληροφορήθηκα την υποβολή μήνυσης ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών από τον κ. Αρτέμη Σώρρα σε βάρος του συνόλου των Βουλευτών, για τις «πράξεις της έσχατης προδοσίας, της παράβασης καθήκοντος και της κακουργηματικής απιστίας».

Δεν γνωρίζω εάν και με ποιο τρόπο εσείς προσωπικά έχετε αντιδράσει ή προτίθεστε να αντιδράσετε στην συγκεκριμένη πράξη, ωστόσο, παρακαλώ να γνωρίζετε ότι προσωπικά τουλάχιστον, ΔΗΛΩΝΩ πως συναινώ στην άρση της βουλευτικής μου ασυλίας, προκειμένου να διευκολυνθεί η εκδίκαση της υπόθεσης και να ξεκαθαριστεί άπαξ δια παντός μια πολύκροτη υπόθεση που έχει απασχολήσει πολλές φορές την κοινή γνώμη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια.

Ο δηλών

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας

Συντονιστής Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος

 

Συνημμένα

1. Αναφορά

2. Ερώτηση

3. Απάντηση Υπουργού Επικρατείας

4. 4 Αγωγή - Εξώδικα

 

 

 

 

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος