Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «“Κουκούλωσαν” το τραπεζικό έγκλημα σε βάρος της Λαμίας»! Συμμετείχε σε εκδήλωση – συνέντευξη τύπου Συνάντηση και με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος

Με γλαφυρό τρόπο, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, συμμετέχοντας σε συνέντευξη Τύπου στη Λαμία, εξιστόρησε το ύπουλο σχέδιο της άλωσης των Τραπεζών- ανάμεσα στις οποίες είναι και η Συνεταιριστική Τράπεζα της Λαμίας. Επίσης ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής συμμετείχε σε σχετική εκδήλωση, της οποίας συντονιστής ήταν ο γνωστός, μαχητικός δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας.

 

Στην τοποθέτησή του, ο Νίκος Νικολόπουλος ανάμεσα στα άλλα είπε:

 

«Όπως είπε και ο συντονιστής-παρουσιαστής της εκδήλωσης Γιάννης Ντάσκας, συναγωνιστής μου επί δεκαετίες, τιμήθηκα με υπουργικό αξίωμα, από το Κόμμα ,με το οποίο υπήρξα επί 26χρόνια βουλευτής, ο μακροβιότερος στο νομό Αχαΐας.

 

Μπορούσα απλώς να συμφωνώ σε όλα για να κρατήσω αξιώματα και ωφελήματα εξ αυτών.

 

Έβλεπα όμως και στο υπουργικό μου γραφείο την επέλαση των «κορακιών» από το εξωτερικό και εσωτερικό, τα οποία, με προκατασκευασμένα στοιχεία, ήθελαν να αρπάξουν τα «φιλέτα» της πατρίδας και να σκεπάσουν το φαγοπότι εκείνων που τους άνοιξαν κερκόπορτες.

 

Τα «φιλέτα» δεν θα μπορούσαν να τα βάλουν στο χέρι, αν δεν έβαζαν στο χέρι το τραπεζικό σύστημα και αυτό μου έγινε σαφές όταν κάθισα στην υπουργική καρέκλα.

 

Την άφησα για να μην συνεργήσω και παραδώσω «τα άγια τοις κυσίν»

 

Πρώτο βήμα ήταν να αιχμαλωτίσουν τα κόμματα και τις ηγεσίες τους μέσω του τραπεζικού δανεισμού, για τον οποίο σήμερα τρέχουν βαρύτατες διώξεις, αφού τα δανεικά ήταν και πολλά και αγύριστα».

 

ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!

 

Ακολούθως, ο ανεξάρτητος βουλευτής εξήγησε πως έγινε το πάρτι των θαλασσοδανείων, υπογραμμίζοντας:

 

«Οι τραπεζικές Μαφίες, σε συνεργασία με πολιτικούς και ΜΜΕ, ξεσάλωσαν χορηγώντας θαλασσοδάνεια και ήταν τόσο ισχυρές, ώστε έδιωξαν απο τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα και τον διώκτη τους. Τον Εισαγγελέα Ιαβέρη-Γρηγόρη Πεπόνη,ο οποίος είχε αρχίσει να ερευνά ακριβώς αυτή την κατηγορία των δανείων.

 

Δεύτερο βήμα ήταν να βάλουν σε ένα κλουβί τις τράπεζες με πρόσχημα την κατασκευή «συστημικών» τραπεζών.

 

Έτσι έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες όλες τις μικρές και παρέδωσαν τα «φιλέτα» τους στις 4 συστημικές και μέσω αυτών στις ξένες.

 

Στην ουσία τις άρπαξαν.

 

Η, χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο και αιτία, αρπαγή επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από το ευρωπαϊκό ελεγκτικό συνέδριο, όπως αποκαλύφθηκε στα ΜΜΕ».

 

Στη συνέχεια, ο Νίκος Νικολόπουλος έκανε ειδική μνεία στην Συνεταιριστική Τράπεζα της Λαμίας, λέγοντας:

 

«Η Συνεταιριστική Τράπεζας Λαμίας είναι αξιοπρόσεκτη για 3 λόγους.

 

1.Είναι η αρχαιότερη Τράπεζα στη χώρα, Ιδρύθηκε ως ουσιαστικά τραπεζικός συνεταιρισμός το 1900 από μέλη της τοπικής κοινωνίας και μόνο.

 

2.Απο την περιοχή κατάγονται επιφανή στελέχη του σημερινού τραπεζικού και οικονομικού συστήματος και μάλιστα εξ όσων έμαθα τα επώνυμά τους κοσμούν το μετοχολόγιο της Τράπεζας.(Προβόπουλος, Στουρνάρας, Σταϊκούρας κλπ)

 

3.Ο Γρ. Πεπόνης λίγο πριν φύγει απο τη θέση του είχε διατάξει πραγματογνώμονα και έκανε έρευνα ,στην οποία διαπίστωσε ζημιά 150 εκατομμυρίων στο δημόσιο και στους μεριδιούχους, άσκησε ποινικές διώξεις, τον έδιωξαν από τη θέση του και οι διώξεις έμειναν κρυφές απο τους μεριδιούχους για 3 χρόνια, χωρίς να ληφθεί ούτε μια τυπική κατάθεση μάρτυρα.

 

Αυτοί ήταν ικανοί λόγοι να βρίσκομαι σήμερα εδώ και να πω

 

Κύριοι, δεν είμαστε όλοι διαπλεκόμενοι. Είμαστε εδώ γιατί παρακολουθούμε τι συμβαίνει και είμαστε έτοιμοι να επαινέσουμε όσους εδώ στην περιοχή κάνουν το καθήκον τους, όπως ο Δημαρχος Νίκος Σταυρογιάννης και να καταγγείλουμε όσους το παραβιάζουν».

 

Μια διάσταση που επιβεβαιώνει όσα σας είπα είναι το γεγονός ότι για όλες τις αρπαγές συνεταιριστικών τραπεζών, όχι μόνο υπήρξαν αντιδράσεις των θυμάτων, δηλαδή των μεριδιούχων, αλλα και δικαστικές διαδικασίες, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις επιβεβαίωσαν τα σκάνδαλα που έγιναν με σκοπό τη διάλυσή τους».

 

Κλείνοντας, ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής αναρωτήθηκε:

 

«Αλήθεια, ξέρει κανείς από τους μετόχους-μεριδιούχους τι κάνει η εταιρεία εκκαθάρισης επί 6 χρόνια; Από πού αμοίβεται;»

 

Επίσκεψη στον Mητροπολίτη Φθιώτιδος

 

Την επίσκεψη του Ανεξαρτήτου Βουλευτού Αχαΐας κ. Νικολάου Νικολόπουλου εδέχθη στο γραφείο του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

 

Ο κ. Νικολόπουλος μαζί με τα σεβάσματά του κατέθεσε και τις εγκάρδιες ευχές του για έτη πολλά στον Σεβασμιότατο επί τη ευκαιρία της χθεσινής ονομαστικής του Εορτής.

 

Ο Ποιμενάρχης εδέχθη την επίσκεψη του Θεολόγου και Ιεροψάλτου Βουλευτού, με τον οποίο διατηρεί πνευματικούς δεσμούς από πολλά χρόνια και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις μαζί του επί διαφόρων επίκαιρων θεμάτων.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Μουάνζα κ. Ιερωνύμου από τον οποίο ο κ. Βουλευτής ενημερώθηκε για το ιεραποστολικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος στην περιοχή της Δυτικής Τανζανίας, καθώς και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Αφρικανοί .

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος