Loading...
 Start Page
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΑΡΤΥΡΑΣ-ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Ω Θεέ μου...Σε ευχαριστούμε που μας έφερες σε αυτή τη ζωή. Σε ευχαριστούμε που μας έδωσες την ευκαιρία να μάθουμε τι είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ μέσα από την Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα της Υγείας.

Σε ευχαριστούμε που μας έδωσες την αυκαιρία να γνωρίσουμε μέσα από αυτή την διαδικασία την κ. Ανδρονίκη Θεοφυλάτου και όλο(;) της το σόϊ...

 

Ω Θεέ μου με τρόμο σκεφτόμαστε τη σοφία με την οποία όλα τα εποίησες. Γιατί με τρόμο;

Γιατί ακούσαμε την κ. Θεοφυλάτου να εξηγεί υψώνοντας τη φωνή της στη διαπασών μέσα στη Βουλή ότι το σόί της (αδελφή της, συζυγός της, συζυγος της αδελφής της) με την αξία τους και μόνο προσλήφθηκαν σε δουλείες γύρω απο το ΚΕΕΛΠΝΟ και το Υπουργείο Υγείας και έτσι σκεφτόμαστε λογικά: Τι χάος θα επικρατούσε στη χώρα αν δεν είχε διοριστεί αυτή η οικογένεια στον τομέα αυτό

 

 

Τι χάος θα επικρατούσε αν δεν ήταν η κυρία αυτή (υπεύθυνη διοικητικού Συντονισμού) να μας βεβαιώσει ότι δεν γνωρίζει αν έγιναν παρεμβάσεις υπουργών σε διορισμούς και μετατάξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ω Θεέ μου σε ευχαριστούμε...

Εμείς μέχρι τώρα γνωρίζαμε ένα ΚΕΕΛΠΝΟ αμαρτωλό που μοίραζε χρήμα με ουρά σε δημοσιογραφικούς οργανισμούς για να μετρούν πόσες φορές αναπαράγονται οι ψύλλοι, να βρουν ανάλογη με την αξία τους απασχόληση άτομα όπως ο καθηγητής Χατζάκης, ο Θόδωρος Παπαδημητρίου, η Ελενα Τσαγκάρη και τόσοι άλλοι...

 

Η κατάθεσή της συνεχίζεται και μόλις πάρουμε τα πρακτικά θα τα δημοσιεύσουμε.

Προς το παρόν δημοσιεύουμε τα πρακτικά απο τη φοβερή συζήτηση για το "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" των δικαστών μεταξύ Νικολόπουλου-Παπαγελόπουλου.

 

Εκεί ακούσαμε το ωραιότερο ανέκδοτο των τελευταίων ετών από τον κ. Παπαγγελόπουλο περι μη παρεμβάσεων, αλλά και περί προθυμίας των δικαστών να υποβάλλουν ηελκτρονικά πόθεν έσχες, καθώς στους 4.500 δικαστές υπέβαλαν οι 500 και βάλε, δηλαδή ποσοστό κοντά στο 18%

 

Δημοσιεύουμε όλα τα πρακτικά γιατί ο Νίκος Νικολόπουλος ήταν πραγματικά απολαυστικός ως ...ρεπόρτερ, κάτι που φυσικά είναι στα καθήκοντα όλων. Δηλαδή το "μην πιστεύεις τίποτα και ερεύνησε τα πάντα", όποιο επάγγελμα και αν έχεις...

 

Διαβάστε τι είπε για παραδικαστικά κυκλώματα, πρωτιές εισαγγελέων στις καταδίκες κλπ.

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, δεν με καλέσατε; Εγώ περιμένω να απαντήσω. Γιατί το αλλάζετε, επειδή σας το λένε τα κορίτσια της Γραμματείας;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Επειδή η Γραμματεία…

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν πρέπει ο Ανδρέας Λοβέρδος να ζητά τον λόγο και επειδή είστε εσείς στο Βήμα, να βάζει άλλο θέμα στο Προεδρείο!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Όχι, όχι. Κοιτάξτε, εγώ άρχισα κανονικά, αλλά επειδή η Γραμματεία…

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εντάξει, κι εγώ συμπαθώ τα κορίτσια της Γραμματείας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): …υπέβαλε μία ένσταση, είμαι υποχρεωμένος να ρωτήσω τους Υπουργούς.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εντάξει, εντάξει.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Εφ’ όσον εσείς επιμένετε, θα προχωρήσουμε στη δική σας ερώτηση.

Ορίστε, λοιπόν, κύριε Νικολόπουλε, έχετε τον λόγο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εκτός εάν τα κορίτσια της Γραμματείας, λόγω της εκπάγλου ωραιότητος του συμπολίτη μου, έκαναν τα στραβά μάτια κι εσείς κάνατε ότι δεν ακούγατε τι έλεγε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Όχι. Πρέπει να σας διακόψω. Κοιτάξτε, εγώ έκανα παρατήρηση, αλλά δεν μπορούσα να του αφαιρέσω τον λόγο. Του είπε ότι είναι εκτός ερωτήσεως.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εντάξει, αυτά είναι γνωστά «τσαλιμάκια» του Λοβέρδου. Ήρθε τώρα να πει άλλα πράγματα…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Του είπα ότι είναι εκτός ερωτήσεως. Τι άλλο να πω; Δεν απάντησε.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Εντάξει, εντάξει.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Ορίστε, λοιπόν, έχετε τον λόγο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πάντως, ευχαριστώ πολύ εσάς και τους Υπουργούς.

Κύριε Πρόεδρε, μετά τον χαμό, τον σάλο που ξέσπασε στην ελληνική κοινωνία, όπου τα δημοσιεύματα ήταν πολλά –η «Εφημερίδα των Συντακτών» έλεγε ότι οι δικαστές είναι υπεράνω του νόμου ή ότι υπάρχουν συνοπτικές διαδικασίες, η «Δημοκρατία» έλεγε ότι ο κ. Σακελλαρίου προσδιόρισε προσφυγή συναδέλφου του μέσα σε ένα μήνα και πολλά τέτοια σχετικά που θα καταθέσω- ήρθε ο παριστάμενος Υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος στις 23 Οκτωβρίου και είπε τα εξής: «Μετά την τελευταία αναστολή που χορήγησε ο Πρόεδρος του ΣτΕ για την υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» για τους εν ενεργεία και συνταξιούχους δικαστικούς μόνο, μελετώ και εξετάζω με ποιον τρόπο ή νομοθετική πρωτοβουλία η Κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την ισονομία και την ίση μεταχείριση όλων των πολιτών, ώστε να μην υπάρχουν πληβείοι και πατρίκιοι στην απονομή της δικαιοσύνης». Είμαστε εδώ ακριβώς για να ακούσουμε τον τρόπο.

 

 

(Στο σημείο αυτό κτυπάει προειδοποιητικά το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Κύριε Πρόεδρε, να μην βάλετε και τον χρόνο που συζητούσαμε πριν. Ευχαριστώ.

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι ο Υπουργός δέχεται πώς κάποιοι δικαστές θεωρούν τους εαυτούς τους «πατρίκιους» και παρότι η δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή, συμβαίνει να είναι μονόφθαλμη. Με πρωτοφανή στα χρονικά ταχύτητα, οι δικαστικοί λειτουργοί κατάφεραν να εξασφαλίσουν προσωρινή διαταγή για να μην καταθέσουν δηλώσεις πόθεν έσχες. Στη δική τους υπόθεση η ολομέλεια του ΣτΕ κινήθηκε πραγματικά αστραπιαία. Συνεδρίασε, έκρινε και καθαρόγραψε μια απόφαση που δεν αφορά κανέναν άλλο, παρά μόνο τους δικαστικούς. Όποιος έχει μαχαίρι τρώει καρπούζι και όλοι οι άλλοι μένουν με τις φλούδες!

Θλίβομαι, λοιπόν, και εξοργίζομαι γιατί υπάρχουν κάποιοι που δεν κατανοούν ότι οι δικαστικές κρίσεις που δεν συνάδουν με το περί δικαίου αίσθημα, όπως αυτές για την Ηριάννα και τον Περικλή και το πόθεν έσχες των δικαστών, θέτουν ερωτήματα για τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης.

Συνομιλώ με δικαστές και γνωρίζω ότι πολλοί από αυτούς -δεν γνωρίζω καν αν είναι η πλειοψηφία πια- πεθαίνουν, δυστυχώς, κυριολεκτικά στην ψάθα και θαμμένοι κάτω από όγκους δικογραφιών υπερασπίζονται το δημόσιο και το κοινωνικό συμφέρον με αυτή την ίδια τη ζωή τους. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι, αυτοί που μπαινοβγαίνουν από τις πίσω πόρτες στα γραφεία των άλλων εξουσιών, που υπηρετούν συμφέροντα και βγάζουν αποφάσεις που «βγάζουν μάτια».

Στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, για παράδειγμα, έβγαλαν βούλευμα μετά από δεκατρία χρόνια. Παραγράφηκε το σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που ζημίωσε το Δημόσιο και χιλιάδες μετόχους. Το ίδιο συμβαίνει και στη Χαλκιδική με τα παραδικαστικά κυκλώματα τα καραμπινάτα.

 

Image result for ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΛΑΜΙΑΣ

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Πολιτικοί, καναλάρχες, εκδότες, νταβατζήδες, εθνικοί εργολάβοι και τραπεζίτες βρίσκονται αυτόν τον καιρό υπόλογοι για εκατοντάδες εκατομμύρια, αλλά η δικαιοσύνη πάει σαν τη χελώνα. Και να, ο Τσουκάτος περιμένει. Ψήφισε εχθές; Δεν μάθαμε. Και άλλοι όπως ο Παπαντωνίου, ο Μαντέλης, ο Άκης και λοιποί, ενώ διαπιστώθηκε ότι έχουν εκατομμύρια, δικάζονται είτε με βήμα χελώνας είτε με ποινές αστείες και τους αναγνωρίζονται ελαφρυντικά με αστείες δικαιολογίες.

 

Την ίδια ώρα η τυφλή δικαιοσύνη βάζει εξοντωτικές ποινές, επαναλαμβάνω, στην Ηριάννα, στον Περικλή, στην καθαρίστρια της Βουλής γιατί είχε, λέει, πλαστό απολυτήριο λυκείου. Την επώνυμη, όμως, με τα πλαστά πτυχία την πήγαν σε μονομελές και της έβαλαν ποινή κάτι μήνες, γιατί ήταν παρά τω Πρωθυπουργώ Σαμαρά. Στον ταμεία της Γαύδου, όμως, για ποσό που ήταν το ένα προς ογδόντα, σε σχέση με αυτό του Άκη του Τσοχατζόπουλου, έβαλαν ισόβια, ενώ στον Άκη είκοσι χρόνια!

 

Σας ερωτώ, λοιπόν, ευθέως: Έχουμε δικαιοσύνη για να υπηρετεί τους πλούσιους και να κρύβει το πώς πλουτίζουν ορισμένοι δικαστές, αδιαφορώντας για τα δηλητηριώδη σχόλια της κοινωνίας που λέει «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει»;

Οι πολίτες, λοιπόν, έχουν απαίτηση να ακούσουν σήμερα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης πώς η πολιτική ηγεσία εξηγεί ότι η απόφαση, που ειρήσθω εν παρόδω το σκεπτικό της βάλει στα περισσότερα σημεία κατά της κοινής λογικής, καθαρογράφθηκε σε χρόνο ρεκόρ και δημοσιεύτηκε στην εκπνοή της προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες.

 

(Στο σημείο αυτό κτυπάει επανειλημμένα το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Με την ευκαιρία, πείτε μας, κύριε Υπουργέ, πόσοι δικαστές έχουν καταθέσει πόθεν έσχες και πόσοι όχι κατά την τελευταία τριετία; Προπάντων, όμως, κύριε Υπουργέ, μην ξεχάσετε να πείτε εδώ στη Βουλή των Ελλήνων γιατί δεν αναλάβατε ακόμα την πρωτοβουλία που υποσχεθήκατε, παρότι από τις 23 Οκτωβρίου δεσμευτήκατε ότι θα το πράξετε τάχιστα;

 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Κύριε Νικολόπουλε, πιστεύω ότι αποζημιωθήκατε σε σχέση με τον χρόνο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Σας ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Ευχαριστώ, κύριε Υπουργέ.

Έχετε τον λόγο, κύριε Νικολόπουλε, και πάλι.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, αντιλαμβάνεστε ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, που άκουσαν τώρα τον Υπουργό να λέει την αλήθεια ότι και αν έβγαλε η Κυβέρνηση, που ανεδείχθη από τον ελληνικό λαό, τι κι αν λέει η Βουλή εδώ, οι δικαστές είναι κράτος εν κράτει. Τεσσερισήμισι χιλιάδες δικαστές και πόσοι έκαναν δήλωση; Πεντακόσιοι και εξακόσιοι. Και έβγαλε, λέει, την άλλη μέρα καινούργια υπουργική απόφαση. Και άμα βγάλανε, λέει; Αυτοί ξαναπροσφεύγουν! Και καλά έκαναν.

 

Για σκεφτείτε εδώ πέρα, από τους τριακόσιους να είχαν κάνει δέκα μόνο πόθεν έσχες τι θα είχε γίνει! Της κακομοίρας!

Γι’ αυτό ήταν πάρα πολύ χρήσιμη η παρουσία σας εδώ, κύριε Υπουργέ, γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν ζουν σε γυάλα οι δικαστές. Θα τους ρωτήσουν τα παιδιά τους, οι συμμαθητές των παιδιών τους εάν αυτοί είναι διαφορετικοί από εμάς.

 

Και επειδή δεν θέλω να γενικεύω, κύριε Πρόεδρε, θέλω να σας θυμίσω ότι ο πρώτος υπουργός που πήγε φυλακή, μετά τη Μεταπολίτευση ήταν πρώην δικαστής, πρώην εισαγγελέας! Θέλω να σας πω ότι η πρώτη καταδίκη που έφαγε η Ελλάδα στο Ευρωδικαστήριο ήταν το 2003 γιατί κάποιος εισαγγελέας φίμωσε και καταδίκασε σε εξοντωτική οικονομική ποινή Μέσα Ενημέρωσης και τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντάσκα.

Σήμερα μου ανακοίνωσαν την απόφαση της αγωγής που είχε κάνει ο κ. Αλαφούζος, κύριε Παπαγγελόπουλε –γιατί σας ρώταγα πώς πάνε οι ιστορίες κατά της διαφθοράς- και το δικαστήριο την απέρριψε την αγωγή του.

 

Επίσης, συνταξιούχος δικαστής ήταν η γιαγιά που δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς μας «η οικονομική κρίση και η πιθανή πτώχευση της χώρας με ανάγκαζαν να βγάλω χρήματα από τις τράπεζες, τα είχα βάλει μέσα στην ντουλάπα», καταγγέλλοντας κλοπή 2 εκατομμυρίων ευρώ η γιαγιά η δικαστίνα σε μετρητά και κοσμήματα, όπως είπε, ανυπολόγιστης αξίας! Δεν θα ήθελε και αυτή να κάνει πόθεν έσχες, είμαι σίγουρος.

 

Εύλογο, λοιπόν, το ερώτημα για το πόθεν έσχες της. Εύλογο το ενδιαφέρον για την απάντηση που δίνει σήμερα η Κυβέρνηση διά του αρμοδίου Υπουργού. Και αλήθεια, εάν υπήρχε και αυστηρότης στον έλεγχο όσων κατατίθενται, θα υπήρχε σήμερα εδώ αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που θα κρυβόταν πίσω από το πόθεν έσχες, ή θα είχε φύγει και θα είχε παραιτηθεί;

Κοιτάξτε. Ξέρουμε πολύ καλά –και καλύτερα από εμένα τα ξέρει ο κ. Παπαγγελόπουλος- ότι θα είχαν βρεθεί τα χαμένα εκατομμύρια στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, εκεί όπου ανώτατος δικαστικός έκανε κουμάντο και άλλος αχυράνθρωπος έκανε τον μπροστινό που φιγουράρει σήμερα στη λίστα Λαγκάρντ και μοίραζε τα λεφτά, όπως και τα «μαύρα» θα είχαν βρεθεί εκείνου του δικαστικού που με μπροστινό συγγενή του συντόνιζε την οικοπεδοποίηση της Πεντέλης και των άλλων, αλλά και εκείνων που τελευταία στη Μύκονο πήγαν και αγόρασαν πανάκριβα οικόπεδα, καθώς και εκείνων που στη Χαλκιδική χτίζουν βίλες και κυκλοφορούν με αυτοκίνητα υπερπολυτελή και θηριώδη τζιπ σαν πρώην προκατόχους σας, κύριε Υπουργέ, εκεί που κάθεστε εσείς.

 

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

Ας καταγραφούν, λοιπόν, στα Πρακτικά, γιατί εσείς που ήσασταν και στην ΕΥΠ είμαι σίγουρος ότι το ξέρετε τι γράφουν οι κασέτες της Υπηρεσίας για πάμπολλα τέτοια και δεν περιμένετε τώρα τον Νικολόπουλο από την Πάτρα να σας τα πει. Εγώ, όμως, θα τα καταθέσω να είναι εδώ στα Πρακτικά μήπως και ντραπεί κανένας.

 

 

 

Αυτοί όλοι έχουν ονοματεπώνυμο, κύριε Πρόεδρε. Επειδή, όμως, μένουν χωρίς έλεγχο χωρίς να καταθέτουν πόθεν έσχες βρωμίζουν και τους άλλους δικαστικούς, τους έντιμους. Θα πείτε τώρα «κόρακας κοράκου μάτι βγάζει»; Δεν ξέρω.

Όταν, όμως, είδε το φως της δημοσιότητας η ερωτική αλληλογραφία ανάμεσα σε έναν υψηλόβαθμο δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας και μια σπουδάστρια της Εθνικής Σχολής Δικαστών, στην οποία ο ίδιος δίδασκε, «εποίησαν την νήσσαν». Όταν, όμως, το ροζ σκάνδαλο έγινε θέμα ο τότε και νυν Πρόεδρος του ΣτΕ, ο κ. Σακελλαρίου, απέστειλε τον φάκελο με την ερωτική αλληλογραφία του κ. Ράντου στον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης, τον κ. Παρασκευόπουλο και ενώ συνέταξε έκθεση, την οποία έστειλε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, εκείνο τον απήλλαξε.

 

Και τώρα; Τώρα διαβάσαμε –και θα σας το καταθέσω, γιατί φαίνεται μπορεί να μην διαβάζετε- ότι γυρίζει -γράφει η εφημερίδα- στα παλιά του λημέρια. Τον όρισε ο κ. Σακελλαρίου Πρόεδρο της Επιτροπής που θα διεξαγάγει σε λίγες ημέρες τις εξετάσεις για την εισαγωγή στην Εθνική Σχολή Δικαστών Λειτουργών.

Αυτό πάντως, όπως έγραψε η κεντροδεξιά εφημερίδα η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» -θα σας την καταθέσω- δεν εμπόδισε τους κακεντρεχείς του χώρου να σχολιάζουν εάν οι υποψήφιες να γίνουν δικαστίνες θα αγωνιούν αν πρέπει ή όχι να εμφανιστούν στις εξετάσεις με μπικίνι ή με βαθύ ντεκολτέ!

 

Και στον κυριακάτικο Τύπο, όμως, υπήρξε ανάλογου ήθους και περιεχομένου ρεπορτάζ από την εφημερίδα «DOCUMENTO», το οποίο επιγραφόταν: «Ο εξεταστής Ράντος ελέγχεται» και ανέφερε ότι ο κ. Ράντος απαλλάχθηκε, αφού το πειθαρχικό όργανο θεώρησε...

 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Σας παρακαλώ, κύριε Νικολόπουλε, ολοκληρώνετε. Έχουμε υπερβεί κατά πολύ τον χρόνο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τελειώνω, κύριε Πρόεδρε. Μόνοι μας είμαστε από ό,τι βλέπετε, τελειώνω.

Δεν μπορούσαν να γίνουν ανεκτά ως αποδεικτικά στοιχεία, διότι ήταν –λέει- παράνομα. Οι δικαστές που τον ελέγξαν πειθαρχικά, ωστόσο, παρέβλεψαν δύο πράγματα. Πρώτον ότι εκτός από τα παράνομα emails υπήρχε και η κατάθεση της συγκεκριμένης κυρίας που παραδεχόταν τη σχέση. Και δεύτερον ότι το θέμα δεν ήταν οι προσωπικές σχέσεις, αλλά εάν της είχε δώσει τα θέματα λόγω αυτών των σχέσεων.

 

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο κύριος ανώτατος θα προΐσταται των εξετάσεων και το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται αρκετά άνετος. Δεν ξέρουμε, γράφει η εφημερίδα, εάν το ίδιο άνετες θα είναι και οι εξεταζόμενες.

Και ρωτάμε, λοιπόν και κλείνω, κύριε Υπουργέ. Οι εισαγγελείς και οι Υπουργοί διαβάζουν εφημερίδες; Ζουν στον κόσμο αυτό; Ζουν σε δικό τους κόσμο; Γιατί με τόσα που γράφουν και άλλα τόσα που καταγγέλλονται εδώ με ερωτήσεις στη Βουλή δημόσια για παράνομες πράξεις νομίζω ότι θα έπρεπε αυτεπάγγελτα τουλάχιστον να διερευνώνται. Γιατί μου κάνει εντύπωση το ότι κανένας δεν κάλεσε ούτε τον συντάκτη ούτε τον εκδότη της εφημερίδος «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» που δημοσίευσε στις 7 Οκτωβρίου ότι Υπουργός μέσω τρίτου προσώπου προσπαθεί να αλλάξει πεντακοσάευρα σε πενηντάευρα. Αλήθεια για ποιόν χτυπάει η καμπάνα;

Καταθέτω, λοιπόν, όλα τα σχετικά έγγραφα.

 

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο Αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Ολοκληρώστε, κύριε Νικολόπουλε.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή δεν υπάρχουν απαντήσεις σε ερωτήσεις που καταθέτω χρόνια τώρα με τέτοια στοιχεία, τουλάχιστον, να είναι κατατεθειμένες να τις βλέπουν και –ποιος ξέρει;- μπορεί και κάποιος να βρεθεί και κάποια στιγμή να τις διερευνήσει.

Ευχαριστώ για την ανοχή σας, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Και εγώ ευχαριστώ.

Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο, αλλά θα σας ρωτήσω και εγώ εάν μπορείτε να απαντήσετε: Όπως είναι το Σύνταγμά μας, μπορεί να έχει παρέμβαση –σε όλα αυτά που λέει ο κ. Νικολόπουλος- η Κυβέρνηση, η Βουλή ή οτιδήποτε; Διότι το να συζητούμε εδώ ρεπορτάζ αντιλαμβάνεστε ότι...

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορεί να τα στέλνει στον εισαγγελέα. Είστε γιατρός…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Να το απαντήσει ο Υπουργός, κύριε Νικολόπουλε.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή θα σας είχε πει η σύζυγός σας από το ΚΕΕΛΠΝΟ ότι από εδώ στέλνονται στον εισαγγελέα, ότι οι Υπουργοί τα στέλνουν στον εισαγγελέα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Δημήτριος Κρεμαστινός): Παρακαλώ αφήστε να απαντήσει ο Υπουργός.

Τον λόγο έχει ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος