Loading...
 Start Page
Τρεις «καυτές» επίκαιρες  ερωτήσεις Νικολόπουλου για τις φωτιές

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΛΗΨΗ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Με τρεις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος θίγει τα κακώς κείμενα στον τομέα της πυρόσβεσης, που επιτείνουν το πρόβλημα των πυρκαγιών στη χώρα μας και πολλαπλασιάζουν τους κινδύνους για απώλειες ανθρώπινων ζωών και καταστροφές σε δάση και περιουσίες.

Στη μία από τις ερωτήσεις του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής υπογραμμίζει την αγανάκτηση του για το γεγονός ότι 77 οχήματα των Δασαρχείων της Αττικής παραμένουν επί δίμηνο ακινητοποιημένα, επειδή έχουν ξεμείνει από καύσιμα! Εξαιτίας δε, αυτού του λόγου παρέμειναν αδρανείς 100 δασοφύλακες όλη την καλοκαιρινή περίοδο!

Σε άλλη επίκαιρη ερώτησή του προς τον ίδιο Υπουργό, ο Νίκος Νικολόπουλος επισημαίνει ότι οι πυροσβέστες κάθε φορά δίνουν άνισες μάχες με τις φωτιές γιατί στερούνται των κατάλληλων εφοδίων.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Πέραν της υποστελέχωσης της υπηρεσίας τα τεχνικά μέσα σε αρκετές περιπτώσεις είναι υποδεέστερα των αναγκών. Πληροφορούμαστε δε, ότι υπάρχουν σταθμοί που κάνουν μέχρι και έρανο για να μπορέσουν να αλλάξουν τα φθαρμένα λάστιχα των πυροσβεστικών οχημάτων, ώστε με ασφάλεια να μετακινούνται όπου υπάρχει ανάγκη! Αλλά και οι τοπικοί φορείς ή οι πολίτες των περιοχών όπου μετακινούνται οι πυροσβέστες για να επιτελέσουν το έργο τους, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν τους επιφυλάσσουν την καλύτερη αντιμετώπιση. Όπως ανέφερε στέλεχος της πυροσβεστικής σε συνέντευξή του, υπάρχουν περιπτώσεις που ούτε νερό τους χορηγούν».

Στην τρίτη ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Νίκος Νικολόπουλος επικαλείται στατιστικά δεδομένα και επιστημονικές μελέτες, που μνημόνευσε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ και του ΕΔΕΠ Βασίλης Κορκίδης, σύμφωνα με τις οποίες οι μισές πυρκαγιές στην Ελλάδα οφείλονται στη ΔΕΗ! Σύμφωνα με τα στοιχεία, το βασικό συμπέρασμα της μελέτης που έχει εκπονήσει η Πυροσβεστική αφορά την κακή συντήρηση του δικτύου, παρά το γεγονός ότι η ΔΕΗ το αρνείται. Ένα μεγάλο ποσοστό πυρκαγιών οφείλεται επίσης στα σκουπίδια που υπάρχουν στις δασώδεις ή ημιδασώδεις εκτάσεις, αφού ελάχιστες πλέον είναι οι περιοχές όπου δεν φθάνει η ανθρώπινη φυσική παρουσία με καταπατητές και ιδιοκτήτες αυθαιρέτων που εκμεταλλεύτηκαν την ανυπαρξία του κρατικού ελέγχου και έχτισαν τα σπίτια τους στα δάση. Βεβαίως, ο κ. Κορκίδης προσθέτει πως ένα σημαντικό ποσοστό, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη της Πυροσβεστικής, οφείλεται επίσης σε εμπρησμούς από ανθρώπινο λάθος και, τέλος, σε ένα ποσοστό 20% δεν προκύπτει σαφές συμπέρασμα πώς ξεκίνησε μία φωτιά.

Με την τριπλή παρέμβασή του ο ανεξάρτητος βουλευτής ζητάει πειστικές απαντήσεις, αποφάσεις και δράσεις των αρμόδιων Υπουργών, προκειμένου να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες πυρόσβεσης σε όλη την επικράτεια.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος