Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Αψυχολόγητη και άκαιρη η απόφαση  των διακοπών ρεύματος στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑ Δυμαίων

Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δημοσιοποιήθηκαν οι θέσεις του Προέδρου του Νίκου Νικολόπουλου για την απόφαση της ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ Δυμαίων:

«Την ώρα που η Δυτική Αχαΐα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μετράει το μέγεθος των καταστροφών από τις πρόσφατες πυρκαγιές, η ΔΕΗ φαίνεται να ζει σ’ άλλο… κόσμο, αφού αποφάσισε, σ’ αυτή τη συγκυρία της απόγνωσης των πληγέντων, ν’ αλλάξει τα… φώτα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας!»

Με το ανωτέρω σχόλιο «υποδέχεται» ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος την απόφαση της ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ρεύματος στα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑ Δυμαίων!

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής εξεπλάγη, μόλις περιήλθε σε γνώση του το ενημερωτικό δελτίο τύπου του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, στο οποίο αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Πρωτοφανής, ανήκουστη και απρεπής η έκδοση εντολής από την ΔΕΗ για διακοπές στα αντλιοστάσια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, μιας περιοχής που δοκιμάστηκε σκληρά από την πύρινη λαίλαπα της 11ης Σεπτεμβρίου 2017. Τέτοιες εντολές ξεπερνούν τα όρια της ασέβειας έναντι των Πολιτών της Δυτικής Αχαΐας, οι οποίοι θα υποστούν άμεσα τις συνέπειες της απόφασης αυτής, ενώ την ίδια στιγμή εκκρεμεί η έγκριση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε ο Δήμος να μπορεί να εγγυηθεί για τις οφειλές της ΔΕΥΑ προς την ΔΕΗ και να δοθεί κοινώς αποδεκτή λύση στο θέμα…»

Επιπροσθέτως, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογραμμίζει:

«Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια αψυχολόγητη απόφαση, που ελήφθη εντελώς άκαιρα, χωρίς να ληφθεί υπόψη η έκτακτη κατάσταση- ανάγκη πολλών πυρόπληκτων κατοίκων της Δυτικής Αχαΐας.

Ο Δήμος δεν αρνείται ότι οφείλει στη ΔΕΗ και για την διευθέτηση της εκκρεμότητας έχει λάβει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο και ζητάει την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ώστε να μπορεί να εγγυηθεί για τις οφειλές, προκειμένου να είναι διασφαλισμένη η ΔΕΗ. Προς τι, λοιπόν, η σπουδή- και δη σε χρόνο που η απελπισία «κατακαίει» εκατοντάδες αγρότες της Δυτικής Αχαΐας-, για μια εκκρεμότητα που χρονίζει και δεν λύνεται από το ένα λεπτό στο άλλο;»

Υπενθυμίζουμε ότι αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής έκανε δύο κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις. Αφενός ζήτησε από τον Υπουργό Εσωτερικών να κηρυχθεί ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (όπως κι έγινε) και αφετέρου έθεσε «προφητικά» και το ζήτημα των οφειλών της ΔΕΥΑ προς τη ΔΕΗ, με άλλη ερώτηση του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αναλυτικά, τα ερωτήματα του ανεξάρτητου βουλευτή ήταν τα εξής:

1 Πως απαντάτε στα όσα αναφέρει η επιστολή του Δήμου της Δυτικής Αχαΐας για το ζήτημα οφειλών ΔΕΥΑΔ σε ΔΕΗ (ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑ);

2. Θα προχωρήσετε άμεσα σε έκτακτή οικονομική ενίσχυση είτε με τη μορφή οικονομικής στήριξης ως δανειοδότηση ή ένταξη της Δ.Ε.Υ.Α. Δυμαίων ή του Δήμου σε πρόγραμμα αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών ;

3. Θα προχωρήσετε σε νομοθετική ρύθμιση για την κατ΄ εξαίρεση δυνατότητα της Δ.Ε.Η. να παρακρατά τυχόν ανεξόφλητες οφειλές από δόσεις ή τρέχοντες λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α Δυμαίων από τα προς απόδοση δημοτικά τέλη ή τα κάθε μορφής έσοδα του Δήμου;

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος