Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τζαμιά… ευκολίας στη Θράκη με υπογραφές- εξπρές τριών Υπουργών!

ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Το γραφείο Τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα την απάντηση του Υπουργού Οικονομίας Γ. Σταθάκη, σχετικά με την ταχύτατη έκδοση οικοδομικών αδειών για μουσουλμανικά τεμένη, που πήγαμε στην Βουλή με την υπ. αριθμ. 5586/11.05.2017ερώτηση μας προς τον Υπουργό.

Ο Νίκος Νικολόπουλος σχετικά δήλωσε: «Συμβαίνουν τόσα απίστευτα γεγονότα στη δόλια την Πατρίδα μας, που ακόμα και όλοι εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, που είμαστε αφιερωμένοι και στρατευμένοι στον ιερό και εθνικό αγώνα της απελευθέρωσης μας, δεν μπορούσε να τα πιστέψουμε. Ένα τέτοιο είναι το γεγονός της fast track ανύψωσης μιναρέδων στην Θράκη.

Την εντολή να αναδείξουμε το ευαίσθητο αυτό θέμα την έδωσαν πολίτες της Θράκης, οι οποίοι μας απέστειλαν και το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "ΧΡΟΝΟΣ" της Ροδόπης το οποίο αναφέρει, ότι με εγκύκλιο του Υπουργείου απλοποιούνται οι διαδικασίες για ανύψωση μιναρέ, οικοδομικές εργασίες κλπ στα μουσουλμανικά τεμένη της Θράκης…. Και το ερώτημα ήταν καθαρό : “Γιατί γίνεται αυτό, ενώ σε όλη την Ευρώπη ακολουθείται η ακριβώς αντίθετη τακτική με τα τζαμιά;”

Επιμένουμε και σήμερα να θέλουμε ξεκάθαρη απάντηση στα «ξεροκέφαλα» ερωτήματα όλων των πολιτών :

…Για ποιό λόγο υπάρχει αυτή η επιλεκτική τακτική "απλοποίησης διαδικασιών για τα τζαμιά", αλλά όχι πχ για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς όπου 1,4 εκ. πολίτες περιμένουν πχ 40 και 50 χρόνια για να πάρουν την οικοπεδική μερίδα που δικαιούνται ;

…Για ποιό λόγο δεν υπάρχει ανάλογη απλοποίηση διαδικασιών και για επενδύσεις στρατηγικής σημασίας, όπως πχ της αυτοκινητοβιομηχανίας TESLA για την οποία κατ' επανάληψη έχω υποβάλει ερωτήσεις και έχουν υπάρξει δεκάδες λεπτομερή ρεπορτάζ στις εφημερίδες, αλλά τίποτε δεν προχωράει με τους περιβαλλοντικούς όρους ;

Η απάντηση του ΥΠ.Ε.ΚΑ. που υπογράφει ο Υπουργός Γ. Σταθάκης επί λέξει αναφέρει: «….με πρωτοβουλία και ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συστήθηκε ομάδα εργασίας στην οποία συμμετείχε και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με εκπροσώπους των καθ' ύλην αρμοδίων Υπηρεσιών του.

Σκοπός της ομάδας εργασίας ήταν η επίλυση προβλημάτων που αφορούν στα Τεμένη της Θράκης. Κατά τις συνεδριάσεις διαπιστώθηκε η ανάγκη έκδοση κοινής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που θα περιγράφει σαφώς τη διαδικασία που θα ακολουθείται για την αδειοδότηση των μουσουλμανικών χώρων προσευχής - λατρείας της Θράκης διευκρινίζοντας αναλυτικά τη διαδικασία χορήγησης αδειών δόμησης σύμφωνα με την υφιστάμενη πολεοδομική νομοθεσία….»

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος δεν απέφυγε τον σχολιασμό και την κριτική λέγοντας : «Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της εθνικής παλιγγενεσίας, της απελευθέρωσης μας από τον Τουρκικό ζυγό και όμως κανένας Υπουργός, καμία Κυβέρνηση δεν είδαν να υπάρχει ανάγκη να υψώνονται «πανύψηλοι» μιναρέδες σε χρόνο ρεκόρ, στην Θράκη. Δεν καταλάβαμε και δεν μας εξήγησαν οι κ.κ. Υπουργοί Σταθάκης, Γαβρόγλου και Φάμελο, γιατί πρέπει με fast track διαδικασίες να γεμίσει η Θράκη από «πανύψηλους» μιναρέδες;

Ενώ εμείς ερωτούμε, ποια επιτακτική ανάγκη απαιτεί «ειδική διαδικασία διευκόλυνσης» για τις οικοδομικές εργασίες στα Μουσουλμανικά Τεμένη, ο κ. Υπουργός μας αναλύει την διαδικασία της παροχής των «διευκολύνσεων».

Δεν ρωτάμε «το πώς» κ. Σταθάκη αλλά «το γιατί». Και στο «γιατί» δεν απαντάτε, όπως και δεν απαντάτε στο άλλο ερώτημα το σχετικό με τις επενδύσεις. Τι να υποθέσουμε ;

Εμείς θα ξαναφέρουμε το θέμα στην Βουλή… και αυτή την φορά θα ζητάμε να γίνει συζήτηση στην «ώρα του Πρωθυπουργού». Δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε, να κραυγάζουμε … Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝΘΕΟ ΤΗΣ…, που αποτελεί τον σταθερό και μόνιμο ΠΡΟΣΤΑΤΗ και ΒΟΗΘΟ»!

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος