Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Έως πότε με την αδιαφορία τους θα «καίνε» την Ηλεία;

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 44 ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΙΝΗΣ ΛΑΙΛΑΠΑΣ

Το Γραφείο Τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, έδωσε στην δημοσιότητα την απάντηση, την απάντηση του αρμόδιου υπουργού για τις φονικές και καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία, και την αναγκαιότητα ενός σχεδιασμού πυρασφάλειας και πυροπροστασίας βασισμένου, στα τραγικά διδάγματα του 2007.

Σχολιάζοντας ο ερωτών ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος τις δοθείσες απαντήσεις από τους αρμοδίους Υπουργούς, τόνισε:

«Τα ερωτήματα που έθεσα ήταν πολλά, όλα όμως ήσαν ουσιαστικά και προπαντός συγκεκριμένα. Εννέα «καυτά» ερωτήματα προς τους τέσσερις συναρμόδιους Υπουργούς.

Το θέμα διακεκαυμένο: «Οι πληγές της Ηλείας είναι ακόμη ανοικτές. Δέκα χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές η κατάσταση στην περιοχή παραμένει η ίδια, καθώς δεν έχει εκπονηθεί ακόμη κανένα σχέδιο αντιμετώπισης παρομοίων περιπτώσεων».

Οι απαντήσεις, όσων ανταποκρίθηκαν από τους ερωτώμενους Υπουργούς, ήταν ανούσιες, εκτός θέματος και βεβαίως δεν θίγουν καν όλα τα ερωτήματα ως να μην υποβλήθηκαν ποτέ.

Η καταστροφική πυρκαγιά που άφησε πίσω της 44 νεκρούς, κατεστραμμένες περιουσίες και έκανε στάχτη ένα εκατομμύριο στρέμματα δάσους και καλλιεργειών, φαίνεται πως δεν συγκινεί, δεν ενεργοποιεί τους «νάρκισσους» Υπουργούς, και το πάθημα δεν έγινε μάθημα.

Δεν έχει νόημα η παράθεση καταλόγων με το σύνολο των εγκεκριμένων έργων της τελευταίας δεκαετίας όπως μας τους έστειλε η Περιφέρια Δυτικής Ελλάδας, , αφού από το περιβόητο «Ταμείο Μολυβιάτη», ελάχιστα χρήματα, σε σχέση με το ποσό που συγκεντρώθηκε, κατέληξαν σε έργα και σκοπούς που εδόθησαν. Δυστυχώς, επιστήμονες – «τρωκτικά» εκμεταλλεύονται τη σχεδόν ολική καταστροφή της Ηλείας και με πρόσχημα την ανασυγκρότησή της, εκπόνησαν σχέδια - μελέτες, που έμειναν στα χαρτιά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η βοήθεια της αυστραλιανής κυβέρνησης, περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, προς τους πυρόπληκτους της Ζαχάρως. Μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μετά την δημοσιοποίηση του προετοιμαζόμενου σκανδάλου, η...δωρεά ανεκλήθη.

Επειδή, δέκα χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα επιφυλασσόμεθα να επανέλθουμε, μέχρις να πληροφορηθεί η Βουλή των Ελλήνων :

1. Τι έχει γίνει στον τομέα της αποκατάστασης και της ανασυγκρότησης, της πληγείσας περιοχής; Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα σχέδια ανασυγκρότησης μήπως έμειναν στα χαρτιά το γνωστό Ταμείο Μολυβιάτη που δημιουργήθηκε από εισφορές συνανθρώπων μας.

2. Ποιο το ακριβές υπόλοιπο, σε ποιον κωδικό του υπουργείου Οικονομικών είναι εγγεγραμμένο και αν προτίθεται η παρούσα κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατανομή του;

3. Μέχρι πότε οι δρόμοι προς την Αρτέμιδα και τα χωριά που κάηκαν θα παραμένουν ακαθάριστα;

4. Γιατί δεν υπήρξε τιμωρία όλων των ενόχων της τραγωδίας, αφού ευθύνες δεν είχαν μόνο όσοι καταδικάστηκαν, αλλά και άλλοι που με τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους προκάλεσαν τον όλεθρο και την καταστροφή;

Τέλος, επειδή πρέπει οι πολίτες να έχουν «γεύση» της «άνοστης» απάντησης του Υπουργού Ν. Τόσκα, παρατίθεται ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της με αρ. πρωτ. 7017/17.08.2017 απάντησης, που θα μπορούσε να αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό υπόδειγμα «ξύλινης γλώσσας», καθώς και της βαριεστιμάρας ενός κατάκοπου επιτελείου της ΕΛΑΣ, που έχει μία «φόρμα» διά πάσαν ερώτηση, ανεξαρτήτως θέματος. Απολαύστε και κλάψτε…

«…. Σε απάντηση τα ανωτέρω ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι η διασφάλιση του υψηλοτέρου δυνατού επιπέδου απόδοσης και αποτελεσματικότητας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, αλλά και η εξυπηρέτηση και επίλυση των όποιων δυσκολιών και προβλημάτων αυτών, που τυχόν ανακύπτουν, αποτελούν διαρκείς επιδιώξεις του Υπουργείου και του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την βέλτιστη προετοιμασία και ετοιμότητα του μηχανισμού αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών και για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο…»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος