Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Το ΕΣΡ δεν ρίχνει φως…στην ενημέρωση  για τα «αυστηρώς ακατάλληλα» τηλεπαιχνίδια!

ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΜΕ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΕΣΡ

Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δόθηκε στη δημοσιότητα το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

Δεν ικανοποιήθηκε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, από την απάντηση που έλαβε για τη σκοπιμότητα και τις ώρες μετάδοσης σε ακαταλλήλους χρόνους των τηλεπαιχνιδιών της… πείνας και της… δίψας.

Ο μαχητικός βουλευτής είχε καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, στην οποία υπογράμμιζε:

«Από πέρυσι, κόντρα στο τηλεοπτικό ρεύμα, κάναμε γνωστές τις θέσεις μας και με κατηγορηματικό τρόπο αντιταχθήκαμε στην προβολή του «Survivor», δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι μεταδιδόταν σε ώρες που μπορούσαν μικρά και ανήλικα παιδιά να παρακολουθούν τα επεισόδια και να επηρεάζονται από αμφιλεγόμενα διδάγματα, τα οποία επιδρούν καταλυτικά στη συγκρότησή τους και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Ασκώντας τον αναγκαίο κοινοβουλευτικό έλεγχο, απευθυνθήκαμε στον αρμόδιο Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης, ενώ παράλληλα επισκεφθήκαμε το ΕΣΡ, συνοδευόμενοι από το νομικό μας σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Φάρο και το γνωστό δημοσιογράφο Γιάννη Ντάσκα, εκθέτοντας τις ανησυχίες μας και ζητώντας από τον φορέα να πράξει τα δέοντα ώστε να αποτραπούν η ψύχωση και ο εθισμός των μικρών παιδιών σε παιχνίδια, που φαινομενικά προάγουν την άμιλλα, όμως στην ουσία υπηρετούν τον «κανιβαλισμό», την ίντριγκα, την έχθρα, το μίσος, την ακολασία».

Τα ερωτήματα που είχε απευθύνει ο Νίκος Νικολόπουλος είναι τα ακόλουθα:

1ον Γιατί το ΕΣΡ δεν ασκεί τον απαιτούμενο έλεγχο, ώστε οι εν λόγω εκπομπές να μην προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας;

2ον Προτίθεται το ΕΣΡ να παρέμβει κι αν ναι, σας έχει ενημερώσει για τον τρόπο που θα το κάνει;

3ον Είναι στις προθέσεις του ΕΣΡ η μετακίνηση της ώρας μετάδοσης του «Survival Secret» (και κάθε άλλης παρόμοιας εκπομπής) μετά τα μεσάνυχτα;

Ιδού και η αντίδραση του Υπουργού Νίκου Παππά, που δηλώνει κατ΄ ουσία… αναρμόδιος, αφού… επιστράτευσε τον Πρόεδρο του ΕΣΡ κ. Αθανάσιο Κουτρουμάνο να απαντήσει αντ’ αυτού! Υποστηρίζει, λοιπόν, ο κ. Κουτρουμάνος:

«Σχετικά με την ανωτέρω κοινοβουλευτική ερώτηση, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

1ον Όσον αφορά το πρώτο υπο-ερώτημα, σύμφωνα με το οποίο «γιατί το ΕΣΡ δεν ασκεί τον απαιτούμενο έλεγχο, ώστε οι εν λόγω εκπομπές να μην προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας», αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί επί της ουσίας, λόγω της αοριστίας του.

2ον Τα δύο επόμενα ερωτήματα, που αναφέρονται «στις προθέσεις του ΕΣΡ», δεν θα ήταν επιτρεπτό να απαντηθούν, ακόμα και αν υπήρχαν σχετικές «προθέσεις», διότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ως συλλογικό θεσμικό όργανο, εκφράζεται περί των ατομικών περιπτώσεων της αρμοδιότητάς του μόνον με τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων του (και προεχόντως της Ολομελείας του), τις οποίες και δημοσιοποιεί με τον νόμιμα προβλεπόμενο τρόπο»

Ανικανοποίητος από την απάντηση ο ανεξάρτητος βουλευτής δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγώνα κατά της ασύδοτης τηλεοπτικής… επιβίωσης και για τον λόγο αυτό προγραμματίζει συνάντηση με το Πρόεδρο του ΕΣΡ, προκειμένου να λάβει επαρκείς απαντήσεις.

Με την ευκαιρία, ο Νίκος Νικολόπουλος θα θέσει και το θέμα των ελέγχων που ασκεί ο φορέας για τις μεταβιβάσεις μετοχών μέχρι τα φυσικά πρόσωπα, ζητώντας να πληροφορηθεί αν έχουν γίνει τέτοιοι έλεγχοι και ποια τα πορίσματά τους.

Ταυτόχρονα, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, με αφορμή πρόσφατη διαμαρτυρία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προτίθεται να διερευνήσει και τις παρεμβάσεις που έχει κάνει το ΕΣΡ, σε σχέση με την αξιοπιστία πολλών εταιριών δημοσκοπήσεων που έχουν φυτρώσει σαν μανιτάρια στο μιντιακό τοπίο.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό τα θέματα που θα θέσει ο Νίκος Νικολόπουλος στο ΕΣΡ, θα πάρουν τη μορφή ερώτησης, την οποία πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

 

(Αριθμ. Πρωτ. Ερώτησης 8781/14.09.2017)

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος