Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Γιατί καθυστερεί το έργο της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών;

Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δόθηκε στην δημοσιότητα το παρακάτω δελτίο τύπου:

«Ο ρόλος και η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών υπέρ του Δημοσίου αποτελεί το αντικείμενο της ερώτησης, που κατέθεσε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος προς τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Ο Ανεξάρτητος Βουλευτής αναφέρεται στους βραδείς ρυθμούς, με τους οποίους κινείται η Επιτροπή και ζητάει επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει:

“Αναμφίβολα, δεν φτάνει το Κυβερνητικό αφήγημα περί «πάταξης της νταβατζηδοκρατίας» και περί του «τέλος στο τζάμπα» και πρέπει να εισπραχθούν άμεσα τα ποσά της φοροδιαφυγής και να τιμωρηθούν παραδειγματικά τα κακουργήματα του παρελθόντος που διέπραξαν θλιβεροί πρωταγωνιστές της διαφθοράς.

Πίσω από το «αναρίθμητο» άθροισμα των οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του δημοσίου της τελευταίας 30ετίας βρίσκονται πολιτικοί, επιχειρηματίες και στελέχη των ΔΟΥ- ΣΔΟΕ κ.λπ. εγκληματίες της χώρας!

Δεν θα πάει μπροστά ο τόπος αν δεν ξεμπερδέψουμε με τον εσμό της σαπίλας που κατέχει ακόμα θέσεις κλειδιά Τώρα είναι η κατάλληλη ώρα να δεχτούν οι φοροκλέφτες του δημοσίου το τελειωτικό κτύπημα!

Για τούτο το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος καλεί τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών να ελέγξουν όσα αξιόποινα και εις βάρος του δημοσίου μας καταγγέλλουν συνταξιούχοι δικαστές, καθώς και εν ενεργεία ανώτατοι υπάλληλοι του πρώην ΣΔΟΕ σχετικά με την λειτουργία της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών. Ζητούν να διερευνηθούν από την τακτική Δικαιοσύνη και την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς τα κριτήρια, καθώς και το περιεχόμενο των σκεπτικών όλων των αποφάσεων της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών, με τα οποία έχει δοθεί η δυνατότητα στους μεγάλους φοροκλέπτες να καταβάλλουν κάτω από το 50% καταβολής καταλογησθέντος ποσού».

Τέλος, ο βουλευτής παρατηρεί ότι έχουν διαπιστωθεί μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των ποσών, καταλογισθέντων και καταβληθέντων φόρων, από τους αιτούμενους την μείωση στο 50% του ποσού, προκειμένου αυτοί να αποκτήσουν το δικαίωμα άσκησης ενδίκων μέσων στα φορολογικά δικαστήρια.

Τα ερωτήματα του ανεξάρτητου βουλευτή είναι τα ακόλουθα:

1ον Πόσοι υπέβαλαν αιτήσεις τα δύο τελευταία χρόνια στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών;

2ον Σε ποιους και με ποια κριτήρια αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών να καταβάλουν οι φοροφυγάδες κάτω του 25%, εκ των καταλογισθέντων φόρων και προστίμων;

Να κατατεθεί σχετικός πίνακας που να εμφανίζονται οι προσφεύγοντες στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών.

3ον Ποιες αποφάσεις ήσαν ομόφωνες και σε ποιες περιπτώσεις υπήρξαν τεκμηριωμένες και κραυγαλέες διαφωνίες;

Να κατατεθεί σχετικός πίνακας που να εμφανίζονται οι προσφεύγοντες στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών.

4ον Συνολικά τα τελευταία χρόνια ποια είναι τα ποσά που δεν εισέπραξε το Δημόσιο, ένεκα των αποφάσεων από τους «γαλαντόμους» της Επιτροπής που πρόσφεραν αυτές τις μεγάλες εκπτώσεις;

5ον Προσέφυγε και ο καναλάρχης Δημ. Κοντομηνάς στην επιτροπή Επίλυσης Διαφορών για το καταλογισθέν ποσόν των 75 εκ. ευρώ από την Δ’ ΔΟΥ; Εάν ναι, ποια η απόφαση της επιτροπής;”»

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος