Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Παρκαρισμένα» 150 δις. ευρώ σε φορολογικούς παραδείσους!

«Κρυμμένους θησαυρούς ανακάλυψε η κ. Τουλουπάκη και οι συνεργάτες της εισαγγελικοί λειτουργοί σε φορολογικούς παραδείσους»! Την αποκάλυψη έκανε ο Ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στην διαφωτιστική συνέντευξη τύπου σχετικά με την κατάθεσή του στη Δικαιοσύνη για την δίκη της SIEMENS. Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς να συνδράμουν τις έρευνες για παρκαρισμένα 150 δις. ευρώ Ελλήνων φορολογούμενων σε τράπεζες εξωτερικού, καταθέτοντας σήμερα στη Βουλή μια σειρά σχετικών επίκαιρων ερωτήσεων.

 

ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ…

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΑΜΟΥΘ!

 

«Κάποια από τα ερωτήματα που έθεσα σήμερα στους Υπουργούς δημιουργήθηκαν μετά την ενημέρωση που είχαμε από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη, ενώ άλλα έχουν τεθεί από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, χωρίς όμως να έχουν δοθεί ξεκάθαρες απαντήσεις από τους Υπουργούς», είπε ο Νίκος Νικολόπουλος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και συνέχισε: «Όσοι αγωνιζόμαστε να επιστραφούν στη δόλια της πατρίδας μας τα κλεμμένα, τα μαύρα και αφορολόγητα δισεκατομμύρια ευρώ, ιδιαιτέρως χαρήκαμε όταν ακούσαμε από τους οικονομικούς Εισαγγελείς ότι θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και πρόστιμα – μαμούθ δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που έχουν κρυφές καταθέσεις στο εξωτερικό. Το ίδιο όπως μας είπαν θα συμβεί και γι΄ αυτούς που έχουν φυγαδεύσει μεγάλα ποσά και μάλιστα εν μέσω Capital Controls, με την αγορά ξένων ομολόγων.

Τα νέα στοιχεία που έρχονται τις επόμενες μέρες από την Εισαγγελία του Παναμά και όσα ακόμα πρόκειται να εξασφαλισθούν μετά το προσεχές ταξίδι της κ. Ελένης Τουλουπάκη και των συνεργατών της και από άλλες χώρες (φορολογικούς παραδείσους), θα αναγκάσουν πολλούς να επιστρέψουν- οικιοθελώς- ένα τουλάχιστον μέρος στα κρατικά ταμεία!

ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ 5 ΔΙΣ ΑΔΗΛΩΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ….

Άλλωστε, όπως προκύπτει από πρόσφατη απάντηση που μου έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός, περίπου 100.000 φορολογούμενοι έχουν κάνει ήδη χρήση των ευεργετικών διατάξεων, κλείνοντας εκκρεμείς υποθέσεις τους με την εφορία, υποβάλλοντας με χαμηλότερα πρόστιμα τροποποιητικές δηλώσεις. Υπολογίζεται μάλιστα ότι μέχρι σήμερα έχουν «αποκαλυφθεί» με τη ρύθμιση, αδήλωτα κεφάλαια περίπου 5 δις. ευρώ, ενώ οι βεβαιωμένοι φόροι ξεπερνούν τα 500 εκατ. Ευρώ».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος επίσης μίλησε και για την παράταση της ρύθμισης της οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, όπως είπε, προκειμένου να γλιτώσουν από τους υψηλούς φόρους και τα πρόστιμα φωτιά- οι «εντιμότατοι» φοροφυγάδες και φοροκλέφτες...

GOLDEN BOYS ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΝΩΣΤΟΥ MEDIA SHOP

ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ 100 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΠΛΑΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

 

Τέλος, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου σήμερα έθεσε μεταξύ άλλων και τα εξής ερωτήματα:

Ποια είναι τα ονοματεπώνυμα των golden boys της συστημικής τράπεζας και του μεγάλου γνωστού media shop που διακίνησαν 100 εκ. ευρώ με πλαστά τιμολόγια; Γιατί ακόμη δεν τους έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα της υπογραφής και γιατί, ενώ εξελίσσεται η δικαστική έρευνα, σε αυτά τα στελέχη της εν λόγω συστημικής τράπεζας ακόμα επιτρέπουν οι διορισμένες διοικήσεις να διαχειρίζονται το τεράστιο batzet των διαφημίσεων, των δημόσιων σχέσεων και της εν γένει προβολής αυτής της ίδιας, αλλά και άλλης συστημικής τράπεζας, παρ’ ότι αυτές ανακεφαλαιοποίηθκαν με χρήματα του δημοσίου;

Επίσης, καλείται και ο Υπουργός Δικαιοσύνης να απαντήσει στη Βουλή εάν πράγματι η Εισαγγελέας Διαφθοράς και ο οικονομικός εισαγγελέας, ζητούν από κάποια συγκεκριμένα μεγαλοστελέχη συστημικών τραπεζών που έλαβαν μπόνους (που με νόμο είχαν καταργηθεί) να τα επιστρέψουν και εάν ήδη τους έχουν απαγγείλει κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις.

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΣΕ 27 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ 30 ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ

 

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι «πρέπει να δοθούν όλες οι πληροφορίες, τα στοιχεία και τα ονοματεπώνυμα των «ποντικών» του τραπεζικού κυκλώματος. Πρέπει να μάθουμε επίσημα στη Βουλή για το τσουνάμι των ποινικών διώξεων, αν έχουν ήδη ασκηθεί σε 27 στελέχη της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ, καθώς και για τις 30 νέες διώξεις, που δημοσιοποιούνται επίσης κακουργηματικού χαρακτήρα. Ληστείες που έχουν τελεστεί κατ’ εξακολούθηση και αφορούν δάνεια που δόθηκαν από τη συγκεκριμένη τράπεζα κατά παραγγελία του πολιτικού συστήματος σε ημέτερους που ξεπερνούσαν τα 5,5 δις. ευρώ».

Κλείνοντας την ενημέρωση ο Νίκος Νικολόπουλος δεσμεύθηκε ότι σύντομα φέρνει στη Βουλή και ένα νέο μεγάλο σκάνδαλο που ανακάλυψε η εισαγγελία διαφθοράς και αφορά μια γνωστή εταιρεία και έναν εφοπλιστή, όπου με ελάχιστες ως ανύπαρκτες εγγυήσεις πήραν δάνειο 80.000.000 ευρώ.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος