Loading...
 Start Page
Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε στην Ανακρίτρια και έβαλε φωτιά  στα πολιτικά «τζάκια» !

ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΟΜΗΡΙΑ» ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΑΠΟ ΤΗ SIEMENS

Σοβαρά στοιχεία προς δικαστική διερεύνηση και αξιοποίηση κατέθεσε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος στην Α’ Πταισματοδίκη Πατρών Όλγα Γεωργαλή για τον λεόντειο εξωδικαστικό συμβιβασμό της χώρας μας με την «αμαρτωλή» Γερμανική εταιρεία Siemens.

Όπως είναι γνωστό, η Siemens έχοντας ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο δύο δις. ευρώ, στις 2 Μαρτίου 2012 υπέγραψε έναν Εξωδικαστικό Συμβιβασμό και μεταξύ των άλλων δεσμεύτηκε πως θα διατηρήσει τους 600 εργαζομένους της καθ΄ όλη τη διάρκεια της πενταετούς ισχύος αυτού του Συμβιβασμού και θα προχωρήσει σε διάφορες επενδύσεις στη χώρα μας, που συνεπάγονταν 700 νέες θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που επικαλέσθηκε ο μαχητικός βουλευτής, η Siemens δεν κράτησε το λόγο της. Από τα έγγραφα συνάγεται ότι η Siemens ουσιαστικά εξαπάτησε το Ελληνικό Δημόσιο, δίνοντας ψευδή στοιχεία για το ανθρώπινο δυναμικό της. Ειδικότερα, προχώρησε σε εκατοντάδες απολύσεις, ενώ δεν έκανε επενδύσεις και ως εκ τούτου δεν προέκυψαν νέες θέσεις εργασίας…

«ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΕΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ SIEMENS»!

Μετά την κατάθεσή του, ο Αχαιός ανεξάρτητος βουλευτής παραχώρησε στο πολιτικό του γραφείο στην Πάτρα συνέντευξη τύπου προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Αρχικά, αναφέρθηκε στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής (Πρόεδρος Σήφης Βαλυράκης), που εξεδόθη ομόφωνα το 2012, σύμφωνα με το οποίο έρρευσε πολύ «μαύρο χρήμα» από την Siemens προς κόμματα και πολιτικούς, ενώ εκτιμήθηκε ότι το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε κατά δύο δις. ευρώ!

Ακολούθως ο Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε:

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το 2012 επί της ουσίας ακύρωσε τη μοναδική ομόφωνη απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και στη θέση της δημιούργησε ένα Εξωδικαστικό Συμβιβασμό πενταετούς διάρκειας, διά μέσω του οποίου η Siemens ήταν υποχρεωμένη να αποδεχτεί τους όρους του!

Ένας από τους όρους του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού ανέφερε για “Επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ”

Αυτός ο όρος ουδέποτε εφαρμόστηκε και βιαίως καταστρατηγήθηκε από τη Siemens

Ειδικότερα, νέο εργοστάσιο παραγωγής δεν δημιουργήθηκε στην 5ετή διάρκεια του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού (22 Αυγούστου 2012 - 22 Αυγούστου 2017) και φυσικά καμιά προϋπόθεση απασχόλησης 700 εργαζομένων δημιουργήθηκε.

Αντ΄ αυτού και το εργοστάσιο παραγωγής λευκών συσκευών της BSH (πρώην Πίτσος) στον Άγιο Ιωάννη στου Ρέντη, μια από τις ιστορικότερες βιομηχανικές μονάδες της Πατρίδος μας που λειτουργεί εδώ και 152 χρόνια, ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες πως βάζει λουκέτο εντός του 2018»!

Εξ’ άλλου, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επισήμανε ότι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έκανε η αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας του Υπουργείου Οικονομικών που συστήθηκε με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 (αρ. πρωτ.) ως εποπτεύουσα αρχή της τήρησης του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού.

Να σημειωθεί πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Οικονομικών, αντικατέστησε τα τρία μέλη της Επιτροπής Εποπτείας των Υπουργείων, όχι όμως την κ. Πηνελόπη Παγώνη»!

Στη συνέχεια, ο Νίκος Νικολόπουλος υπενθύμισε ότι η ιδιαιτέρα του Χριστοφοράκου, κ. Τσακάλου, καταθέτοντας στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που εκδικάζει το σκάνδαλο της Siemens, είπε πως γνωρίζει ότι η “Πολιτική Άνοιξη” του κ. Αντώνη Σαμαρά χρηματίστηκε από τη Siemens μεταξύ 1999-2000! Έτσι, είναι απορίας άξιον πως ο μετέπειτα Πρωθυπουργός της χώρας μας Αντώνης Σαμαράς, το 2012, ακύρωσε την μοναδική απόφαση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που επιδίκαζε στη Siemens για ζημία του ελληνικού Δημοσίου, τουλάχιστον 2 δις ευρώ και την μετέτρεψε σε έναν έωλο Εξωδικαστικό Συμβιβασμό από τον οποίο επί της ουσίας δεν κέρδισε τίποτε η Πατρίδα μας.

«Αυτή η ενέργεια ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο» , τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος και αναρωτήθηκε:

«Πώς είναι δυνατόν λοιπόν, ο τότε Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να υπερασπίστηκε τα συμφέροντα του Δημοσίου και της Πατρίδας μας, όταν ένας άλλος μάρτυρας, ο Ευάγγελος Σέκερης (πρώην μπατζανάκης του κ. Σαμαρά και διευθυντικό στέλεχος εν ενεργεία της Siemens) κατέθεσε προ ημερών στην ίδια δίκη πώς ο Αντώνης Σαμαράς είχε διαχρονικά σχέσεις με την εταιρεία Siemens από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 με συναντήσεις του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο;»

Ακολούθως, ανέφερε με νόημα ο ανεξάρτητος βουλευτής, πώς όταν ανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς Πρωθυπουργός τοποθέτησε Νομικό Σύμβουλο στο Μαξίμου τον πρώην Νομικό Σύμβουλο της Siemens καθηγητή Καρακώστα, ενώ υπενθύμισε την προσωπική σχέση και επαφή του Αντώνη Σαμαρά με τον κατηγορούμενο Ηλία Γεωργίου, πρώην Γενικό Διευθυντή Τηλεπικοινωνιών της Siemens.

Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής αποκάλυψε ότι πρότεινε στην Ανακρίτρια να κληθούν για κατάθεση οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Ζανιάς, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιάννης Στουρνάρας και Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και πολιτικοί γόνοι των οικογενειών που αναφέρει στην κατάθεση της η Κ. Τσακάλου.

===

Φωτιά στα… μπατζάκια και σε πολιτικά «τζάκια» έβαλε η κατάθεση της Αικ.Τσακάλου για την Siemens : https://youtu.be/AbQV773P5CQ

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος