Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Ελάχιστοι άνθρωποι, με πολλές αντιξοότητες, πασχίζουν να βγει στο φως ο βόρβορος της νταβατζιδοκρατίας»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Επίσκεψη στην Εισαγγελέα Διαφθοράς πραγματοποίησαν την Τρίτη βουλευτές που μετέχουν στην επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, μεταξύ των οποίων και ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι βουλευτές είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για όλες τις εξελίξεις που συνοδεύουν τις έρευνες της Εισαγγελέως, κ. Τουλουπάκη σχετικά με πολύ σοβαρές υποθέσεις, όπως το σκάνδαλο NOVARTIS, για το οποίο μάλιστα, η κ. Τουλουπάκη αναχωρεί τις αμέσως επόμενες μέρες για τις ΗΠΑ όπου θα λάβει καταθέσεις από μάρτυρες.

Σημειώνεται ότι σε σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση έγινε γνωστό (capital.gr) ότι το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) θα προχωρήσει στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών προσώπων καθώς έχουν διαπιστωθεί σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και των χρημάτων τα οποία διακινούνταν μέσω των πιστωτικών Ιδρυμάτων από πρόσωπα που κατείχαν υψηλές θέσεις στην συγκεκριμένη εταιρεία ή άλλων εμπλεκομένων.

Μάλιστα, το σχετικό δημοσίευμα αναφερόταν σε 20 κρατικούς αξιωματούχους που ήταν μέλη των επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων των υπουργείων Υγείας και Ανάπτυξης, καθώς και Διευθυντών του ΕΟΦ την περίοδο των υπερτιμολογήσεων. Και επίσης, για 30 μεγαλοστελέχη της εταιρείας που είτε έστελναν εμβάσματα άνω των 300.000 ευρώ στο εξωτερικό είτε είχαν μεγάλες εκροές προς συνεργαζόμενα πρόσωπα, της βασικής εταιρείας αλλά των συνεργαζομένων ή θυγατρικών της.

Μετά την επίσκεψη ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Η εισαγγελία κατά της διαφθοράς επιτελεί ένα σπουδαίο έργο και μάλιστα υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Ένα έργο που μπορεί να παρομοιαστεί με Ηράκλειο Άθλο κάθε φορά που και μία νέα απόδειξη ή ένα νέο στοιχείο προστίθεται στην έρευνά της.

Αρκεί να σκεφθεί μόνο ότι οι εργαζόμενοι στην Εισαγγελία αναζητούν λογαριασμούς στο εξωτερικό, διερευνούν δάνεια και οικονομικά κομμάτων και μέσων ενημέρωσης, ασχολούνται με πολύ σοβαρά σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, αλλά και με τα εξοπλιστικά. Με άλλα λόγια, ένας πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων καλείται να αντιμετωπίσει έναν… βόρβορο διαφθοράς και διαπλοκής, έχοντας ήδη πετύχει σημαντικά αποτελέσματα.

Ήδη βλέπουμε πολλούς να προσέρχονται οικειοθελώς στα δημόσια ταμεία και να αποκαλύπτουν αδήλωτα ποσά, ενώ έχουμε δει και να βλέπουν το φως της δημοσιότητας κακουργήματα και να παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη, πρόσωπα που κάποτε θεωρούνταν ανέγγιχτα αλλά φαίνεται πως αποτελούσαν στυλοβάτες της νταβατζιδοκρατίας.

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε πληροφορίες αλλά και απόψεις με τους εισαγγελείς και δικαστές, να τους διαβεβαιώσουμε πως κοινός στόχος είναι η πάταξη της διαφθοράς και η παραδειγματική τιμωρία όσων καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού.

Επίσης, προσωπικά είχα τη ευκαιρία να εκφράσω την εκτίμηση και τον θαυμασμό μου προς τους συγκεκριμένους υπηρέτες της Δικαιοσύνης και ιδιαίτερα προς την αδέκαστη κ. Ελένη Τουλουπάκη, που έχει κάνει τη νύχτα μέρα και ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο, αποδεικνύει τι θα πει Δικαστικός και Εισαγγελικός Λειτουργός, με κεφαλαία γράμματα!»

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος