Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος : «Οι νόμοι δεν ισχύουν για τους δικαστές;  Έχουν δικούς τους νόμους»;

Συζητείται σήμερα επίκαιρη ερώτηση στον Υπουργό Δικαιοσύνης

για το πόθεν έσχες των Δικαστών

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, φέρνει σήμερα στη Βουλή το θέμα του «Πόθεν Έσχες» των δικαστικών και την απόφαση που μπλοκάρισε την υποβολή δήλωσης των δικαστικών, κρίνοντας ότι είναι μία απόφαση με συντεχνιακά χαρακτηριστικά και γι’ αυτό τον λόγο συνιστά θεσμικό πλήγμα.

Με αφορμή τη απογευματινή συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης στην Βουλή σχετικά με το «Πόθεν Έσχες των Δικαστών» και την έκδοση της νέας ΚΥΑ που υπεσχέθη Δημ. Παπαγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος παρεχώρησε συνεντεύξεις σε πολλά ραδιοτηλεοπτικά και έντυπα μέσα ενημέρωσης.

Το ενδιαφέρον τόσων μέσων ενημέρωσης είναι δηλωτικό του υψηλού βαθμού ευαισθησίας που δείχνει η κοινωνία γύρω από το προκλητικό φαινόμενο οι δικαστές να θέλουν να μην είναι ίσοι απέναντι στους νόμους με τους άλλους υπόχρεους δήλωσης πόθεν έσχες, όπως είναι οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι κ.α. πολλοί κρατικοί λειτουργοί.

Ο Νίκος Νικολόπουλος παρουσίασε τα κύρια σημεία της σημερινής ομιλίας, που θα κάνει στην Βουλή και είπε πως θα προσπαθήσει να πιέσει τον κ. Παπαγγελόπουλο να σπεύσουν, αυτός και ο Υπουργός Οικονομικών, με την ίδια ταχύτητα που συνεδρίασε και αποφάσισε το ΣτΕ.

Ο Νίκος Νικολόπουλος μίλησε για το παράδοξο της απόφασης των δικαστών να αντιδρούν εκείνοι ενώ θα έπρεπε να το επιδιώκουν.

Είναι παράδοξο και προκλητικό να λένε δικαστές ότι είναι…αντισυνταγματικό να δηλώνονται ποσά πάνω από 15 χιλιάρικα που είναι κρυμμένα σε θυρίδες ή στα στρώματα και να δηλωθούν κινητά περιουσιακά στοιχεία (τιμαλφή, πίνακες κ.λπ.), αξίας πάνω από 30.000 ευρώ.

Ο μαχητικός πολιτικός στις συνεντεύξεις του δεν παρέλειψε να θυμίσει τα όσα χαρακτηριστικά δήλωσε στην ΕΛΑΣ μία συνταξιούχος ανώτατη δικαστίνα μετά την εις βάρος της ληστεία προ τριετίας. «Η οικονομική κρίση και η πιθανή πτώχευση της χώρας με ανάγκασαν να βγάλω τα χρήματα από τις τράπεζες. Τα είχα βάλει μέσα στην ντουλάπα» φέρεται να είχε πει στην αστυνομία, καταγγέλλοντας την κλοπή 2.000.000 ευρώ σε μετρητά καθώς και κοσμημάτων ανυπολόγιστης αξίας από το διαμέρισμά της στο Κολωνάκι.

«Όσο και αν ήθελε κανείς να συμμεριστεί τότε το δράμα της συνταξιούχου δικαστικού, δεν μπορούσε να αποφύγει τον πειρασμό της εύλογης ερώτησης για το “πόθεν έσχες” της. Η ανάσυρση αυτής της είδησης από το αστυνομικό αρχείο τού όχι και τόσο μακρινού 2014, που αναδημοσιεύτηκε λίγες μέρες, έχει ξεχωριστή αξία σήμερα καθώς παρακολουθούμε την οργανωμένη προσπάθεια του δικαστικού σώματος να αποφύγει με κάθε νόμιμο τρόπο τον ουσιαστικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων των μελών του/ Και μάλιστα και για τα χρήματα που όπως στην περίπτωση της συνταξιούχου, βρίσκονταν κρυμμένα και ακόμα ζήτησε εισαγγελέας να διερευνήσει κάθε σχετική καταγγελία όπως αυτές που έχουν να κάνουν με τα ιερά τάματα και την παρέμβαση Αυγενάκη στην Δικαιοσύνη και τους έχοντας επιφανείς θέσεις, μέχρι και τον λειτουργό με τα «50-0ευρα» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος.

Ακόμα, κ. Νικολόπουλος είπε: «Οι πολίτες γνωρίζουν ότι στην συντριπτική πλειοψηφία έχουμε εντιμότατους δικαστές, γνωρίζουν όμως επίσης ότι δυστυχώς, υπάρχουν και μερικοί που ζουν σε παλάτια και κάποιοι ελάχιστοι, που όπως έγραψε προχτές μια μεγάλη έγκυρη εφημερίδα, ότι τα πήρε σε 500ευρα και είχε φτάσει μέχρι την Λαμία για να τα κάνει λιανά… Μάλιστα ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι μπορεί να του τα πάρει εκείνος πίσω, για να μην την πάθει ο κύριος συνταξιούχος δικαστικός σαν την γιαγιά του Κολωνακίου! Το Μαξίμου Ακούει; Οι εισαγγελείς διαβάζουν εφημερίδες; Κανείς δεν κάλεσε τον εκδότη για την βαριά καταγγελία; Σήμερα θα καλέσω τον κ. Παπαγγελόπουλο να πει με παρρησία τα ονοματεπώνυμα εκείνων που ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε “Κάποιοι κάτι θέλουν να κρύψουν…»

Επίσης, ο κ. Νικολόπουλος πρόσθεσε: «Οι Δικαστές είναι υπεράνω όλων; Το Μισθοδικείο, που αποτελείται από δικαστές, συνεδριάζει και αποφασίζει ότι οι μισθοί των δικαστών πρέπει να αυξηθούν. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, που αποτελείται από δικαστές, συνεδριάζει και αποφασίζει ότι τα Μνημόνια που επιβλήθηκαν στη χώρα και «γονάτισαν» την κοινωνία, δεν παρεκκλίνουν από το σύνταγμα, αλλά οι περικοπές στις αποδοχές των δικαστών είναι αντισυνταγματικές. Το ΣτΕ πάλι, που είπαμε, αποτελείται από δικαστές, συνεδριάζει και αποφασίζει ότι οι δικαστές, οι οποίοι προσέφυγαν στους συναδέλφους τους, δεν είναι υπόχρεοι για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες, όπως χιλιάδες άλλοι αξιωματούχοι του δημοσίου, δημοσιογράφοι κ.ά. Τώρα γνωρίζουμε πώς βγήκε η παροιμία... Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει»

Όταν του ζητήθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος να αναφερθεί σε αποφάσεις που συναντούν την έντονη κριτική της κοινωνίας είπε:

«Λένε ότι η Δικαιοσύνη είναι ή τουλάχιστον πρέπει να είναι, τυφλή. Στην περίπτωση της Ελλάδας μάλλον είναι μονόφθαλμη.

Σε μια άλλη διαφορετική από το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ, σχετιζόμενη κατά έμμεσο τρόπο με το σκάνδαλο των υποβρυχίων, ενεπλάκη το όνομα του γνωστού δικηγόρου Ασημάκη Ασημακόπουλου που εκπροσωπούσε τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση Αλέξανδρο Αβατάγγελο, ο οποίος όμως τον κατηγόρησε για υπεξαίρεση 500.000 ευρώ, ποσό που είχε οριστεί ως εγγύηση για να μην προφυλακιστεί. Ο Ασημακόπουλος καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα χρόνων από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων χωρίς μάλιστα να του αναγνωριστεί το παραμικρό ελαφρυντικό. Παρ’ όλα αυτά, ως εκ θαύματος, η ποινή του είχε ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση, ενώ του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Να σας θυμίσω και την απόφαση για τον Υπουργό του Σημίτη, Τ. Μαντέλη;

Σε κάθειρξη οκτώ ετών για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, για τις 450.000 μάρκα που είχαν εμβασθεί από τη Siemens σε λογαριασμό του κουμπάρου του Γιώργου Τσουγκράνη, καταδικάστηκε τον περασμένο Ιούλιο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Παρότι ο Μαντέλης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος, η ποινή του είχε επίσης ανασταλτικό χαρακτήρα και τούτο παρότι η εμπλοκή αφορά ένα από τα μεγαλύτερα –αν όχι το μεγαλύτερο- σκάνδαλα των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών στη χώρα μας.

Έχουμε λοιπόν κάποιες δικαστικές κρίσεις που δεν συνάδουν με το περί δικαίου αίσθημα, όπως αυτές για την Ηριάννα και τον Περικλή και το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των δικαστών, που θέτουν ξεροκέφαλα τα ερωτήματα για τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης.

Η κοινωνία αντιδρά σε μία ελίτ της Δικαιοσύνης που εκδίδει ως σώμα αποφάσεις προκλητικές και περιφρονητικές προς το λαϊκό αίσθημα, καθώς θεωρεί εαυτήν ως την ανώτατη αρχή η οποία δεν νοείται να υπόκειται σε έλεγχο από… υποδεέστερες κατηγορίες κρατικών λειτουργών».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος