Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Δεν ψηφίζω το πόρισμα… Ζητώ προανακριτική»

«Σεβόμενος τον εαυτό μου, την ιδιότητα μου και την αποστολή μου αποφάσισα ενσυνείδητα να μην συμπράξω στην τελευταία πράξη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής , που διερεύνησε τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έγινε όργιο αυθαιρεσιών, παρατυπιών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος σε βάρος των φορολογουμένων».

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος που διαμαρτυρόμενος απουσίασε από την τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για να αιτιολογήσει την απουσία του, κάνοντας αρχικά την προαναφερθείσα τοποθέτηση.

- Μπορείτε, κύριε Νικολόπουλε, να αναλύσετε περισσότερο το σκεπτικό της απόφασης σας, να μην παραστείτε και να μην συνεργήσετε στο “κουκούλωμα” του σκανδάλου των θαλασσοδανείων;

«Κοιτάξτε, η μεγάλη πλειοψηφία των Βουλευτών είχε στην διάθεση της ατράνταχτα στοιχεία και συνέταξε ένα πόρισμα - καταπέλτη για το «τρίγωνο» της διαπλοκής, ανάμεσα σε πολιτικούς, κομμάτων και ΜΜΕ. Ωστόσο, το πόρισμα δεν προβλέπει την απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να οδηγηθούμε στην σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ώστε να καθίσουν «στο σκαμνί» του κατηγορουμένου. Δηλαδή, από το «τρίγωνο» αφαιρείται το πολιτικό προσωπικό και είναι το μόνο που μένει στο απυρόβλητο!

Θεωρώ… την “παράλειψη” ως προσβολή του χειμαζόμενου λαού μας.

Είναι κάτι που υποτιμά την νοημοσύνη μας και συνακόλουθα συμβάλλει στην περαιτέρω απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Ε, δεν εννοώ να είμαι και εγώ συνεργός του ευτελισμού του πολιτικού κόσμου της χώρας».

- Θα ψηφίσετε το «ΠΟΡΙΣΜΑ» της πλειοψηφίας;

«Όχι δεν θα νομιμοποιήσουμε, εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, το “κουκούλωμα” της υπόθεσης. Το “δια ταύτα” του πορίσματος, κατά την ταπεινή μου άποψη, όχι μόνο αδικεί το έργο της Επιτροπής και τα όσα, πολύ – πολύ σημαντικά ειπώθηκαν και αποκαλύφθηκαν κατά τις εργασίες της (οι Έλληνες πολίτες άρχισαν ήδη να μιλάνε για «μία από τα ίδια» και για «επιχείρηση συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών»), αλλά τελικά, πλήττει καίρια την εικόνα της κυβέρνησης και των κομμάτων της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ακυρώνοντας σε μεγάλο βαθμό όλες τις προηγούμενες και ρητές διαβεβαιώσεις του Πρωθυπουργού και πρωτοκλασάτων Υπουργών περί πλήρους κάθαρσης και διαφάνειας και περί «σπασίματος» του προαναφερθέντος «τριγώνου της αμαρτίας».

- Ώστε κλείνει με συγκαλυπτόμενο τρόπο μια κοπιώδης προσπάθεια, τόσων μηνών ή θεωρείτε ότι υπάρχουν περιθώρια να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι του τριγώνου της διαπλοκής;

«Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι δεν θα μείνω με σταυρωμένα τα χέρια. Αισθάνομαι δικαιωμένος για το γεγονός ότι με βάση τις αποκαλύψεις, που έγιναν ενώπιον της εξεταστικής, Επιτροπής και τα όσα αποτυπώθηκαν στα πρακτικά των συνεδριάσεων, έχω ήδη απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, που αποτελεί το τελευταίο και πιο σημαντικό καταφύγιο της αλήθειας και της δημοκρατίας. Και στη Δικαιοσύνη προσβλέπω -έχοντας μάλιστα ήδη κληθεί να καταθέσω για κάποιες περιπτώσεις- ώστε να υπάρξει κάποτε η πολυπόθητη Νέμεσις για όσους από τον πολιτικό, τραπεζικό και μιντιακο-επιχειρηματικό χώρο, καταστρατήγησαν τους όρους και τους νόμους περί χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και ζημίωσαν την πατρίδα και το ελληνικό δημόσιο.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος