Loading...
 Start Page
Ο «ΚΑΠΝΟΣ» ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ  ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ  ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ…

Κοντονής προς Νικολόπουλο: Δύο νέες ποινικές δικογραφίες για έργα χωρίς τίποτα…

Στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, στο Πταισματοδικείο της Πάτρας, ενημέρωσε τον Νίκο Νικολόπουλο ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, πως βρίσκονται δύο ποινικές δικογραφίες, για «σκοτεινές» συμβάσεις και έργα- μαϊμού στον Δήμο Αιγιαλείας!

Ο Ανεξάρτητος Αχαιός Βουλευτής μετά την απάντηση που πήρε από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο δήλωσε:

«Υπήρχε, ούτως ή άλλως, «καπνός», τώρα μένει να αποδεχθεί εάν υπάρχει και «φωτιά». Ευαισθητοποιήθηκε η Δικαιοσύνη και ήδη έχει κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, για να διερευνηθούν οι σοβαρές καταγγελίες του δημάρχου Αιγίου Θ. Παναγόπουλου».

Η απάντηση ήρθε να συμπέσει, χρονικά με την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση για τον τ. Δήμαρχο Στ. Θεοδωρακόπουλο (6μηνη φυλάκιση) και τον τέως αντιδήμαρχο Λεωνίδα Μαυρουδή (8μηνη φυλάκιση) για παρεμφερή υπόθεση και συγκεκριμένα «σπάσιμο εργολαβίας» και για απευθείας αναθέσεις έργων με την υπογραφή του…

Την πληροφόρηση για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρείχε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, απαντώντας σε ερώτηση του Αχαιού Ανεξάρτητου Βουλευτή Αχαΐας Νίκο Νικολόπουλο, που είχε ως θέμα: «Καταγγελίες από τον Δήμαρχο Αιγιαλείας για συμβάσεις και έργα μαϊμού, που πληρώνει το Δημόσιο».

Ας σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος στις 23 Νοεμβρίου είχε πάει στη Βουλή τα καταγγελθέντα από τον Δήμαρχο Αιγιαλείας και συγκεκριμένα, είχε επισημάνει:

Ο κ.Θανάσης Παναγόπουλος εξέπληξε λέγοντας πως «ακόµα οι συνεργάτες του µε τις δηµοτικές οικονοµικές υπηρεσίες, προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως το τι παρέλαβε το 2014».

ΑΜΦΙΒΟΛΑ ΕΞΟΔΑ… ΚΡΑΥΓΑΛΕΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ… ΕΡΓΑ ΧΩΡΙΣ… ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ

Μάλιστα ο νυν δήμαρχος εστιάζοντας στο «βουνό» διαταγών πληρωµής προς τρίτους, είτε εργολάβους είτε προµηθευτές του ∆ήµου, µίλησε για «αµφίβολα έξοδα, χωρίς καν τα υποτυπώδη παραστατικά του καλλικρατικού δήµου ή και καποδιστριακών». Ο Δήμαρχος κατήγγειλε κάποιες «κραυγαλέες περιπτώσεις», για τις οποίες, όπως υπερτόνισε, «εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να τις πάει ο ίδιος στη δικαιοσύνη, για έλεγχο ευθυνών».

ΝΑΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

Προεκτείνοντας, μάλιστα, το θέµα, ο δήµαρχος αναφέρθηκε σε «έργα χωρίς µελέτες, εκθέσεις καλής εκτέλεσης, αλλά και µε ανυπαρξία τιµολογίων», για τα οποία «έχει δώσει εντολή να εξεταστούν εσωδηµοτικά και κατόπιν να πάνε στον εισαγγελέα για πιθανή παράβαση καθήκοντος και ποινικά κολάσιµες πράξεις αιρετών ή υπαλλήλων».

Ο Αχαιός ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στην ερώτηση του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης τόνιζε:

Επειδή για όλα τα ανωτέρω συγκλονιστικά που δημοσιεύθηκαν σ’ όλες τις τοπικές εφημερίδες και αναρτήθηκαν σε πάρα πολλά site και αναλύθηκαν από όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ της Περιφέρειας, πλάναται το ερώτημα:

Ο εισαγγελέας δεν άκουσε, δεν διάβασε, δεν έμαθε τα όσα ποινικώς κολάσιμα κατήγγειλε ο Δήμαρχος και εν πάσει περίπτωση δεν θα διαταχθεί δικαστική έρευνα αυτεπάγγελτα;

Η επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης θα ασχοληθεί με όλες αυτές τις διάτρητες συμβάσεις και τα έργα φαντάσματα;

Ο ΣΔΟΕ και το ΚΕΦΟΜΕΠ τι περιμένουν για να διατάξουν ελέγχους, για τα παρανόμως καταβληθέντα χρήματα του δημοσίους

Με δεδομένο την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση, οι δύο νέες δικογραφίες, που σχετίζονται κιόλας με σοβαρότερες περιπτώσεις κατάτμησης έργων και με συμβάσεις, ενδεχομένως για έργα- μαϊμού, προσλαμβάνουν πρόσθετο ενδιαφέρον και αναμένεται να πυροδοτηθεί νέος κύκλος αντιδράσεων.

Αξίζει να παραθέσομε την παράγραφο της απάντησης του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή:

Συγκεκριμένα ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής, απαντώντας στην ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου με αριθμό πρωτοκόλλου 1447/23.11.2016, με θέμα «Καταγγελίες από τον Δήμαρχο Αιγιαλείας για συμβάσεις και έργα μαϊμού, που πληρώνει το δημόσιο», οποίος είχε μεταφέρει την βαρύτατη καταγγελία του νυν δημάρχου Θ. Παναγόπουλου προς τα ΜΜΕ περί "έργων μαϊμού.", αποκάλυψε ότι

«….έχουν σχηματιστεί οι με ΑΒΜ: Β12-619 και Λ14-118 ποινικές δικογραφίες, οι οποίες εκκρεμούν στην προκαταρκτική εξέταση στο Πταισματοδικείο Πάτρας»

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος