Loading...
 Start Page
Ν. Παππάς στην Βουλή προς Ν. Νικολόπουλο:  «Άμεσα νέος διαγωνισμός για τηλεοπτικές άδειες. Τέλος το «τζάμπα» και τώρα ενοίκιο»!

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, απέσπασε σπουδαίες ειδήσεις, που θέτουν φραγμούς στην μιντιακή ασυδοσία, από τον Υπουργό Ψηφιακής πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά.

Ο Ανεξάρτητος Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής είχε καταθέσει, ερώτηση - κόλαφο για το καθεστώς της τηλεοπτικής αναρχίας και πήρε από το βήμα της Βουλής απαντήσεις από τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, που προοιωνίζουν «μέτρα για εμπέδωση της τάξης στο τηλεοπτικό τοπίο».

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ν. Παππάς μεταξύ άλλων στις απαντήσεις του είπε:

«Πρώτον: ‘’Πολύ σύντομα’’ θα γίνει διαβούλευση της κυβέρνησης με το ΕΣΡ για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Δεύτερον: Στο μεσοδιάστημα, μέχρι την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας, θα καταβάλεται ανάλογο τίμημα χρήσης συχνοτήτων, που θα προσδιοριστεί με οδηγό – τεκμήριο τον διαγωνισμό του περασμένου Αυγούστου.

Τρίτον: Επίσης σύντομα θα είναι σε ισχύ το μητρώο online media, που αριθμεί περισσότερα από 300 διαδικτυακά μεσα, ώστε να κατευθύνεται η κρατική διαφήμιση μόνο σε αυτά, γιατί ο τρόπος που διακινείται σήμερα το κρατικό χρήμα είναι γκρίζος…

Τέταρτον: Οι μιντιάρχες που ζητάνε εξαίρεση από την κατάθεση των πόθεν έσχες τους δεν πρόκειται να αποφύγουν αυτή την υποχρέωση τους. Θα τα καταθέσουν και ‘’θα πουν και ένα τραγούδι’’.

Και πέμπτον: Ήδη έχει γίνει καταλογισμός 76 εκατομμυρίων ευρώ για φόρους τηλεοπτικών διαφημίσεων και έχουν εισπραχθεί 60 εκ. ευρώ την τελευταία διετία, σε αντίθεση με αντίστοιχες προηγούμενες περιόδους, που το όφελος του Δημοσίου δεν υπερέβαινε ούτε καν το 1/5 του ανωτέρω ποσού!

 

Ν. Νικολόπουλος: ‘’ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…’’

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος μετά την ολοκλήρωση της πρωτολογίας και της δευτερολογίας του Υπουργού δήλωσε: ‘’Για όσα έχουν δρομολογηθεί και πραγματοποιηθεί, δεν έχω παρά να εκφράσω την ικανοποίηση μου. Για τα υπόλοιπα αναμένω την υλοποίηση τους, κρατώντας βέβαια και κάποιες επιφυλάξεις, γιατί όλοι ξέρουμε ότι υπάρχουν δυνάμεις της νταβατζηδοκρατίας, που θέλουν να τορπιλίσουν τη διαδικασία και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης αλλά και γιατί μέχρι τώρα το ΕΣΡ δεν με έχει πείσει ότι είναι με το μαχαίρι στα δόντια…’’

Η δήλωση του Νίκου Νικολόπουλου δεν διαφέρει, φυσικά, από την τοποθέτηση που έκανε από το βήμα της Βουλής ιδίως όσον αφορά στη μέχρι τώρα κωλυσιεργία και την αναποφασιστικότητα του ΕΣΡ.

 

Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΟΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ!

 

Ας σημειωθεί ότι ο Αχαιός Βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος πριν αναπτύξει την ερώτηση του προς το Σώμα, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ότι δέχεται απειλές! Αναλυτικά τόνισε: ‘’ Ήθελα, κύριε Πρόεδρε, να μου επιτρέψετε, σήμερα -γιατί δεν έχω άλλο τρόπο ασφάλειας παρά μόνον αυτή τη δήλωση ενώπιόν σας εδώ στην Εθνική Αντιπροσωπεία- να πω ότι τις τελευταίες μέρες, εξαιτίας αυτών των ερωτήσεων σαν και τη σημερινή, δέχομαι συγκεκριμένες απειλές, τηλεφωνήματα, επιστολές!

Δεν το λέω γιατί θα κάνω πίσω, αλλά το λέω, γιατί δεν κυκλοφορώ με αστυνομικούς. Με βλέπουν οι συμπατριώτες μας, μεταξύ Πάτρας και Αθήνας κινούμαι με λεωφορεία του ΚΤΕΛ και στους δρόμους της πρωτεύουσας κυκλοφορώ μόνος, με ένα παπί.

Όμως, ότι είχα πει στην ώρα του Πρωθυπουργού το επαναλαμβάνω και σήμερα: Δεν μπορεί η νταβατζηδοκρατία να απειλεί τους Βουλευτές.

Τη Δευτέρα με έχουν καλέσει, για όσα ακούσαμε και μάθαμε στην Εξεταστική Επιτροπή, οι εισαγγελικές αρχές, να καταθέσω για τον κ. Αλαφούζο. Χθες έστειλα εξώδικο στον ALPHA, στον κ. Κοντομηνά και στους άλλους, γιατί με τα «όργανά» τους επιχειρούν για μία ακόμη φορά την πολιτική «δολοφονία» εμού και όποιων άλλων’’.

Στην συνέχεια αναπτύσσοντας την ερώτηση του ο Αχαιός Ανεξάρτητος βουλευτής μεταξύ άλλων είπε: ‘’ Ήρθα εδώ όχι για να πω κάτι δικά μου, αλλά για να σας υπενθυμίσω τα δικά σας λόγια “Πλανώνται –λέγατε κ. Υπουργέ- όσοι νομίζουν ότι θα εξεύρουν τρόπους υπέρβασης της νομιμότητας. Οι καναλάρχες νομίζουν ότι η δημόσια περιουσία υπάρχει να τους υπηρετεί και ότι μπορεί κανείς να έχει ιδιωτική επιχείρηση η οποία να βρίσκεται δυστυχώς στα κλοπιμαία, τα δανεικά και τα αγύριστα».

 

Το γλεντοκόπι της νταβατζηδοκρατίας συνεχίζεται…

 

Παρά ταύτα, μπήκαμε στο 2017 και το γλεντοκόπι συνεχίζεται. Συστήθηκε νέο ΕΣΡ και όμως βλέπουμε πως κάθε μέρα που περνάει το Δημόσιο χάνει χρήματα.

 

Καναλάρχης χρωστά φόρους και πρόστιμα 140-160 εκ.

 

Δεν γίνεται, δηλαδή, το ΚΕΦΟΜΕΠ να έχει σε συγκεκριμένο καναλάρχη συνολικά απαιτήσεις για το δημόσιο ταμείο 140-160 εκατομμύρια. Δεν γίνεται να έχει δεσμευθεί η κινητή και ακίνητη περιουσία εκδοτών και καναλαρχών και όμως, αυτοί να εμφανίζονται ακόμα ως αεροπειρατές, όπως είπε ο κ. Τσίπρας.

 

Το ΕΣΡ «εγγυητής» της παρανομίας;

 

Επιτέλους πόσο χρόνο χρειάζεται ακόμα το ΕΣΡ για να καταλήξει σε αποφάσεις και να επιβάλει τις διαδικασίες που θα καθορίσουν και θα συμμορφώσουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο; Μήπως ο ορισμός του νέου ΕΣΡ σηματοδοτεί τη συνθηκολόγηση της Κυβέρνησης με το καθεστώς της ανομίας;

Επίσης, παρακαλώ απαντήστε: Καταβάλλεται από τους καναλάρχες το τέλος χρήσης συχνοτήτων και ο φόρος διαφήμισης;

Τέλος, πείτε μας έχουν ερωτηθεί οι νομικές σας υπηρεσίες, αν τα μέλη του ΕΣΡ υπέχουν ατομικής ευθύνης, ποινικής και αστικής, για τη ζημιά που υφίσταται το δημόσιο από τη «τζάμπα» χρήση τηλεοπτικών αδειών; Αν δεν έχουν ερωτηθεί οι νομικές υπηρεσίες, προτίθεστε να τις ρωτήσετε;

 

Ν. Παππάς: θα θέσω τα ερωτήματα στο νομικό σύμβουλο

 

«Δεν θα αφήσουμε μεσοδιάστημα λειτουργίας μέχρι την ολοκλήρωση της αδειοδότησης, το οποίο θα είναι ένα διάστημα λειτουργίας άνευ τιμήματος, κατά το κοινώς λεγόμενο «τζάμπα». Σε σχέση με τις ευθύνες, το λέω ευθαρσώς, κύριε Νικολόπουλε: Και εμείς και το σύνολο της Εθνικής Αντιπροσωπείας και η Ανεξάρτητη Αρχή οφείλουμε να διασφαλίσουε το δημόσιο συμφέρον. Και το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει να υπάρχει υψηλό τίμημα για τη λειτουργία των σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας. Τόσο απλά τόσο καθαρά.

Και για να μην μου πείτε, ότι αποφεύγω τα ερωτήματα, θα απευθυνθώ και στις νομικές μου υπηρεσίες για πιο λεπτομερή, ενδελεχή και νομικά άρτια απάντηση σε σχέση με το ερώτημά σας.

 

Ν. Νικολόπουλος: Έστειλα επιστολές και εξώδικα

 

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής Ν. Νικολόπουλος κλείνοντας είπε: «Σας πληροφορώ ότι και στο ΕΣΡ έχω στείλει δύο επιστολές. Μην νομίζουν ότι επειδή είναι δήθεν ανεξάρτητοι πως είναι ελέω Θεού και πως δεν έχουν ευθύνες…. Μάλλον κάνουν λάθος».

Τέλος στην δευτερολογία του ο Νίκος Νικολόπουλος, αναφέρθηκε στην άρνηση των καναλαρχών να υποβάλλουν ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: «Πριν μερικούς μήνες με τον «νόμο Παππά», οι καναλάρχες δέχθηκαν να καταθέσουν, πλήρη κατάλογο περιουσιακών στοιχείων. Τώρα γιατί έχουν αντίρρηση να πράξουν κάτι ανάλογο; Τι θέλουν, να προστατέψουν τον εαυτό τους; Τα στελέχη τους; Μήπως δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις περιουσίες που απέκτησαν; Μήπως υπάρχει αρκετό αδήλωτο «μαύρο χρήμα»;

«Ν. Παππάς: Θα πω για άλλη μια φορά ότι στον τρόπο κατανομής της διαφήμισης και στη διακίνηση των χρημάτων υπάρχουν γκρίζες ζώνες και -πού ξέρετε, κύριε Νικολόπουλε;- εκεί πέρα θα απαντηθούν και ορισμένα ερωτήματα για τα ελατήρια, για τα κίνητρα κάποιων να ζητούν με τρόπο αισχρό και καταδικαστέο, νομίζω, να μην καταθέτουν δήλωση πόθεν έσχες».

Η εξεταστική προχωρά σε προανακριτική

Ο Ν. Νικολόπουλος δεν έχασε την ευκαιρία “να βγάλει είδηση”

 

Σε λίγο ξεκινάει η τελευταία συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής. Θα δούμε με τι πρόταση έρχεστε. Θα την κλείσουμε την ιστορία της δανειοδότησης των ΜΜΕ;

Για να δούμε γιατί δεν θέλουν ούτε να κάνουν δήλωση πόθεν έσχες, ούτε το ένα ούτε το άλλο.

«Ν. Παππάς: «Νομίζω ότι μπορούν να υπάρχουν και εδώ ευρύτερες συναινέσεις. Στην Εξεταστική Επιτροπή νομίζω ότι είχε και ο ελληνικός λαός την ευκαιρία να ακούσει σημεία και τέρατα. Και κατά τη γνώμη μου, κύριε Νικολόπουλε και κύριε Πρόεδρε, τα σημεία και τα τέρατα κάτω από το χαλί δεν χωρούν. Νομίζω ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία…»

 

Ποιος πήρε δάνειο 1.200.00 στις 08/08/2016;

 

Ο επίλογος είχε μία ακόμη αποκάλυψη: Θα μου επιτρέψετε, κύριε Υπουργέ, για να μην λέτε «δεν ήξερα, δεν μου τα είπε κανένας», να σας καταθέσω τις δυο επιστολές που έστειλα στο ΕΣΡ -και για να μη λένε και εκείνοι ότι δεν το ξέρανε, δικαστές πράμα, διότι εκείνοι ξέρουν τι κάνουν και τι ευθύνες έχουν- και να σας καταθέσω και το εξώδικο που έστειλα χθες το βράδυ και στους πολιτικούς Αρχηγούς και στους άλλους αρμόδιους, επίσης για να μην κάνουν ότι δεν ξέρουν τι συμβαίνει. Γιατί έρχονται και κάποιοι να μας πουν ότι εκβιάζουμε υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, γιατί λέμε ότι δεν μπορεί η Δ΄ ΔΟΥ να κρατάει έξι χρόνια την υπόθεση ενός καναλάρχη!

Γιατί μόλις προχθές -ακούστε- στις 8.8.2016, κύριε Πρόεδρε, και ενώ η Εξεταστική Επιτροπή έβγαζε όλα αυτά τα άπλυτα στη φόρα, ένας μεγαλοκαναλάρχης που κουνάει και το δάχτυλο, εκείνος που έλεγε ότι ενθυλάκωσε μια επιταγή στην τσέπη του κ. Μητσοτάκη, πήρε 1.200.000 από την Εθνική, τη δική σας».

 

Το βίντεο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης Ν. Νικολόπουλου προς Ν. Παππά:

«Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΡ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ»; https://youtu.be/OrVjcBFg8DY

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος