Loading...
 Start Page
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΡ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ  ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΝΟΜΙΑΣ;

Σήμερα στις 10.00 π.μ. έχουν δώσει το «κοινοβουλευτικό τους ραντεβού» στην αίθουσα του κοινοβουλίου ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς με τον Ανεξάρτητο Βουλευτή και Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος Νίκο Νικολόπουλο.

Η αφορμή δόθηκε από την επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου και η οποία αφορά την παρανομία και την «αεροπειρατεία» των καναλαρχών που επικρατεί στο τηλεοπτικό τοπίο. Προϊδεάζοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Νίκος Νικολόπουλος είπε:

«Δεν μπορεί να μένουμε σιωπηλοί όσο βλέπουμε το ΕΣΡ να παραμένει θεατής της ίδιας, παράνομης και απαράλλακτης κατάστασης στα τηλεοπτικά μας ήθη. Νέος διαγωνισμός δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Η κατάληψη των συχνοτήτων συνεχίζεται. Τα έσοδα για το δημόσιο δεν προκύπτουν».

Τέλος, ο Νίκος Νικολόπουλος θα προκαλέσει τον υπουργό να απαντήσει γιατί η Κυβέρνηση αδιαφορεί για την είσπραξη του τέλους συχνοτήτων και του φόρου διαφήμισης από τους καταληψίες των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων.

Το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του Νίκου Νικολόπουλου είναι το ακόλουθο:

Κύριε Υπουργέ,

Βρίσκομαι σήμερα εδώ ενώπιον σας και σας απευθύνω τη συγκεκριμένη ερώτηση, ουσιαστικά με έναν και μόνο στόχο:

Να σας υπενθυμίσω τα δικά σας λόγια!

Τα λόγια που εσείς ο ίδιος, ως Υπουργός Επικρατείας, είπατε πριν λίγους μήνες από αυτό, το ίδιο βήμα, απαντώντας πάλι σε επίκαιρη ερώτησή μου.

Σας θυμίζω τα εξής: «Πλανώνται όσοι νομίζουν ότι θα εξεύρουν τρόπους υπέρβασης της νομιμότητας. Οι καναλάρχες νομίζουν ότι η δημόσια περιουσία υπάρχει για να τους υπηρετεί και ότι μπορεί κανείς να έχει ιδιωτική επιχείρηση, η οποία να βρίσκεται δυστυχώς στα «κλοπιμαία» και στα «δανεικά και αγύριστα».

Σας θυμίζω επίσης τα λόγια που είπατε στις 29 Αυγούστου 2016, ότι η κυβέρνηση από τον Γενάρη του 2015 έχει καταλογίσει 50 εκ. ευρώ από το τέλος χρήσης συχνοτήτων και το φόρο διαφημίσεων, κάτι που δεν έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Παρά ταύτα κύριε Υπουργέ, μπήκαμε ήδη στο 2017 και μετά λύπης μου διαπιστώνω πως έχετε μάλλον διαψευστεί.

 

Όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη στο μεσοδιάστημα και όλοι ξέρουμε ότι συστήθηκε ένα νέο ΕΣΡ προκειμένου να «τρέξει» τις εξελίξεις.

Εξελίξεις όμως δεν βλέπουμε…

Μέχρι τώρα, το ΕΣΡ παραμένει θεατής της ίδιας, παράνομης και απαράλλαχτης κατάστασης στα τηλεοπτικά μας ήθη. Νέος διαγωνισμός δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα, η κατάληψη των συχνοτήτων συνεχίζεται και έσοδα για το Δημόσιο δεν προκύπτουν, ενώ όπως δηλώσατε θα επιστραφούν και οι πρώτες δόσεις που κατέβαλλαν οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού που ακυρώθηκε, μετά τη δημοσίευση της απόφασης του ΣτΕ.

Που οδεύουμε, λοιπόν;

Πόσο χρόνο χρειάζεται ακόμα το ΕΣΡ για να καταλήξει σε αποφάσεις και να επιβάλλει τις διαδικασίες που θα καθαρίσουν και θα συμμορφώσουν το τηλεοπτικό τοπίο;

Χάθηκαν, άραγε, οι ελπίδες για μία νέα και πιο καθαρή αρχή και ο ορισμός του νέου ΕΣΡ σηματοδοτεί τη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης με το καθεστώς της ανομίας που μέχρι πρότινος κατήγγειλε;

Και επίσης, παρακαλώ απαντήστε:

Καταβάλλεται το τέλος χρήσης συχνοτήτων και ο φόρος διαφήμισης;

Έχουν ρωτηθεί οι νομικές υπηρεσίες εάν τα μέλη του ΕΣΡ υπέχουν και ατομικής ευθύνης (ποινικής και αστικής) για τη ζημία που υφίσταται το δημόσιο από τη μη είσπραξη τελών από τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, αλλά και τα έσοδα από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες;

Αν δεν έχουν ερωτηθεί, προτίθεστε να τις ρωτήσετε»;

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος