Loading...
 Start Page
Συνέντευξη Νίκου Νικολόπουλου στην εκπομπή «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» στο kontra channel

Σκανδαλώδεις συμπεριφορές, που πλήττουν βάναυσα τα συμφέροντα των φορολογουμένων Ελλήνων πολιτών και καυτά θέματα της επικαιρότητας που αποσιωπούνται από το μιντιακό καθεστώς της διαπλοκής, έθιξε με αποκαλυπτικό τρόπο ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ως καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή του Κυριάκου Τόμπρα στο KONTRA CHANNEL.

Κατ’ αρχάς αναφέρθηκε στην τεράστια νάρκη της Ελληνικής Οικονομίας, που είναι τα αόρατα ομόλογα του Δημοσίου τα οποία κυκλοφορούν με αδιαφανή τρόπο στα χέρια των θεσμών και τις αγορές.

Αποκαλύψεις για το μεγάλο σκάνδαλο του ΟΔΔΗΧ

Ο Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι ο ΟΔΔΗΧ έχει θέσει εκτός λειτουργίας του τον σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του, προκειμένου να κρύψει την πυραμίδα των ομόλογων του Ελληνικού χρέους!

Είναι τα ομόλογα που όχι μόνο κυκλοφορούν, αλλά πωλούνται και επαναμοιράζονται κάθε χρόνο για να μην σκάσει η φούσκα χρέους που δημιουργούν όλες ανεξαιρέτως οι μνημονιακές Κυβερνήσεις, οι οποίες με εγγύηση τους τίτλους του Ελληνικού Δημοσίου εγγυήθηκαν τη ρευστότητα και τη λειτουργία των Χρεοκοπημένων Ελληνικών Τραπεζών. Ο ανεξάρτητος βουλευτής επικαλούμενος το Ελεγκτικό Συνέδριο (Έκθεση επί του Προϋπολογισμού 2015, σελίδες 14,15 και 16), αναφέρει τα κυκλοφορούντα ομόλογα ανέρχονται σε 692 δις. ευρώ! Αποκάλυψε δε, ότι ο ΟΔΔΗΧ έδειξε πλήρη αποθυμία και δεν παρέδωσε αναλυτική κατάσταση των φορέων που συμμετέχουν στο «κοινό κεφάλαιο», δηλαδή στον βραχυπρόθεσμο δανεισμό της χώρας. Ολοκληρώνοντας, τόνισε:

Επειδή λοιπόν η «ΚΑΜΜΟΡΑ» του ΟΔΔΗΧ δεν υπολογίζει ούτε το ελεγκτικό συνέδριο, ούτε τους βουλευτές, αφού δεν έχει μέχρι σήμερα απαντηθεί καμιά σχετική ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, απαιτείται να παρέμβει εδώ & τώρα η δικαιοσύνη, πριν σκάσει η φούσκα των 692,8 δις, που θα οδηγήσει, όχι απλά σε χρεοκοπία, αλλά σε νέο εμφύλιο !!!

Η συμπεριφορά των καναλαρχών προκαλεί την κοινωνία

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος στηλίτευσε την προκλητική συμπεριφορά μεγαλοκαναλαρχών που ζητάνε εξαιρέσεις από τις δηλώσεις του «πόθεν έσχες». Ειδικότερα, είπε:

«Η συμπεριφορά του προκαλεί την κοινωνία, προδίδοντας θράσος και αλαζονεία.

Είναι αυτοί που ανέμιζαν τα εκατομμύρια σαν «μαρουλόχαρτα» στην αγωνιώδη επιδίωξή τους να αποκτήσουν μια τηλεοπτική άδεια.

Ζητούν να μη δίνουν λογαριασμό σε κανέναν για την προέλευση των εκατομμυρίων με τα οποία χρηματοδοτούν τις φιλόδοξες επιχειρηματικές δραστηριότητές τους.

Χωρίς αμφιβολία, η αξίωση αυτή των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης είναι ύποπτη. Γιατί αποδεικνύει ότι κάτι έχουν να κρύψουν γύρω από την περιουσία τους και τις επιχειρηματικές πρακτικές τους.

Η στάση των νταβαντζήδων καναλαρχών είναι και προσβλητική για τον απλό κόσμο, που είδε τα εκατομμύρια να... σφυρίζουν πάνω απ' το κεφάλι του, αλλά και για τους χιλιάδες υπαλλήλους τους, δηλαδή τους δημοσιογράφους όλων των βαθμίδων, που είναι υποχρεωμένοι εδώ και πολλά χρόνια να υποβάλουν «πόθεν έσχες».

Εμείς ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, ζητάμε από τον Υπουργό να δώσει εντολή στο το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), να ερευνήσει τα πόθεν έσχες των καναλαρχών , οι οποίοι προκλητικά ζητούν με προσφυγή της Ένωσής τους στο ΣτΕ να εξαιρεθούν από το πόθεν έσχες».

Γιατί κωλυσιεργεί το ΕΣΡ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών;

Τρίτο θέμα στην εκπομπή ήταν η μέχρι τώρα «αδρανής» συμπεριφορά του ΕΣΡ. Ο Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε:

«Το νεοδιορισθέν διακομματικό ΕΣΡ παραμένει θεατής, μιας παράνομης κατάστασης απόλυτου χάους και αδιαφάνειας, όσον αφορά, τόσο στην κατάληψη των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων, όσο και στην μη είσπραξη των αναμενόμενων εσόδων από το Ελληνικό Δημόσιο, λόγω της ουσιαστικής «υπενοικίασης» της χρήσης ενός Δημόσιου αγαθού προς ιδιώτες, που ονομάζεται: «Ραδιοτηλεοπτικές Συχνότητες».

Είναι απορίας άξιον, το προκύψαν μετά από διακομματικό αλισβερίσι «πολλά υποσχόμενο» ΕΣΡ, γιατί καθεύδει και δεν έχει εφαρμόσει την απόφαση 3578/2016 του ΣΤΕ όσον αφορά τις τηλεοπτικές συχνότητες, «θεμάτων» δε, «μεριμνά και τυρβάζει περί πολλά, ενός δε έστι χρεία…» κατά το ευαγγελικό ρηθέν!

Δεν είναι δυνατόν να διανοηθεί ο νομοταγής και σκληρά φορολογούμενος Έλληνας πολίτης ότι τα νέα μέλη του ΕΣΡ αγνοούν πως η συνεχιζόμενη ανοχή της λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι ιδρύθηκαν και λειτούργησαν παρανόμως αντίκειται (!) προς το Σύνταγμα, όταν μάλιστα επικεφαλής του νέου ΕΣΡ διορίστηκε συνταξιούχος πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Οι πολίτες ρωτούν: Οι καλά αμειβόμενοι συνταξιούχοι και μη που ορκίστηκαν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του δημοσίου, για πόσο καιρό ακόμα θα επιτρέπουν το «τζάμπα»;

Είναι, μάλιστα αξιοσημείωτο, ότι μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου έχουν αναφερθεί με πλήθος ερωτήσεων κοινοβουλευτικού Ελέγχου στο γνωστό ζήτημα της παράνομης εκπομπής και λειτουργίας τους, κάτι το οποίο ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως αεροπειρατεία.»

Για το εν λόγω θέμα ο ανεξάρτητος βουλευτής υποστήριξε ότι έχει καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά με τα εξής ερωτήματα:

1. Καταβάλλεται το τέλος χρήσης συχνοτήτων και ο φόρος διαφήμισης;

2. Έχουν ερωτηθεί οι νομικές υπηρεσίες εάν τα μέλη του ΕΣΡ υπέχουν και ατομικής ευθύνης (ποινικής και αστικής) για τη ζημία που υφίσταται το δημόσιο από τη μη είσπραξη τελών από τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες, αλλά και τα έσοδα από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες; Αν δεν έχουν ερωτηθεί, προτίθεστε, κύριε Παππά, να τις ρωτήσετε;

«Ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου έχει διατάξει νέα έρευνα για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την γνωστή φαρμακοβιομηχανία και υψηλόβαθμα στελέχη της, λίγες μέρες μετά την εντολή έρευνας από την Εισαγγελία Διαφθοράς για τις καταγγελίες περί χρηματισμού 4.500 γιατρών αλλά και κρατικών λειτουργών ώστε να προωθούν τα φάρμακά της. Η εντολή συνολικού φορολογικού ελέγχου δόθηκε στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση και εκτείνεται σε βάθος δεκαετίας, διάστημα για το οποίο θα ανοίξουν τραπεζικοί λογαριασμοί αφού πολλά από τα στελέχη της εταιρείας βρίσκονται σε διάφορες λίστες μεγαλοκαταθετών.

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το σκάνδαλο novartis

Στόχος επίσης είναι συγκεκριμένα να εντοπιστούν αν υπάρχουν παλιές δικογραφίες και να εντοπιστούν πορίσματα παλιότερων διοικητικών ερευνών για την υπόθεση της εταιρίας τα οποία δεν κοινοποιήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Να σημειωθεί ότι μία τέτοια έρευνα είχε διαταχθεί το Νοέμβριο του 2012 από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά. Ενώ η αρχική εντολή ήταν να ερευνηθεί το θέμα εντός 90 ημερών υποβλήθηκε τελικά εντός λίγων ημερών πόρισμα μόλις οκτώ σελίδων. Ο κ. Σαλμάς χαρακτήρισε το πόρισμα «ανεπαρκές και συγκαλυπτικό» και έδωσε εντολή στον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να κάνει έρευνα. Το πόρισμα αυτό συντάχθηκε τον Ιανουάριο του 2013 αλλά όχι μόνον δεν κατέληξε ποτέ στον εισαγγελέα, απεναντίας ακολούθησε η απομάκρυνση του Υπ. Υγείας Μ. Σαλμά από την Κυβέρνηση με εντολή του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά!

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλη έρευνα βέβαια γίνεται από τις αμερικανικές αρχές, προκειμένου να διερευνηθεί αν η εταιρεία χρησιμοποιούσε αθέμιτες πρακτικές μεταξύ των οποίων και δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων και γιατρών για την ενίσχυση και την προώθηση των φαρμάκων της.»

Μην ξεχνάμε ότι στο σκάνδαλο εμπλέκονται πάρα πολλά πρόσωπα, πολιτικοί, γιατροί και δημοσιογράφοι. Οι αντίστοιχες ελληνικές εταιρείες φαρμάκων παρουσίαζαν κέρδη 15% και οι πολυεθνικές συνήθως ζημιές, καθώς επίσης θυμίζω ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, πρώην Υπουργός Υγείας, έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τις τεχνικές ελλείψεις αυτών των εταιρειών, να γίνει έρευνα σε βάθος συνολικά στις πολυεθνικές, οι οποίες έχουν εισπράξεις πάνω από 50 δις τα τελευταία 10 χρόνια και δεν έχουν παρουσιάσει ποτέ κέρδη.

Τέλος, επικαλούμαι τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ο οποίος κατήγγειλε ότι το τα σχετικά ποσά όσον αφορά τη Novartis φτάνουν ως τα 4,5 δισ. ευρώ τα τελευταία 6 με 7 χρόνια ενώ τα τελευταία δημοσιεύματα «καίνε» έναν π. Πρωθυπουργό αλλά και κορυφαίους υπουργούς της περιόδου 2006-2014.

Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές…».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος