Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Ποιες οι ακριβείς δράσεις των ιδρυμάτων Σόρος στην Ελλάδα;

Καθότι… άμεμπτος για τις Ελληνικές δικαστικές αρχές Τζόρτζ Σόρος, δεν είναι στην αρμοδιότητα του Υπουργού Δικαιοσύνης να δώσει διαφωτιστικές απαντήσεις για την φερόμενη ως πολυσχιδή δραστηριότητα του μεγιστάνα στην Ελλάδα…

Σχετική ερώτηση στον Υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο είχε απευθύνει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και ζητούσε να πληροφορηθεί «ποιες είναι οι ακριβείς δράσεις των ιδρυμάτων του Σόρος στην Ελλάδα».

Ναι μεν, ο Υπουργός Δικαιοσύνης «ένιψε χείρας», ωστόσο ο Νίκος Νικολόπουλος δεν… ησύχασε και ήδη έχει ετοιμάσει ανάλογη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Και στη νέα ερώτηση ο ανεξάρτητος βουλευτής επικαλείται αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ορθόδοξη Αλήθεια» που αφορά τις στενές σχέσεις του «σκοτεινού» κερδοσκόπου Τζόρτζ Σόρος με το Βατικανό. (οικονομική κάλυψη του Πάπα στις Η.Π.Α., εξαγορά επισκόπων, πληρωμένες συνεντεύξεις κ.α.)

Ο Νίκος Νικολόπουλος εκφράζει το φόβο ότι ο Σόρος ενδέχεται να έχει προχωρήσει σε ανάλογες «δράσεις» και στην Ελλάδα και απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα στον κ. Τσακαλώτο. Συγκεκριμένα:

1ον Έχουν τεθεί τα εν λόγω δημοσιεύματα υπόψη της Προέδρου της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου κι αν όχι, γιατί;

2ον Μήπως η πολιτική ηγεσία κάνει ότι έχει την υποχρέωση να τα κοινοποιήσει, προκειμένου να διερευνηθεί η ύπαρξη τυχόν παράνομων οργανώσεων και παράνομων δράσεων στην Ελλάδα, που δεν θέλω να πιστεύω, όμως πρέπει να αποκλεισθεί κάθε ενδεχόμενο βλάβης του δημοσίου και εθνικού συμφέροντος;

3ον Υπάρχουν ιδρύματα του κ. Σόρος με σκοπούς που αναφέρονται στα δημοσιεύματα, τα οποία λειτουργούν στην Ελλάδα; Εάν ναι, ποια η νομική μορφή τους και ποια τα 84 ΑΦΜ;

4ον Εάν λειτουργούν ιδρύματα του κ. Σόρος στην χώρα μας, συνδέονται με το Ελληνικό Δημόσιο, με κρατικούς φορείς ή και με Υπουργεία;

Η αρχική ερώτηση

Ας σημειωθεί ότι η ερώτηση που είχε κατατεθεί προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλο είναι η ακόλουθη:

«Σε μια μεγάλη αποκάλυψη προέβη η εβδομαδιαία θρησκευτική εφημερίδα «Ορθόδοξη Αλήθεια» που αφορά τις στενές σχέσεις του «σκοτεινού» κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος με το Βατικανό.

Η εφημερίδα παρουσίασε έγγραφο εσωτερικής αλληλογραφίας του βασικού «φιλανθρωπικού» δικτύου (των ΜΚΟ) του μεγαλοεπενδυτή, με το όνομα Open Society Foundations, στο οποίο τα ηγετικά στελέχη του ομολογούν ότι πλήρωσαν το ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στις ΗΠΑ με 650.000 δολάρια, εξαγόρασαν (!) επισκόπους προκειμένου να υποστηρίζουν τις θέσεις τους και πλήρωσαν συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα αμερικανικά δίκτυα για να παρουσιάσει συγκεκριμένος άνθρωπος του Πάπα θέσεις (ως επίσημο κήρυγμα των καθολικών) που ταυτίζονταν με αυτές του Σόρος. Η «ατζέντα» που τους ενδιέφερε, όπως αναφέρουν, αφορούσε την «ανεκτικότητα», την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας και την εξίσωση όλων των λαών και των θρησκειών. Ουσιαστικά, αυτό που ονομάζουμε «παγκοσμιοποίηση». Το συγκεκριμένο κείμενο είναι μέρος των περίπου 2.500 απόρρητων εγγράφων του Σόρος, που προ ημερών διέρρευσαν στο διαδίκτυο από την οργάνωση DC Leaks, έπειτα από υποκλοπή (στο πρότυπο των γνωστών WikiLeaks).

Να σημειωθεί ότι η αποκάλυψή τους απασχόλησε τα μεγαλύτερα media του πλανήτη και η γνησιότητά τους δεν διαψεύστηκε! Σε ένα από αυτά (αυτό που παρουσίασε η «Ορθόδοξη Αλήθεια»), με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου 2016, γίνεται ο απολογισμός των δράσεων του 2015.

Μεταξύ άλλων, οι συντάκτες της έκθεσης Andrea Batista Schlesinger και Nathan McKee αναφέρονται στον Πάπα Φραγκίσκο σαν να είναι ο «άνθρωπός τους», που ακολουθεί πιστά τη γραμμή του Ιδρύματος Σόρος, γι' αυτό και επισημαίνεται ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια να συνταχθούν όλοι οι επίσκοποι με τις απόψεις του Ποντίφικα.

Επίσης, φαίνεται ότι οι άνθρωποι του Σόρος ζήτησαν (και πέτυχαν) να κάνει η Καθολική Εκκλησία και πολιτικές παρεμβάσεις στις ΗΠΑ και να υποστηρίξει τους «αρεστούς» πολιτικούς ή να καταγγείλει τους εχθρούς του μεγαλοεπενδυτή.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για διαπλοκή πολιτικής - χρήματος και εξουσίας της Καθολικής Εκκλησίας που θυμίζει το σενάριο του «Κώδικα Ντα Βίντσι».

Στο κείμενο, μεταξύ άλλων, τα δύο στελέχη του Σόρος αναφέρουν ότι πέτυχαν τα εξής:

• Εξαγορά συγκεκριμένων επισκόπων προκειμένου να διατυπώνουν δημόσια την υποστήριξή τους στα μηνύματα της οικονομικής και της φυλετικής δικαιοσύνης, με στόχο να αρχίσει η σύνθεση μιας κρίσιμης μάζας επισκόπων συντεταγμένων με τις πεποιθήσεις του Πάπα.

• Οργάνωση εκτεταμένης καμπάνιας στα μέσα ενημέρωσης, με κεντρικό πρόσωπο τον καθολικό διευθυντή της FPA ως βασικό σχολιαστή σε μέσα υψηλής απήχησης (προφίλ), όπως τα «USA Today», CNN, NBC, NPR, «Boston Globe», «Washington Post» και «Guardian».

Κατόπιν των ανωτέρω , ερωτάσθε :

1. Μήπως έχει προσπαθήσει να εξαγοράσει και Έλληνες ορθοδόξους Χριστιανούς επισκόπους;

2. Έχουν αναπτυχθεί δραστηριότητες κι αν ναι, ποιες οι ακριβείς δράσεις των ιδρυμάτων του Σόρος στην Ελλάδα;

3. Συνδεόταν ή συνδέεται καθ’ οποιοδήποτε επίσημο τρόπος ο Σόρος με το ελληνικό κράτος;

4. Αν έχουν αναπτυχθεί δράσεις, έχουν γίνει έλεγχοι για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια;»

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος